Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-19-15, 11:37 AM   #526
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 小草 查看文章
楓葉期,酒店好full
京都,神戶,京都另一間酒店
前後都唔肯
寄宅急便啦~~又唔洗自己拉黎拉去又可以指定日子~
好過你搵大LOCKER

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-15, 09:32 PM   #527
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
年尾一行福岡入東京走
Day1-5九洲
Day8-13關東

中間兩日暫定留大阪作中途站
唔想留大阪有沒有地方選擇
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-15, 12:20 PM   #528
ovwhpuv
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: rorimoe 查看文章
中間兩日暫定留大阪作中途站
唔想留大阪有沒有地方選擇
名古屋也不錯,shopping 也不太差
也可南下伊勢一天遊
ovwhpuv 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-15, 03:48 PM   #529
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
夜晚8點半先到羽田, 出到去市區會唔會好夜

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-15, 04:24 PM   #530
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
請問,去富士山~忍野八海以前有一張pass :包括新宿-河口湖& 河口湖~山中湖巴士既,去到2013年之後冇左,而新果張富士山去回票5600¥只有包JR,
有沒有類似的pass可以買?
今次1日1夜唸住去行吓
行程:
08:26 JR去河囗湖,之後入忍野八海,
午餐後去天上山公園,然後hea吓/睇時間去景點
(17:00尾班巴士)去酒店check in,
等2朝9點check out回東京(中野)

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-15, 04:49 PM   #531
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
作者: leotam3 查看文章
點會,羽田搭京急出品川15分鐘

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-15, 04:55 PM   #532
leotam3

引用:
作者: windart 查看文章
點會,羽田搭京急出品川15分鐘
用里數揍出年7/8月機, 全部淨下午香港飛羽田.......
仲諗緊去唔去CM, 定係7 月初玩左去算

http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
舊 09-28-15, 05:34 PM   #533
rorimoe
Crazy Gamer

引用:
作者: ovwhpuv 查看文章
名古屋也不錯,shopping 也不太差
也可南下伊勢一天遊
伊勢之前去過暫時唔會再去
名古屋好似冇乜觀光地方

高山方面12月會唔會落雪?
由手機版發出
舊 09-28-15, 08:41 PM   #534
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
用里數揍出年7/8月機, 全部淨下午香港飛羽田.......
仲諗緊去唔去CM, 定係7 月初玩左去算
八半落機
拿埋行李出到門口大約九半
出東京站半個鐘十點
一般人住新宿池袋上野再加十五分
搵埋酒店放底哂野十一點前應該出到酒店門口
仲搵到野食既

舊 09-28-15, 09:19 PM   #535
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: clanyuen1 查看文章
請問,去富士山~忍野八海以前有一張pass :包括新宿-河口湖& 河口湖~山中湖巴士既,去到2013年之後冇左,而新果張富士山去回票5600¥只有包JR,
有沒有類似的pass可以買?
今次1日1夜唸住去行吓
行程:
08:26 JR去河囗湖,之後入忍野八海,
午餐後去天上山公園,然後hea吓/睇時間去景點
(17:00尾班巴士)去酒店check in,
等2朝9點check out回東京(中野)
一日跑山中湖同河口湖?
佢D巴士咁疏算啦............中間又要坐鐵路番去河口湖....何必呢..
不如只去河口湖啦

引用:
伊勢之前去過暫時唔會再去
名古屋好似冇乜觀光地方

高山方面12月會唔會落雪?
由手機版發出
高山12月可能係零星地落下~正常未有大雪
考慮留金澤?

