Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-16-16, 12:26 PM   #1
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
國產類敢達系列

http://tieba.baidu.com/p/4726157814
貼吧
OOQ

模型、合金之類,請在此討論

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 12:39 PM   #2
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum

mg
好似係

舊 08-16-16, 12:43 PM   #3
T.K.
很黃很暴力

我覺得膊頭唔夠屹
霸氣不足

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 08-16-16, 12:45 PM   #4
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
我睇錯以為係國產敗類...

睇下有冇人GO先~

大જિંગ
大징

此篇文章於 08-16-16 12:49 PM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 12:46 PM   #5
T.K.
很黃很暴力

唔俾版權,都幾敗類架w

不過老變第三廠玩家傾向正面,敢達第三廠就傾向負面,呢個心態又幾特別

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-16-16, 01:04 PM   #6
T.K.
很黃很暴力

竟然出Bd
我比較想出武者、騎士

而何不出三國傳?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-16-16, 02:00 PM   #7
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: T.K. 查看文章
唔俾版權,都幾敗類架w

不過老變第三廠玩家傾向正面,敢達第三廠就傾向負面,呢個心態又幾特別
咁變型金剛O個D都係自己設計只係拎個造型,高達類都係拎BANDAI D野或者手辦去翻模改造緊係難接受D

不過玩埋哂D咩高高O個D翻版真係唔值得可憐囉,百零二百蚊盒正版都畀唔起不如留返黎睇醫生啦

舊 08-16-16, 02:08 PM   #8
T.K.
很黃很暴力

果D又難砌難油,本身就被騙
不過不孝子、企鵝外型做得幾好,砌我就無技術評價不能

之前見號斗丸件都唔錯,不過都好貴

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-16-16, 02:43 PM   #9
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
雖然唔係敢彈

唔記得邊間廠公佈左會出ブラスターテッカマンブレード(有合金@@)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 02:53 PM   #10
T.K.
很黃很暴力

野望屋設計,小眼睛工作室開模

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-16-16, 04:47 PM   #11
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
果D又難砌難油,本身就被騙
不過不孝子、企鵝外型做得幾好,砌我就無技術評價不能

之前見號斗丸件都唔錯,不過都好貴
其實除左係笨大本身無出或者D限量武器配件外
其他敢達模型都應該玩返正版
單係上網睇唔少人話要玩大力金剛指.....真心覺痴線

而PG 獨角鳳凰應該係第一隻國產.....但老實我想笨大開多D,自己噴金都可以
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 04:58 PM   #12
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: sunhikari 查看文章
其實除左係笨大本身無出或者D限量武器配件外
其他敢達模型都應該玩返正版
單係上網睇唔少人話要玩大力金剛指.....真心覺痴線

而PG 獨角鳳凰應該係第一隻國產.....但老實我想笨大開多D,自己噴金都可以
認同,我順帶想講另一個問題...

有D人成日講BANDAI做魂限咁賤格,我咪買國產囉(最近例子:某異形雙龍)
買唔起MB嘛,咪買水果DESTINY囉,係BANDAI唔識賺錢出埋MG咋
都唔明呢D人既價值觀到底點解會扭曲成咁...
利申:我都有買過一兩隻國產

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 05:04 PM   #13
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: fami~yan 查看文章
認同,我順帶想講另一個問題...

有D人成日講BANDAI做魂限咁賤格,我咪買國產囉(最近例子:某異形雙龍)
買唔起MB嘛,咪買水果DESTINY囉,係BANDAI唔識賺錢出埋MG咋
都唔明呢D人既價值觀到底點解會扭曲成咁...
利申:我都有買過一兩隻國產
其實PB個邊本身無乜野,以前無人訂,無乜野,然後突然一大堆人知道有好野又瘋搶,而家PB又整頓過又回復正常,真心能講一句香港方係網上購物真係無乜經驗,無諗過香港人會瘋搶咁解

而MB方面真係笨大心知肚明LOR唔該
舊 08-16-16, 05:07 PM   #14
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
竟然出Bd
我比較想出武者、騎士

而何不出三國傳?
你想佢出乜先
三國傳大陸自己有出原創機,但垃圾都不行咁解

曾買過之前限量發售的項羽劉邦SD
項羽OK的,但劉邦.....佢真係好夠憺死只係把項羽翻完再加多把劉備用的雙刀就算.........

舊 08-16-16, 05:36 PM   #15
T.K.
很黃很暴力

出呢類

出魂限都尚可接受,起碼你預到價錢,唔係大炒就大蝕先令人痛苦

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 08-16-16 05:38 PM 被 T.K. 編輯。
舊 08-16-16, 10:49 PM   #16
ZERO NEKO
God of Gamer

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:

出呢類

出魂限都尚可接受,起碼你預到價錢,唔係大炒就大蝕先令人痛苦
出左依隻未

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 10:53 PM   #17
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
個人好like 標題 like Mo show 1/72 OO不及暴風我覺得

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 11:06 PM   #18
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
個人好like 標題 like Mo show 1/72 OO不及暴風我覺得
果隻暴風幾型下
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 11:07 PM   #19
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: sunhikari 查看文章
你想佢出乜先
三國傳大陸自己有出原創機,但垃圾都不行咁解

曾買過之前限量發售的項羽劉邦SD
項羽OK的,但劉邦.....佢真係好夠憺死只係把項羽翻完再加多把劉備用的雙刀就算.........

隻正常比例呂布算唔算先
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 11:20 PM   #20
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
唉,敢達系限定

重諗住問福娃合體機械人還有機會入手?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-16, 12:55 AM   #21
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Tano 查看文章
唉,敢達系限定

重諗住問福娃合體機械人還有機會入手?
自己上淘寶找啦

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-16, 09:25 AM   #22
T.K.
很黃很暴力

福星鎖核金剛,四肢是福娃歡歡、貝貝、妮妮及迎迎,而身體黑色主幹部分為晶晶!

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-17-16, 10:31 PM   #23
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
MC 超合金 Metal Gear MB 高達00R OO Raiser 三红
(圖片只供參考,以廠商出圖為準)
價未定:790至850以內
訂金200
暫定 截單曰期: 夠數截單
暫定 到貨曰期: 待定

越出越多

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-16, 11:29 PM   #24
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005