Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-16-14, 11:35 AM   #251
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: DC 97 查看文章
但劫左机系邊到降落?
澳洲附近有好多荒島,如果有準備,唔係冇可能
不過劫來做乜?,到而家都冇組織要求提出

應該唔會飛到入內陸,中國,印度,中東各國不是吃素的

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!

此篇文章於 03-16-14 11:41 AM 被 vov430 編輯。
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 03:07 PM   #252
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
有慳油mode的說.....
一定同大馬政府有關,未方便全部公開!

總知,last公怖的係飛多七個鐘,有發射上衛星!

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 03:16 PM   #253
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
大話太多...

可能背後有人想事件入機師數...捉晒佢家人又話失蹤

舊 03-16-14, 03:16 PM   #254
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
有荒島無跑道都降落唔到啦?
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 03:40 PM   #255
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
http://hk.news.yahoo.com/%E9%A6%AC%E...153400967.html
馬航機長的妻兒在客機失去聯絡前搬離住所
商業電台 - 16小時前

馬來西亞政府在馬航客機失蹤第八日,確認客機是被人蓄意關閉通訊系統及改變航道,向西飛越馬來半島。衛星最後收到客機的數據,是上星期六早上八時十一分,顯示客機失去聯絡後再飛行多七小時。馬來西亞總理納吉布指,根據現有數據,無法確認客機最後發出數據的地點,但相信可能在兩個空域,一是由泰北至哈薩克及土庫曼,或從印尼至南印度洋。

他又指,正調查包括劫機在內的所有可能性,重點會再放在機師及乘客身上。大馬警方下午到五十三歲機長沙阿的家中搜查。當地記者星期五曾到沙阿住所,發現只有一名女傭。根據女傭表示,沙阿的妻子及三名子女,在客機失蹤前一日,已搬往另一個居所,期間一度返回住所執拾一些衣物,並詢問住所周圍是否一切正常。
引用:
作者: 小嘉 查看文章
教官有特別的技巧!
基本上有跑道的,都有雷達顯示清楚!
去左邊都未知

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。

此篇文章於 03-16-14 04:15 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 03-16-14, 03:43 PM   #256
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
陰謀論:其實我覺得大馬政府咩都知道不過係唔講~而家比美國佬爆出來唔講唔得.其實一開始已經可能劫機者有同馬國政府提出要求ga la

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 04:14 PM   #257
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 二階堂青丸 查看文章
陰謀論:其實我覺得大馬政府咩都知道不過係唔講~而家比美國佬爆出來唔講唔得.其實一開始已經可能劫機者有同馬國政府提出要求ga la
翻查下呢半年大馬的政治就知發生咩事,我估好大關係!

舊 03-16-14, 04:18 PM   #258
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
如果真係劫機, 九成九劫左之後用黎自殺式攻擊,

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 05:49 PM   #259
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 小嘉 查看文章
冇話唔得(假如不再升空)

例如沙灘

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 07:36 PM   #260
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
如果真係劫機個機師轉揸戰機一定係ace……

舊 03-16-14, 08:01 PM   #261
Tano
嫑憅

引用:
作者: 尼路 查看文章
如果真係劫機個機師轉揸戰機一定係ace……
國家元首/政要專機機師都夠晒資格

收入以外,待遇冇得差

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 03-16-14, 08:16 PM   #262
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: Tano 查看文章
國家元首/政要專機機師都夠晒資格

收入以外,待遇冇得差
到時劫左個元首去...
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 08:22 PM   #263
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
係劫機某程度上係好消息
起碼機上人應該仲生存
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 09:10 PM   #264
Tano
嫑憅

引用:
作者: IntelligentGene 查看文章
到時劫左個元首去...
其實諗過如果求財

以強國今時今日的壕勢力,
求其搵幾位,當安家費都夠劫機者食兩代人掛……

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 03-16-14, 10:22 PM   #265
小忍~~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
如果係劫機,咁咪要準備定百幾人成個星期既糧食
小忍~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 11:00 PM   #266
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
本來真係劫機,不過熄哂D儀器控唔掂成架沈左落海囉,
成架機咁多大陸人養得到咁多日?....

此篇文章於 03-16-14 11:16 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 11:10 PM   #267
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 小忍~~ 查看文章
如果係劫機,咁咪要準備定百幾人成個星期既糧食
救生用品係夠全機人一星期
家明性情大發就.....

舊 03-16-14, 11:12 PM   #268
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
這明顯更像是一次失敗的劫機吧?

舊 03-16-14, 11:16 PM   #269
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
一日一個故事,不過如果真係機長都好D,起碼人質未有乜事

舊 03-16-14, 11:17 PM   #270
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
成架機D人死哂真係咁難接受?...

舊 03-16-14, 11:22 PM   #271
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: Rance 查看文章
連屍都見唔到條
反而有更大想像空間

舊 03-16-14, 11:29 PM   #272
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
其實睇到華航係最險之一,仲有tw-hk
我都搭過幾次都大命

舊 03-16-14, 11:50 PM   #273
Tano
嫑憅

引用:
作者: ZlWS 查看文章
其實睇到華航係最險之一,仲有tw-hk
我都搭過幾次都大命
咁落水面真係比較易存活

華航都試過係維港著陸也是得十幾人輕傷……

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 03-16-14, 11:52 PM   #274
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
乘客唔係拎黎做人質的話我都認為全部變哂屍體最方便行事
唔駛養唔怕走甩
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 11:53 PM   #275
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://www.chinatimes.com/newspapers...6000719-260301

躲過雷達追蹤 劫機者技術高超

稍後再讀
旺報 記者張國威╱綜合報導

▲停放在吉隆坡國際機場的馬航客機。(新華社)

在馬來西亞總理納吉布召開新聞發布會之前,就有一位匿名的馬來西亞官員跳出來向外媒表示,馬航MH370失聯的原因就是被劫機沒錯。美國專家也指出,飛行軌跡顯示人為操縱的可能性極大,且駕駛精通航空技術。

美聯社報導,一位參與調查的馬來西亞政府官員15日表示,調查人員已經確認,有1位或以上擁有資深飛行經驗的人員劫持了失聯客機,並關閉通訊系統及改變航線;劫機人員未說出動機,也未提出訴求,尚不清楚飛機被開往何處。
法新社也指出,飛機向印度洋方向飛行了大約「4到5個小時」,駕駛目的方向明確,而且這位飛行員懂得如何避開民用雷達的追蹤,似乎學習了如何避免被追蹤的知識。

美國有線電視新聞網(CNN)15日連線專家稱,如果飛機只是折返1次,還有可能是因飛機出現故障,但多次改變航線顯示人為操縱可能性很大,而要做到這種程度需有3到4人參與,且對航空技術非常熟悉。

《紐約時報》引述美國官員報導,MH370自吉隆坡出發後,在民用雷達上消失,軍用雷達顯示其突然轉彎向西飛;馬來西亞軍方雷達偵測到客機一度爬升至45000英呎,超出波音777客機所規定的43100英呎飛行高度限制,在沒有加壓的機艙中足以令乘客和機組人員昏迷。

而後,飛機速度不平均地下降至23000英呎,以低於正常巡航的高度跨越馬來西亞檳城一帶,然後重新攀升,往麻六甲海峽西北方向,飛入印度洋。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:14 PM

手機版 | APP版