Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-18, 05:53 PM   #201
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
開估
今次係ゲシュペンスト

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 06:09 PM   #202
拉基亞斯
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: GN00508771 查看文章
開估
今次係ゲシュペンスト
黑色機,基哥? 想要開叔多啲
拉基亞斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 06:18 PM   #203
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
點會係開叔版 你見前面全部比D初版野你,梗係講緊大總統果部.....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 06:22 PM   #204
拉基亞斯
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
點會係開叔版 你見前面全部比D初版野你,梗係講緊大總統果部.....
見佢今次咁多熱血男FF下
拉基亞斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 06:47 PM   #205
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:

大鐵人先係真正禁忌
唉打亂哂本來Alpha 系列個故事
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 06:49 PM   #206
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
大家甘想要重製?其實集集機戰同係重製,特急重左三次啦
新版阿寶咪李瘋子,其實整集用奸角可能會幾有新意,例如莎成功掉石仔
的確極殊兵未落
如果寺田真係告急,應該拼命整整返隻,唔係呢集奇奇怪怪既
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 06:51 PM   #207
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
寺田好似講過好多話事權都唔喺佢度..

Sent from my iPad using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 06:52 PM   #208
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
都是基哥最有可能啦,畢竟他可是旅行者

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 07:19 PM   #209
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
又係v同x果種玩法,好不安
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 08:08 PM   #210
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
Z之後無玩
想問問X同V係咪都係一個出擊位係二人小隊?

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 08:19 PM   #211
鐵之侍

引用:
作者: LR猫 查看文章
Z之後無玩
想問問X同V係咪都係一個出擊位係二人小隊?
只有一個出擊位

希望今次有回二人小隊不然真不夠位出人,但大慨不用想

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 08:41 PM   #212
Eternal Wind
Game Master

3DS Friend Code1521 7330 2785
引用:
作者: Lamsze 查看文章
大家甘想要重製?其實集集機戰同係重製,特急重左三次啦
新版阿寶咪李瘋子,其實整集用奸角可能會幾有新意,例如莎成功掉石仔
的確極殊兵未落
如果寺田真係告急,應該拼命整整返隻,唔係呢集奇奇怪怪既
特急新參戰都仲有故事,CB鋼7得主角1個

希望今集大改介面,X完全無改過

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 09:25 PM   #213
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
只有一個出擊位

希望今次有回二人小隊不然真不夠位出人,但大慨不用想
其實我鍾意一人單位

二人小隊劇情固定TEAM打亂晒用開果啲又要再砌過
之前玩未出擊已經用咗差唔多成個鐘砌team砌parts咁

如果PS4版無CUT乳搖嘅可以考慮

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 10:02 PM   #214
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 10:05 PM   #215
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
手提機Compact系列同NDS K同L其實真係重有唔少作品未語音化

不過
自從宇宙戰艦大和號後非機人番都入得機戰

打艦戰不如加埋銀英,銀河戰國群雄,重壯觀

其實 趨勢開始係超合金預告
回顧上集X架潛水艇

今次到
宇宙海盜隻艦
Cowboy bebop飛機?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 11-20-18 10:09 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 11:09 PM   #216
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 真!DC 查看文章
中文版根埋電影譯甲兒做劍龍
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 11:30 PM   #217
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 1pi 查看文章
照例台港兩套翻譯來
只係香港最近上infinity時用左舊譯名導致機戰照跟

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 11:40 PM   #218
HM

註冊日期: May 2007
引用:
我唔認同
你基本上完全反對晒,稍為新啲嘅作品
係好多時真係新不如舊
同埋我舉既某部分真係出得太濫

00年代之後既作品,個人鍾意法夫納

引用:
作者: LR猫 查看文章
劇本越爛,越要入機戰喎
你睇下小真真終於有得做返主角個效果幾好
大人理由要入無得好講
不過如果有得揀
我希望可以花資源同時間,令好故事變得更好,而唔係救垃圾
大把名作都未有機會入機戰
引用:
作者: GN00508771 查看文章
寺田昨晚講左會有既 連唔批准用既招都會整埋

