Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-31-18, 11:14 AM   #126
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: HON HON 查看文章
講真, 個鼓真係貪過引想玩架咋, 以前PS2定3我都買過黎玩, 過左一排就...
引用:
作者: 八仙果 查看文章
我都係,
Wii 同 Wii U 版個鼓都放咗响度,
可以話係我用得最少嘅音樂控制器。
好好, 多謝大家提醒...咁我買多對JOYCON算...
SWITCH玩PART GAME好需要...
肯定我女人轉頭又不玩...女人就係咁...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 11:19 AM   #127
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: anyone 查看文章
參考價格 依家amazon
日版剩實體game 連基本運費到香港 5854
dl 版都係唔使6000yen
炒到500up真系好過分
係囉...我唸搵人幫我去JP biccamera算..仲可退稅...都係HKD400蚊
舊 07-31-18, 03:11 PM   #128
skydream
Insane Gamer
死野

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
係囉...我唸搵人幫我去JP biccamera算..仲可退稅...都係HKD400蚊
D人話8月番貨會平番

舊 07-31-18, 03:31 PM   #129
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: skydream 查看文章
D人話8月番貨會平番
希望...可能暑假關係吧...
葵芳都賣到$468...
舊 07-31-18, 04:21 PM   #130
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
好笑既係第一日偷跑上下晏個價可以差成百蚊, 點解又升得返上去....
加上D歌LIST又吾係吸引
真係吾明
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 04:54 PM   #131
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 斯羅 查看文章
好笑既係第一日偷跑上下晏個價可以差成百蚊, 點解又升得返上去....
真係吾明
有OT炒都唔夠⋯⋯⋯⋯
就黎求其出乜都可以炒⋯⋯

明明之前都只喺3xx一隻
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 05:55 PM   #132
charcsc2000
J神哥

引用:
真係吾明
9/01好似就出"有料DLC"
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
有OT炒都唔夠⋯⋯⋯⋯
就黎求其出乜都可以炒⋯⋯

明明之前都只喺3xx一隻
由手機版發出
聽老闆講...8月中會返大貨...到時會平D...
舊 08-01-18, 02:24 AM   #133
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: anyone 查看文章
參考價格 依家amazon
日版剩實體game 連基本運費到香港 5854
dl 版都係唔使6000yen
炒到500up真系好過分
Sorry!
我講得唔清楚,係個淨太鼓買$5XX,
個檔舖冇switch太鼓隻Game買架!

PS:對比番PS4版太鼓Game,
switch版可以做到anywhere play+對JoyCon,
再加上任系平台不嬲係老少咸宜,
今次真係switch版贏晒九條街!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 08-01-18 02:28 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-18, 12:15 PM   #134
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: mrk 查看文章
Sorry!
我講得唔清楚,係個淨太鼓買$5XX,
個檔舖冇switch太鼓隻Game買架!

PS:對比番PS4版太鼓Game,
switch版可以做到anywhere play+對JoyCon,
再加上任系平台不嬲係老少咸宜,
今次真係switch版贏晒九條街!
我女人嘈住要買...已入手花枝綠粉joycon $520 + 太鼓 $450...好傷
舊 08-01-18, 01:24 PM   #135
charcsc2000
J神哥

原來8/09就有"有料dlc"...仲要係宮崎駿...果然係子供向...

https://switch.taiko-ch.net/dlc/

天空之城「與你相隨(君をのせて)」
龍貓主題曲(となりのトトロ)
魔女宅急便「口紅的傳言(ルージュの伝言)」
魔女宅急便「看得見海的街道(海の見みえる街)」
崖上的波妞主題曲(崖の上のポニョ)
舊 08-01-18, 01:45 PM   #136
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有 d 想賣佢走 tim

我玩太鼓主要係玩 classcial, pop 同 game music,開左幾首歌 so far 都無乜岩。

Classical 得四首....
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-18, 12:12 PM   #137
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
有 d 想賣佢走 tim

我玩太鼓主要係玩 classcial, pop 同 game music,開左幾首歌 so far 都無乜岩。

Classical 得四首....
由手機版發出
唔係喎...子供向歌好多喎...
宮崎駿...龍珠...妖怪手錶...連麵包超人都有...
NS版有得用體感....我覺得仲易過用手製...(應該係我用手製會左右不分...)
舊 08-02-18, 01:20 PM   #138
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
唔係喎...子供向歌好多喎...
宮崎駿...龍珠...妖怪手錶...連麵包超人都有...
NS版有得用體感....我覺得仲易過用手製...(應該係我用手製會左右不分...)
就係呢 d 幻兒向既我唔岩囉

有無全曲目表?如 classical 得幾首我快快手賣左佢。
由手機版發出
舊 08-02-18, 02:29 PM   #139
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
就係呢 d 幻兒向既我唔岩囉

有無全曲目表?如 classical 得幾首我快快手賣左佢。
由手機版發出
太鼓玩classical????
你認真???

