Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 01-09-18, 11:32 PM   #2401
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
我覺得4代變番使用回數開法具真係好叉煩
點解唔好似SYSTEM VOICE個D比人主機直接買
最好LVL同法玉都可以直接買

登用解任又要開.NET做
交換揭示又唔比.NET做喎
SEGA個腦真係好多年都無進化過…
唔咁玩佢點屈玩家玩多d XD
由手機版發出
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-18, 12:27 AM   #2402
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
點解唔好似SYSTEM VOICE個D比人主機直接買
最好LVL同法玉都可以直接買

登用解任又要開.NET做
交換揭示又唔比.NET做喎
SEGA個腦真係好多年都無進化過…
想你玩多D係咁架啦
但我鐘意3代軍師卡多D就真
要估既野多好多

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-18, 12:25 PM   #2403
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
對面都可以賢母燒啫
呢期有用賢母,+5知確係強b
一齊+5知效果都係會弱左
你9燒4會死, 但14燒9只能扣7成

引用:
作者: LR猫 查看文章
1-3代啲卡大家點處理

有啲想掉
D軍票求其係個箱入住就算
引用:
作者: ikari28 查看文章
一set儲係公式卡簿
另有大量乱放

有無2代張白卡樊氏?
3代時攞左出黎試野
玩玩下唔知放左係邊
3代個張就記得, 2代個張唔多記得咩樣

引用:
+1
我到依家都未有蜀大漢大SOSAD

不過佢要人打多d係咁架啦
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
想你玩多D係咁架啦
但我鐘意3代軍師卡多D就真
要估既野多好多
AGGER, 用軍師個系統好玩好多, 要估對面軍師同計滿BAR時間, 兵法種類又多D
唔會有咁多兩邊開幕一齊衝軍, 一齊連環咁
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-18, 01:46 PM   #2404
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
D軍票求其係個箱入住就算
就係連個箱都覺得有啲嘥位

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-18, 02:16 PM   #2405
GUSTAV
The One
poor

引用:
就係連個箱都覺得有啲嘥位
我都覺哂位 仲有好多半開.......

舊 01-10-18, 02:34 PM   #2406
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
我有一堆狼顧連破

鏟手遊保平安
舊 01-10-18, 05:44 PM   #2407
6eo
美波様!

引用:
有堆多餘既黑白我之前當廢紙咁拎去回收左

個堆半開R/SR我已經懶得理係咩...
如果有人肯接收就好

引用:
我有一堆狼顧連破
我有百幾張gr郭嘉
舊 01-10-18, 05:58 PM   #2408
GUSTAV
The One
poor

引用:
有堆多餘既黑白我之前當廢紙咁拎去回收左

個堆半開R/SR我已經懶得理係咩...
如果有人肯接收就好

我有百幾張gr郭嘉
西山收皮後呢期三國好Q靜....幾時先有新卡丫......
佢內部好似亂亂地

舊 01-10-18, 09:47 PM   #2409
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
引用:
佢內部好似亂亂地
超靜.. 大部份時間都不用排隊打機..
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-18, 12:10 AM   #2410
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
佢內部好似亂亂地
我覺得新咭出唔出都冇分別
好多咭能力同定位已經好重覆
只要其中一兩副跑出其他都即刻冇人用

就好似而家成街賢母陸抗同朱俊漢嗚
戰處女,關索,8掛個啲已經被遺忘

此篇文章於 01-11-18 08:36 AM 被 番薯勤 編輯。
番薯勤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-18, 08:42 AM   #2411
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
我覺得新咭出唔出都冇分別
好多咭能力同定位已經好重覆
只要其中一兩副跑出其他都即刻冇人用

就好似而家成街賢母陸抗同朱俊漢嗚
戰處女,關索,8掛個啲已經被遺忘

所以,我早前已講power creep提早出現,不是好事。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-11-18, 08:44 AM   #2412
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>

del...