舊 09-28-15, 10:19 PM   #536
rorimoe
Crazy Gamer

引用:
上次搭CX fanfare9:35 到羽田都冇題
出到新宿放低行李食賣野仲可以去機鋪打下機
由手機版發出
舊 09-28-15, 10:23 PM   #537
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
其實忍野八海係我想去,河囗湖D景點對我 0 吸引力,
不過同行朋友未出過國旅行,加上我2年前黎過,
佢地要求只有睇富士山,到此一遊咁,
如果唔順路就求其帶佢地玩幾個館就算了。

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-15, 10:26 PM   #538
rorimoe
Crazy Gamer

引用:
作者: Hitomi 查看文章

高山12月可能係零星地落下~正常未有大雪
考慮留金澤?
金澤今年去過..
不過見石川福井12月尾有雪場開又想去
舊 09-28-15, 11:22 PM   #539
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
引用:
金澤今年去過..
不過見石川福井12月尾有雪場開又想去
名古屋周邊都有唔少地方行, 可以去下名花之里, 每年冬天都有夜燈睇, 都幾靚架

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-15, 12:06 PM   #540
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: clanyuen1 查看文章
其實忍野八海係我想去,河囗湖D景點對我 0 吸引力,
不過同行朋友未出過國旅行,加上我2年前黎過,
佢地要求只有睇富士山,到此一遊咁,
如果唔順路就求其帶佢地玩幾個館就算了。
又唔係得果幾個湖有得睇富士山
去箱根?
再近D其實江之島一帶都可以清楚睇到富士山~雖然相對上有D遠座山細左
反正睇唔睇到又係講彩數

舊 10-11-15, 02:03 PM   #541
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
名古屋周邊有咩一日遊既好地方
第二朝就要上機所以一定要夜晚返名古屋訓
而家暫定來回奈良但諗落新幹線>特急其實來回都四個鐘有點浪費
雖然朝早九點到理論上都有七個鐘係奈良一定夠玩鹿

舊 10-11-15, 04:17 PM   #542
leotam3

引用:
作者: maxwaver 查看文章
名古屋周邊有咩一日遊既好地方
第二朝就要上機所以一定要夜晚返名古屋訓
而家暫定來回奈良但諗落新幹線>特急其實來回都四個鐘有點浪費
雖然朝早九點到理論上都有七個鐘係奈良一定夠玩鹿
行商店街/犬山城?
一係去遠D, 去伊勢, 坐SIMKAZE

あやかし陰陽録討論區
舊 10-13-15, 01:07 AM   #543
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
香港去九州,係咪得HKEXPRESS直航? 原本想坐,但JAL要經台北
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 04:05 PM   #544
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: 飛機王 查看文章
香港去九州,係咪得HKEXPRESS直航? 原本想坐,但JAL要經台北
仲有港龍飛福岡, 香港航空飛宮崎&鹿兒島.

舊 10-13-15, 07:57 PM   #545
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: carychow 查看文章
但係宮崎好似係唔記得邊間旅行社包機做旅行團~直接好似買唔到機票?

舊 10-13-15, 11:01 PM   #546
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
但係宮崎好似係唔記得邊間旅行社包機做旅行團~直接好似買唔到機票?
係唔係得旅行團先有就唔知, 只見佢官網寫「此新航線將先以包機形式營運,由指定旅行社代理機票銷售」

http://www.hongkongairlines.com/zh_H...0003829385_269

舊 10-14-15, 09:07 AM   #547
飛機王
フィーナ~大好き~

引用:
作者: carychow 查看文章
港龍都係貴到傻。。都係HKEXPRESS算數
舊 10-14-15, 11:35 AM   #548
rorimoe
Crazy Gamer

話說年尾搭CX去福岡,好似都係中途停台北
其實洗唔洗落機?
由手機版發出
舊 10-14-15, 12:36 PM   #549
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
11月19日(四)會坐哩班車
由布院->別府 ゆふ1号(10:02am-11:02am)

想問下用北九州jr pass的話, 可唔可以預約指定席?
我見大部分既人都係講ゆふいんの森, 唔肯定ゆふ1号可唔可以預約

定其實大部分既人都會係由布院落車? 如果係的話我坐自由席就ok了

舊 10-15-15, 08:41 AM   #550
飛機王
フィーナ~大好き~

引用:
今日見報紙,美麗華旅遊有九州團鹿兒島入宮崎走,但真係跟團唔係自由行

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 07:56 PM

手機版 | APP版