Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-02-18, 02:52 PM   #2701
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 信長 查看文章
打足fest 同昇lv (lv 30後)有超過300 螺
多D 用app 睇牌子訂裝, 用螺抽(裝已滿3技,選項2)
好易出2個心水牌子技, 唔要1.3 的話,求其加10碎就一件完成 (游速,QR,QSJ 都係幾萬用)
3個要運

黎緊既祭典我應該會加油打吓
上次祭典我揀果面嬴左,亦都打到MAX左
但都係得24粒左右海螺…想問點樣先可以拎到300粒咁多???
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-18, 02:56 PM   #2702
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: rinxlun 查看文章

但都係得24粒左右海螺…想問點樣先可以拎到300粒咁多???
300 螺... 好多次fest 累積了
我lv 已星2.. (200 以上)
多到用唔晒,先醒起抽抽佢

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-18, 02:59 PM   #2703
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:

15次Fes,次次Max就有
不過嚟緊無4強賽嘅,應該剩番4次最多96粒
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-18, 03:05 PM   #2704
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
到真係無fest 搞時, 佢地應更新成可以用錢加插糟或抽技(上集後期用錢)
唔太肯定,始終今集昇lv 一定有螺

舊 09-02-18, 04:34 PM   #2705
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
睇你之前講
我仲以為可以有方法可以一次Fes就拎到咁多
咁係我誤會左喇,唔好意思
舊 09-04-18, 08:15 AM   #2706
leungky1

搶魚有幸遇到好多人唔避三角炸彈
隊友又有默契知道油左嘅水氹點飛衝
7連勝上S+
由手機版發出

此篇文章於 09-04-18 08:18 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-05-18, 10:38 AM   #2707
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: leungky1 查看文章
搶魚有幸遇到好多人唔避三角炸彈
隊友又有默契知道油左嘅水氹點飛衝
7連勝上S+
由手機版發出
隊友真係好緊要
試過玩搶魚,有人拎左條魚之後極速遊返去自己陣地果面…

另外想問吓,大家其實覺得玩依隻GAME有冇必要開住MIC即時咁樣傾住玩架?
舊 09-05-18, 10:44 AM   #2708
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
啲螺真係冇乜用過
我又淨係用滾,著嚟著去都係嗰套裝,連三文都冇打了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 11:05 AM   #2709
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 野良猫 查看文章
啲螺真係冇乜用過
我又淨係用滾,著嚟著去都係嗰套裝,連三文都冇打了
想問吓你套裝大約係用左咩技架??
舊 09-05-18, 11:26 AM   #2710
leungky1

引用:
另外想問吓,大家其實覺得玩依隻GAME有冇必要開住MIC即時咁樣傾住玩架?
同相熟朋友玩League/Fes Team/Salmon Run就無問題,總有臨場啲戰術係可以傾
但街場本質就係鼓勵你自動自覺
由手機版發出
舊 09-05-18, 11:37 AM   #2711
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
同相熟朋友玩League/Fes Team/Salmon Run就無問題,總有臨場啲戰術係可以傾
但街場本質就係鼓勵你自動自覺
由手機版發出
但打街場,感覺上成日都比人壓殺,自己果面既隊友成日都四散咁打
對面就好似小組咁壓上黎夾擊
好多時都打到好灰

同埋成日都有人斷線

依家我都係同一個朋友玩
有冇朋友有興趣一齊玩吓呀??
我都係夜晚玩1-2個鐘咁
舊 09-05-18, 06:51 PM   #2712
leungky1

引用:
但打街場,感覺上成日都比人壓殺,自己果面既隊友成日都四散咁打
對面就好似小組咁壓上黎夾擊
好多時都打到好灰

同埋成日都有人斷線

依家我都係同一個朋友玩
有冇朋友有興趣一齊玩吓呀??
我都係夜晚玩1-2個鐘咁
咁惟有繼續玩熟個場,同練好游水移位
前線對壘移位夠快嘅
就算成組壓上嚟都有機會做到群殺
基本功係時刻記住個左菇推去咩方向都得
可以話大部分人嘅問題,都係唔記得左有啲情況可以退後

