Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-16-18, 05:50 PM   #3751
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
NEXT
http://bandai-hobby.net/site/SDCS/sp.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 02-16-18 06:26 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-18, 06:50 PM   #3752
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: martinnitram 查看文章
竟然咁彿心出咁多 wing 系?
雖然甩毛版 selection 出過, 沙多洛唔會好似 00 系咁最後一款先放 PB 賣吧...
十成九啦......

最底下果兩隻就真係冇諗過笨大都會忽然良心發現......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-18, 10:50 PM   #3753
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
NEXT
http://bandai-hobby.net/site/SDCS/sp.html

Next 扭蛋?

舊 02-16-18, 10:53 PM   #3754
地獄黑仔王

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
十成九啦......

最底下果兩隻就真係冇諗過笨大都會忽然良心發現......
雙龍隻綠色幾靚
話時話 converge 仲有咩系列未出?
o的大路 00, Wing, Seed, S-Gundam, Unicorn, God, 0079, Z, ZZ 都出哂...

舊 02-16-18, 11:01 PM   #3755
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
Next 扭蛋?
用模型o個邊推希望唔係....前一頁o個堆係用盒/扭旦排頭....

引用:
雙龍隻綠色幾靚
話時話 converge 仲有咩系列未出?
o的大路 00, Wing, Seed, S-Gundam, Unicorn, God, 0079, Z, ZZ 都出哂...
#已經可以由頭來過

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-17-18, 02:00 PM   #3756
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: happy_treefd 查看文章
套dash f05 入左手,造型好左,但d關節位做得好差
我砌完又吾覺得好差
qc方面今次真係好好了
以後keep到咁已經掂
隻武者zz夠晒肥仔超正

引用:
竟然咁彿心出咁多 wing 系?
雖然甩毛版 selection 出過, 沙多洛唔會好似 00 系咁最後一款先放 PB 賣吧...
wa停左一排....依set要買番

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-18, 03:22 PM   #3757
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
套dash f05 入左手,造型好左,但d關節位做得好差
買咗盒中龍飛,兩隻腳都完全入唔到
越出越差,我都打算棄坑了

由dash關節位又難入又鬆開始,已經忍咗好耐,標到手都痛
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-18, 04:23 PM   #3758
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
有冇落熱水1分鐘試??
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-18, 04:51 PM   #3759
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: J+1 查看文章
有冇落熱水1分鐘試??
由手機版發出
個窿唔夠深,用工具刮完都喺入唔到
舊 02-17-18, 05:13 PM   #3760
J+1
望過黎呀!!!!!!

大脾定肩位?又未見過過淺...如果呢d情况要手電鑽+球形磨鑽先容易處理...(吉吉島$12店有電鑽60+鑽頭12...)
由手機版發出

此篇文章於 02-17-18 05:23 PM 被 J+1 編輯。
舊 02-17-18, 06:34 PM   #3761
地獄黑仔王

引用:
作者: J+1 查看文章
大脾定肩位?又未見過過淺...如果呢d情况要手電鑽+球形磨鑽先容易處理...(吉吉島$12店有電鑽60+鑽頭12...)
由手機版發出
但又其實要用到鑽玩 DIY 不如玩模型....

舊 02-17-18, 06:51 PM   #3762
J+1
望過黎呀!!!!!!

咁齋啪之下模型都唔駛用電鑽

因為問題如果係個洞過淺用刀解決唔到先考慮電鑽
由手機版發出
舊 02-17-18, 08:38 PM   #3763
iu fu pig
塵埃...

喜歡扭蛋喺因爲細細隻,唔哂位,
好多人都覺得F靚咗,可能我黑啦,之前試過斷手(浸完熱水,入窿又喺太實。斷鬼埋)
由手機版發出
舊 02-19-18, 11:06 AM   #3764
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
全部要插關節嘅件(吾係浸關節),浸70度以上熱水,徒手入無難度
狗骨都吾駛用個base幫手

斷就應該真係吾好彩姐,萬中無一

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 01:41 PM   #3765
iu fu pig
塵埃...

大家唔覺個窿同支棍個比例唔岩嗎?
我發現有幾隻嘅手腕個窿又淺又細,根本食唔住,要用膠水痴住先得
舊 02-19-18, 01:51 PM   #3766
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

未試過都係好fit...