歌list可以睇下, dlc就肯定會有...但我相信不會是classical....人氣問題~
http://www.wikihouse.com/taiko/index...FD%CF%BF%B6%CA

唔o岩玩就盡快賣啦, 而加有市有價....
遲d8月尾大貨返又會平返...
舊 08-02-18, 03:17 PM   #140
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

好認真,WIIU 同 IOS ver.我都係主要玩 classical
由手機版發出
舊 08-07-18, 02:01 PM   #141
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
原來8/09就有"有料dlc"...仲要係宮崎駿...果然係子供向...

https://switch.taiko-ch.net/dlc/

天空之城「與你相隨(君をのせて)」
龍貓主題曲(となりのトトロ)
魔女宅急便「口紅的傳言(ルージュの伝言)」
魔女宅急便「看得見海的街道(海の見みえる街)」
崖上的波妞主題曲(崖の上のポニョ)
引用:
太鼓玩classical????
你認真???

歌list可以睇下, dlc就肯定會有...但我相信不會是classical....人氣問題~
http://www.wikihouse.com/taiko/index...FD%CF%BF%B6%CA

唔o岩玩就盡快賣啦, 而加有市有價....
遲d8月尾大貨返又會平返...
Thx!
重有2日就有新DLC歌玩啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 02:44 PM   #142
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: mrk 查看文章
Thx!
重有2日就有新DLC歌玩啦!
其實想佢加多d pop music....
但我相信好難...版權問題...
舊 08-08-18, 12:39 PM   #143
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
提升loading速度

https://switch.taiko-ch.net/update.php

引用:
『太鼓の達人 Nintendo Switchば~じょん!』更新データVer.1.0.3配信のお知らせ

『太鼓の達人 Nintendo Switchば~じょん!』では、
みなさまに本製品をより楽しんでいただくために、更新データVer.1.0.3を配信いたしました。

■配信日時
8月8日(水)10時頃より配信しております。

■アップデート内容
より遊びやすくなるよう、ロードの読み込みタイミングやロード時間の調整を行いました。
その他、動作の安定性を向上させました。
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 11:29 AM   #144
charcsc2000
J神哥

提提大家...大貨已返...落返正價啦, 約38x~
舊 08-13-18, 07:31 PM   #145
luciferdark

引用:
提提大家...大貨已返...落返正價啦, 約38x~
謝情報, 另外想問個鼓正價係幾錢? 應該會買埋。
THANKS!

舊 08-13-18, 11:58 PM   #146
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
真係吾明
一開賣,唔知多唔多人買/問。(好唔好賣)
見多人買(賣得),咪個個加價/炒價囉。

引用:
作者: luciferdark 查看文章
THANKS!
6,980 日圓 未稅。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-18, 10:55 AM   #147
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: seed2005 查看文章
呢個本來就唔應該係更新...bn最近d game都係賣半完成品等買家做beta測試員...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-18, 11:16 AM   #148
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: luciferdark 查看文章
THANKS!
鼓唔係度度地方有, 可能要搵...見過4xx..
舊 08-14-18, 05:55 PM   #149
luciferdark

引用:
作者: 八仙果 查看文章
一開賣,唔知多唔多人買/問。(好唔好賣)
見多人買(賣得),咪個個加價/炒價囉。

6,980 日圓 未稅。
引用:
鼓唔係度度地方有, 可能要搵...見過4xx..
唔該晒兩位

舊 08-15-18, 11:46 AM   #150
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: fami~yan 查看文章
呢個本來就唔應該係更新...bn最近d game都係賣半完成品等買家做beta測試員...
其實好多game都係咁...出完等大家試下有咩問題...然後twitter提出再修正...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Bayonetta 1+2 ︱發售中 | Nintendo's Witch comeonjames 電視遊戲討論版 325 09-04-22 12:12 PM
[PSV] 太鼓の達人 V バージョン 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 54 10-09-15 06:05 AM
太鼓の達人 RPGだドン! 2009 手機平板遊戲討論版 11 07-09-14 05:08 PM
[WiiU] 太鼓の達人 Wii Uば~じょん! 11月21日發售 6402oen 電視遊戲討論版 31 07-04-14 01:47 AM
[3DS] 太鼓の達人 ちびドラゴンと不思議なオーブ丨已售 seed2005 手提遊戲機討論版 46 07-30-12 02:26 AM

現在的時間是 06:07 PM

手機版 | APP版