Friend可以去上面ID交流區搵
由手機版發出
舊 09-07-18, 01:59 PM   #2713
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
咁惟有繼續玩熟個場,同練好游水移位
前線對壘移位夠快嘅
就算成組壓上嚟都有機會做到群殺
基本功係時刻記住個左菇推去咩方向都得
可以話大部分人嘅問題,都係唔記得左有啲情況可以退後

Friend可以去上面ID交流區搵
由手機版發出
係呀,依家都係打塗地行熟左D場先
不過有得打三文魚又會忍唔住走去打吓
因為無咩錢去拆技
打工搵錢快好多呀
舊 09-11-18, 08:49 PM   #2714
leungky1

https://twitter.com/pokemori_jp/stat...38397348175874

下期Fes,定有更多?

此篇文章於 09-11-18 08:53 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-11-18, 09:37 PM   #2715
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
今個月既FES係咪遲左公佈呀??
好似到依家都未有消息咁
動物之森喎,有合作??
舊 09-11-18, 11:36 PM   #2716
leungky1

引用:
今個月既FES係咪遲左公佈呀??
好似到依家都未有消息咁
動物之森喎,有合作??
正常係應該一星期前先知
不過贊助無停過手,搞到近排幾乎每個月都提早講
由手機版發出
舊 09-14-18, 06:46 AM   #2717
信長
The Flash

舊 09-14-18, 06:55 AM   #2718
信長
The Flash

https://www.nintendo.com/switch/onli...pecial-offers/

比online 有新gear

舊 09-14-18, 07:25 AM   #2719
leungky1

4.0
別注版衣裝+武器 今日10:00am
壽司 炸筒 導彈
滾筒 三角彈 泡泡
叉槍/SCOPE 灑水器 波波
雙槍 炸筒 波波

音樂堂改 明日6:00am

Fes改組,計貢獻度分,Fes Power=一場基本貢獻度,勝方會有Bonus加多啲
單人賽改為Challenge
隊制賽改為Regular 傳統4人外,1至3人都可以組隊等系統Fill,連贏會盡量配同樣連贏嘅組別,特定衣裝武器組成會出隊伍花名,4個隊員一齊計該場貢獻度
10倍分同100倍分隨機出現,贏左廣場會有交支票儀式畫面,同埋Lobby有速報

4.1 10月上旬
新大絕/副武(重槌 炸地改(?)手榴彈)
新場地(神社前地,1代場地)
新BGM
由手機版發出

此篇文章於 09-14-18 07:04 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-14-18, 02:49 PM   #2720
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
黑壽司同黑中狙好強勢...
每場都見到人用..

舊 09-14-18, 03:04 PM   #2721
信長
The Flash

新副武係儲氣式炸彈?

舊 09-14-18, 06:37 PM   #2722
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
請問有冇對付roller同油掃既心得?

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-18, 01:22 PM   #2723
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

想問…
壽司即係咩野武器呀??
舊 09-15-18, 02:31 PM   #2724
leungky1

引用:
想問…
壽司即係咩野武器呀??
Splattershot/スプラシューター
最基本支粉紫槍
由手機版發出
舊 09-15-18, 03:00 PM   #2725
信長
The Flash

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
請問有冇對付roller同油掃既心得?

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
預測佢地位置,
尤其做object 時背面, TC 時塔上方高位跳入
佢地真係近身好惡, 拉好距離, 大部分武器都可以一戰,
避到佢現身第一下致命攻勢好重要
佢地一定係殺到人時先現身, 所以油好地都防到佢地接近,留意隊友死的位置
同佢地打走位要小心,唔好自己走左入死位,小心轉角位

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 12:02 PM

手機版 | APP版