舊 01-11-18, 10:21 AM   #2413
番薯勤

引用:
作者: darkvolver 查看文章
所以,我早前已講power creep提早出現,不是好事。

Sent from my iPhone using Gaforum

新咭其實都可以照狂出吸引人儲嘅
如果係好似LE同戰國SS咁換樣唔換計就ok

舊 01-11-18, 11:00 AM   #2414
6eo
美波様!

依家淨係敢不停出EX咭局人打
早兩日終於打埋D玉, 可以比我休息下

引用:
作者: 番薯勤 查看文章
新咭其實都可以照狂出吸引人儲嘅
如果係好似LE同戰國SS咁換樣唔換計就ok
戰國個時真係已經有好好好好多咭, 換樣唔換計就梗係OK
依家咭都唔算多, 平衡又一路都做唔得好
無新野無調整齋得新樣點捱得耐, 今代D LE都無人理過啦
玩三國既我相信PLAYER數目多過收藏家好多
舊 01-11-18, 11:15 AM   #2415
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:

堆EX最煩係食卡位焗我印三張綠色我放棄

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-18, 11:44 AM   #2416
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
3代個張就記得, 2代個張唔多記得咩樣

3士氣加10, 不受控制, 計完會死
用黎試歡樂combo一流

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
堆EX最煩係食卡位焗我印三張綠色我放棄
銀屏勁
花姐好玩 bo

https://youtu.be/pEFumIXblvg

我算係收藏家
一定會打d出卡event

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-18, 12:03 PM   #2417
GUSTAV
The One
poor

之前一個月出10張左右

冇人估到你出個大VERSION就3個月冇新野架....

講真依家都唔夠卡

舊 01-11-18, 12:36 PM   #2418
LR猫
ˊ_>ˋ

幾時會復刻EX

鏟手遊保平安
舊 01-11-18, 12:43 PM   #2419
GUSTAV
The One
poor

月尾開始

舊 01-11-18, 12:50 PM   #2420
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
而家果3張LE算_數,架仔都_埋一份
黎緊復刻咭又入LE,佢個LE其實想點

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-18, 01:51 PM   #2421
番薯勤

引用:

引用:

之前一個月出10張左右

冇人估到你出個大VERSION就3個月冇新野架....

講真依家都唔夠卡
唔夠咭係因為新咭太重覆
好似戰國咁張張新咭計略內容都水蛇春咁長又國力又轉mode又盛
但全部都係滿足條件X武力加很大
最後都係德川推贏所有野

所以點出都好似冇野玩
不如出返三國3代溫泉車輪,極意槍個啲仲好玩

三國4 design得有趣嘅咭我覺得係三轉授公搭走射戰法 但走射戰法個spec好難做主計

引用:
幾時會復刻EX
獅子猿曹操等到頸都長

舊 01-11-18, 02:19 PM   #2422
GUSTAV
The One
poor

戰國都唔係淨得德川啦 全國大會我記得百花齊放GA WOW 標槍 真田丸 天草等等都有架

依家問題係D腳唔夠多變化 主計其實反而多返D 用得黎做腳個班真係次次都係佢地 想轉下都難....

舊 01-11-18, 02:31 PM   #2423
LR猫
ˊ_>ˋ

不如講埋武力平衡啦
唔計舊starter啲9武強化戰法
吳國9武嘅得甘寧槍一隻,3cost直情無

鏟手遊保平安
舊 01-11-18, 02:33 PM   #2424
GUSTAV
The One
poor

引用:
不如講埋武力平衡啦
唔計舊starter啲9武強化戰法
吳國9武嘅得甘寧槍一隻,3cost直情無
咁吳國真係唔係打基武架嘛......

舊 01-11-18, 02:50 PM   #2425
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
咁吳國真係唔係打基武架嘛......
吳弓連一支9武弓都無真係情何以堪

鏟手遊保平安

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 07:03 AM

手機版 | APP版