————————
命を懸けて護るべき故郷――それは地球(TERRA)だ

就算寺田話機戰T個T 唔係寺田個T

但一樣有人(包括我)估呢段係咪真係寺田既SOS

—————————
唔係話ALPHA唔好玩
但ALPHA3戈陣咪重多空氣、連續參戰 點解戈陣冇咁多人嘈w
幾時都話遊戲業界衰退、玩家都要負好大責任。尤其亞洲地區係唔係都鬧左先
我都覺今次寺田訓晒身搞
為左救寺田
每位版友都雙版本入手啦
引用:
作者: 真!DC 查看文章
Alpha3係系列作情況唔同
故事連續落上集角色失蹤左反而唔正常

單集作品你每玩一集玩家都要自己腦內reset過晒角色關係
集集都係果班人發生差不多但又有d唔同既劇情會好煩厭同認知混亂
由手機版發出
證明香港大部分人玩機戰係唔睇劇情囉
呢d真係廢話黎,講出黎果個人廢
引用:
係有少少唔捨得隻emperor

大鐵人先係真正禁忌
錢可以解決到既問題就唔係問題
問題係寺田無錢
大家幫下手啦
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 11:44 PM   #219
1pi

下次新作,如果有:
Macross Delta / F
DARLING in the FRANXX
Unicorn / NT
鐵血孤兒
再加其他新作
舊 11-21-18, 12:05 AM   #220
1pi

引用:
作者: HM 查看文章
係好多時真係新不如舊
同埋我舉既某部分真係出得太濫

00年代之後既作品,個人鍾意法夫納
蒼穹的法夫納 冇睇

新不如舊 呢個講法,每個年代都有
就算真係 新不如舊,有新 始終都係好過冇新參戰作
舊 11-21-18, 12:10 AM   #221
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: neo2046 查看文章

真係極殊兵?但印象以前既極殊兵好似無咩武器,應該成唔到戰力?

甘其實寺田有咩權?做到d咩?

想加蒼穹既都係有眼光既朋友
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 12:15 AM   #222
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
sunrise今日先買起xebec
蒼穹比少少時間

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 12:19 AM   #223
HM

註冊日期: May 2007
引用:
蒼穹的法夫納 冇睇

新不如舊 呢個講法,每個年代都有
就算真係 新不如舊,有新 始終都係好過冇新參戰作
名作xenogears都未入過機戰
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 07:50 AM   #224
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
根本依家就係惡性循環來
銷量每況越下>上面既人半放棄、預算越來越少>製作人好多野都做唔到、話唔到事>用舊資源+少少新野出>新舊FANS唔賣帳>回到第一步

好似X咁 一堆人話終於等到飛雲啦 但又有幾多真係衝首發?睇銷量啦
回想ALPHA1 60幾萬銷量、又係機人動全盛期。
依家呢?
一係冇機人動 一係彈唔起
一係玩過火 一係就只係披著機人動皮既角色劇
所以每年公佈新作我都會講一句:玩到就玩啦 支持到就支持啦 唔知仲可以玩多幾多集

至於OG3 我希望佢係機戰30周年出到

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 11-21-18 08:14 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 07:54 AM   #225
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Lamsze 查看文章
真係極殊兵?但印象以前既極殊兵好似無咩武器,應該成唔到戰力?

甘其實寺田有咩權?做到d咩?

想加蒼穹既都係有眼光既朋友

正因為不是特別強(量產小兵機)
希望可以中期轉新機 後期新機加招

蒼穹的主角是真飛鳥學長

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中 chow263 電視遊戲討論版 521 04-19-18 12:04 AM
[多機種] Birthdays the Beginning︱PS4/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 9 01-09-18 07:32 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 02:35 AM

手機版 | APP版