Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-25-07, 09:17 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
師奶兵團 [大結局今晚9:00播出]

3大主角: 雯女, 娥姐, 葉童
男既有謝天華(諗起"女人唔易做"), 姜大衛
馬國明, 唐寧 <---呢兩個做小池同佢女友既角色乎?

個廣告令我感覺好似老翻《當家煮夫》或者《鬼嫁日記》, 因為好似好多校巴戲

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-07, 09:31 PM   #2
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
14/05首播...
雯女+謝天華=夾"女"劇餘威
宣傳片硬照巧搞野...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-07, 12:04 AM   #3
fancylala
God of Gamer
痴線架!!!!

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
14/05首播...
雯女+謝天華=夾"女"劇餘威
宣傳片硬照巧搞野...
好正個硬照
3個人既look=pose好好笑

舊 04-26-07, 12:33 AM   #4
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
咁多個演員入面...
個人最唔鐘意係葉童......
啲戲太誇張...感覺佢越老越唔識做戲...

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-07, 09:29 AM   #5
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
咁快出預告~
天雞算唔知唔會得15集
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-07, 11:01 AM   #6
cinimod

註冊日期: Dec 2001
3大女角加埋迫近150…
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-07, 11:29 AM   #7
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
先勿論各人演技
劇本質量如何實在冇乜信心

最怕套劇只係響度將 "響街市度講是講非諸事八卦" 的八婆文化同 "動畫著件背心都鬧, 電視d glamour劇攪到上床 都扮睇唔到" 的選擇性保守主義加以正面化同合理化
咁就為禍無窮喇

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 04-26-07 11:56 AM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-07, 01:14 PM   #8
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
先勿論各人演技
劇本質量如何實在冇乜信心

最怕套劇只係響度將 "響街市度講是講非諸事八卦" 的八婆文化同 "動畫著件背心都鬧, 電視d glamour劇攪到上床 都扮睇唔到" 的選擇性保守主義加以正面化同合理化
咁就為禍無窮喇
本身無記D劇都定晒調,仲要調到死晒…

如:
男人一定唔識整野食,連公仔麵都唔識…(LEE個好侮辱,你睇下酒樓入面果D男定女?)
師奶一定鍾意打牌,這個錯唔晒,但將打牌變左惡魔化…
親家一定麻煩

舊 04-26-07, 07:48 PM   #9
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: DC 97 查看文章
咁快出預告~
天雞算唔知唔會得15集
咩呀...a
天劇係本週都播到10集喇...
師劇14/05先上...
即天劇係再播多2個禮拜先完
咪即係天劇又係有20集囉

舊 04-26-07, 08:08 PM   #10
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

期待娥姐既演出, 之前係d港台電目佢都演過媽媽級既角色,
個人覺得非常之掂~

建議毛記立即停播癲雞算啦~~

大乱闘X
舊 04-30-07, 12:34 AM   #11
auntiethird
Ultimate Gamer
愛情萬歲!!!

註冊日期: Jun 2002
好似呢套有fala chan客串????

舊 04-30-07, 09:30 AM   #12
Villasaki
Ultimate Gamer
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章

如:
男人一定唔識整野食,連公仔麵都唔識…(LEE個好侮辱,你睇下酒樓入面果D男定女?)
親家一定麻煩
講真, 現實生活中都係咁.

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品
Villasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-07, 10:22 AM   #13
Kurtmeyer
Insane Gamer
Grenadier

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Asaki 查看文章
講真, 現實生活中都係咁.
難道Asaki san已經是受害者
引用:

如:
親家一定麻煩
好像c9都是有固定的身材 .....

Go to plan B!
Kurtmeyer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-07, 01:49 AM   #14
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
我睇過廣告片頭intro.~~~反而對劇中雙天俄的老公xxx(<---唔知咩名?)有d睇頭!
多年k喱啡~終於有機會了!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-07, 04:44 AM   #15
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

艾威~~~
Ten brothers, war of destiny(唔知係咪咁串)都出過啦~~

大乱闘X
舊 05-01-07, 04:52 AM   #16
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: W!LL 查看文章
艾威~~~
Ten brothers, war of destiny(唔知係咪咁串)都出過啦~~
最記得係「濃情大地」既大少…

舊 05-01-07, 01:39 PM   #17
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
艾威~~~
艾威真係幾正
好多小角色都演得好好 b

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-07, 01:54 PM   #18
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: vov430 查看文章
艾威真係幾正
好多小角色都演得好好 b

唔記得咩劇集, 佢做律師 (好似係流金歲月)

由個時開始知道佢個名

到戀愛自由式覺得佢做小角色真係好得
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-07, 02:19 PM   #19
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
引用:

如:
親家一定麻煩
難保呢套劇都係類似咁樣

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?

此篇文章於 05-01-07 03:05 PM 被 wyhone 編輯。
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-07, 02:17 AM   #20
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
總好過現在天機算...不知為何 每次一見親就起無名火(仲要是好大~~火)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-07, 01:21 AM   #21
kurama
Game Master
美食獵人

註冊日期: Mar 2003
我很期待此劇,起碼都係好戲之人

舊 05-09-07, 08:03 PM   #22
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

男角方面又一好戲演員
飾演葉童老公既係郭政鴻 當年比陳浩民, 張衛健演得更像馬騮精

大乱闘X
舊 05-09-07, 10:17 PM   #23
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
男角方面又一好戲演員
飾演葉童老公既係郭政鴻 當年比陳浩民, 張衛健演得更像馬騮精
今日宣傳片睇到佢...
巧耐無見過佢囉...
希望佢憑角色出位成功!

艾威亦都係...

舊 05-14-07, 07:44 PM   #24
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

推~
套痴雞餸終於做完

大乱闘X
舊 05-14-07, 08:59 PM   #25
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
艾威最記得係大鬧廣昌隆個陣叫369~~
成日俾周海媚上身~~

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:38 PM

手機版 | APP版