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-20-18, 09:39 AM   #3767
happy_treefd
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
我發現有幾隻嘅手腕個窿又淺又細,根本食唔住,要用膠水痴住先得
之前隻手有個位突起
今次唔知咩事無左, D手連stand都插唔實
我落左少少膠水係手度先無事

舊 02-20-18, 10:11 AM   #3768
KubrickS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
本來期待ZZ﹐但卡碧尼好似重靚。

引用:
我同你一樣﹐玩FORTE都係無咩運仔﹐而每次問題都係出現係手臂關節果個細JOINT..... 唔係個JOINT淺/鬆搞到手臂軟拉拉﹐就係手臂個窿唔夠實好易甩。所以點解我好鐘意ENSEMBLE個大JOINT﹐雖然影響還原度﹐但QC上無可挑剔。不過F已比DASH已好一大截亦係事實。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 12:22 PM   #3769
J+1
望過黎呀!!!!!!

由手機版發出
舊 02-21-18, 12:32 PM   #3770
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

倒數圖更新了...看來係玩內骨架變化?
同時招呼3頭身同4頭身o既愛好者....(睇到企硬系列同emsemble 成功不能不說4頭身個市場係大過3頭身....)
而且似用正統高達先行,如果做得起應該可能做得長

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 02-21-18 12:37 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 02-21-18, 01:36 PM   #3771
iu fu pig
塵埃...

引用:
之前隻手有個位突起
今次唔知咩事無左, D手連stand都插唔實
我落左少少膠水係手度先無事
基本上一Set6隻實有三隻有手腕問題,一喺就吉唔實
一喺就吉唔入,
龍飛終於比我用暴力令佢入窿了,點知到隻手腕鬆泡泡
其實只喺發表一下不幸問題(原來喺小弟唔好彩)
見到佢嘅機體同質素,好難捨得唔買(買咗但已經唔會砌)
好奇佢不斷咁改好設計(膀頭位啦,腳啦)
點解最致命嘅手腕問題無修正呢(由Dash03開始到呢家)
由手機版發出
舊 02-22-18, 01:20 AM   #3772
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
本來諗住入黎睇下f05入唔入得過...點知變左睇損壞包膠......

你地都好d淨係dash先咁黑......
本童子入過咁多條line係得Converge冇出過事......
f試過隻黑MKII少左個關節......
重高冇斷頸但係斷腳......

最近ENSEMBLE 05部00T直頭冇左塊面......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 09:34 AM   #3773
happy_treefd
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
基本上一Set6隻實有三隻有手腕問題,一喺就吉唔實
一喺就吉唔入,
龍飛終於比我用暴力令佢入窿了,點知到隻手腕鬆泡泡
其實只喺發表一下不幸問題(原來喺小弟唔好彩)
見到佢嘅機體同質素,好難捨得唔買(買咗但已經唔會砌)
好奇佢不斷咁改好設計(膀頭位啦,腳啦)
點解最致命嘅手腕問題無修正呢(由Dash03開始到呢家)
由手機版發出
我隻百式條頸直頭白左同彎左, 根本入唔到
關節做得好參差, 所以每一隻都係風險

不過我覺得今套做型係好左, 特別destiny

舊 02-22-18, 10:13 AM   #3774
地獄黑仔王

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
本來諗住入黎睇下f05入唔入得過...點知變左睇損壞包膠......

你地都好d淨係dash先咁黑......
本童子入過咁多條line係得Converge冇出過事......
f試過隻黑MKII少左個關節......
重高冇斷頸但係斷腳......

最近ENSEMBLE 05部00T直頭冇左塊面......
吓, $500 yen 蛋 QC 都無改進過...
仲諗住為隻 V2 落坑

舊 02-22-18, 11:55 AM   #3775
iu fu pig
塵埃...

引用:
我隻百式條頸直頭白左同彎左, 根本入唔到
關節做得好參差, 所以每一隻都係風險

不過我覺得今套做型係好左, 特別destiny
造型真喺好靚,所以明知會有伏都會踏,唔期望短期內會解決問題
所以擁有咗就算,應該會聽大大講買返個電鑽同鑽頭改造下⋯(洞洞太窄問題

Re童子大大:買得過嘅,基本上標題果隻即destiny,以外都有機會中伏
(過往經驗標題機體嘅QC喺最好)
如果出事咪求奇抽多隻當parts咁比出事機囉,我之前都喺咁

E05無時間去買,暫時未遇過問題,對OOT中毒性很高
由手機版發出

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 10:07 PM

手機版 | APP版