Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-01-13, 12:10 AM   #126
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
1) 係GAMEWEEKLY報紙SIZE版本時做過
2) 係GAMEPLUS做過
3) 天上有地下無

公司編號 = 0779607
http://www.icris.cr.gov.hk/csci/

畀錢自己查吧

十年前條友已經講到連老豆本都蝕埋,可以捱到依家都係咁。
基本上走晒出黎既編輯唔係做老闆、做股票賣買相關、國際性物流、地域性買手等,都冇乜邊個係差過當時。

不過這只是表面而已……真正事件還有很多
若果說有10年文革,咁呢間呢10(幾)年……
願聞其詳

港漫嘅恩恩怨怨就聽得多
game書反而鮮有所聞

此篇文章於 03-01-13 01:57 AM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 12:30 AM   #127
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: aquarius 查看文章
願聞其長

港漫嘅恩恩怨怨就聽得多
game書反而鮮有所聞
其實已經係度講過好多次,也試過被人話係GZONE打手(這是甚麼回事)
知道這間情況的一定不會咁諗,想知的看這個TOPIC的舊POST好了

另外現在應該還是正月,希望不會有甚麼切手指、被車撞或者兔仔跳、街邊自摑、對牆自言自語、砍頭埋牆之類發生無里頭見報報導
若果有朋友見到年過40、面戴眼鏡、一面憔悴、身高有六尺(有冇呢?)的中國籍男子穿著長衫短褲係正常辦公室時間係工廠區跑步的,就當這是別人的興趣好了。

舊 03-01-13, 11:04 AM   #128
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
迷底係咪飛蛇呀
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 11:06 AM   #129
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
其實已經係度講過好多次,也試過被人話係GZONE打手(這是甚麼回事)
知道這間情況的一定不會咁諗,想知的看這個TOPIC的舊POST好了

另外現在應該還是正月,希望不會有甚麼切手指、被車撞或者兔仔跳、街邊自摑、對牆自言自語、砍頭埋牆之類發生無里頭見報報導
若果有朋友見到年過40、面戴眼鏡、一面憔悴、身高有六尺(有冇呢?)的中國籍男子穿著長衫短褲係正常辦公室時間係工廠區跑步的,就當這是別人的興趣好了。
你講拎屎又關芝鬆事咁神秘
講為非就話啫…

舊 03-01-13, 11:41 AM   #130
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
嘩, 仲乜陳年野都拎出黎? XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 04:30 PM   #131
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: JO JO 查看文章
迷底係咪飛蛇呀
應該係佢,我唔會咁直接,用圖係咪會好D
引用:

舊 03-01-13, 04:37 PM   #132
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
圖中戰機係??

p.s. 熾炎腳?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 04:53 PM   #133
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 1515 查看文章
圖中戰機係??

p.s. 熾炎腳?
老實講句以next咁嘅質數捱到今日先摺已經算遲

真心講多句 以玩站同熱浪咁不分上下嘅game書
能夠出到今日 個市其實都好……
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 05:24 PM   #134
dasw123

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
買NEXT 只不過係份情意結,以前買佢係因為有個叫'霸王X'編輯由PLAYER ,PLUS 到NEXT 專寫格GAME,
一直都佢捧場..

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 05:45 PM   #135
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
作者: dasw123 查看文章
買NEXT 只不過係份情意結,以前買佢係因為有個叫'霸王X'編輯由PLAYER ,PLUS 到NEXT 專寫格GAME,
一直都佢捧場..
好耐之前佢地已經無篇者話,唔知係懶定怕比人講所以唔再寫
唔知可唔可以形容佢地係一Team人,今次應該唔可能再東山再起啦:Plus>Next>?

舊 03-01-13, 06:06 PM   #136
神人ではない!新人だ

引用:
一直都佢捧場..
其實有咩證明到係佢本人寫?理論上做得呢行,會話人追你騙者話,不過應該唔會真係唔想寫。
但係佢就由在下入行至CUT晒土砲都仲係「今期好忙,下期至講」…
當然,如果真係證明到真係佢寫既,在下會對佢更失望。

此篇文章於 03-01-13 06:27 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 06:10 PM   #137
dasw123

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
引用:
1) 係GAMEWEEKLY報紙SIZE版本時做過
2) 係GAMEPLUS做過
3) 天上有地下無

公司編號 = 0779607
http://www.icris.cr.gov.hk/csci/

畀錢自己查吧

十年前條友已經講到連老豆本都蝕埋,可以捱到依家都係咁。
基本上走晒出黎既編輯唔係做老闆、做股票賣買相關、國際性物流、地域性買手等,都冇乜邊個係差過當時。

不過這只是表面而已……真正事件還有很多
若果說有10年文革,咁呢間呢10(幾)年……
http://hkreporter.loved.hk/audio_arc...rchive_id=9894

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-13, 06:15 PM   #138
HI_Ricky
深山人士

XD game界風雲, 我諗得幾個人係完全知來龍去.....

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 03-01-13, 06:45 PM   #139
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
XD game界風雲, 我諗得幾個人係完全知來龍去.....
有內幕消息就快講

舊 03-01-13, 09:11 PM   #140
RPG之鬼

引用:
作者: JO JO 查看文章
老實講句以next咁嘅質數捱到今日先摺已經算遲

真心講多句 以玩站同熱浪咁不分上下嘅game書
能夠出到今日 個市其實都好……
其實hatayama也講過香港個市場有問題,而我認為讀者要負上責任,理由都是舊post有講

引用:
一直都佢捧場..
無可否認以人類範疇中,佢係最有實力

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
唔知可唔可以形容佢地係一Team人,今次應該唔可能再東山再起啦:Plus>Next>?
據說是某兩個編輯問題導致

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實有咩證明到係佢本人寫?理論上做得呢行,會話人追你騙者話,不過應該唔會真係唔想寫。
但係佢就由在下入行至CUT晒土砲都仲係「今期好忙,下期至講」…
當然,如果真係證明到真係佢寫既,在下會對佢更失望。
那處是一個歪理空間,用常人諗法是一大錯誤,正如先前所講如果有10年文革,呢間10(幾年)……

除非你信魔法少女小圓的Q比畜牲論,否則快尐del條LINK

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
真係好少人知道所有,但知道XX的得罪人能力的人,尤如天上繁星

引用:
有內幕消息就快講
曾經在這裡寫了少少嘢就被警告可以告我,所以你地都係小心尐好

此篇文章於 03-01-13 09:41 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-13, 05:54 AM   #141
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

我只係花生友,可以告我D咩?不過邊個都好,都係小心D好,始終唔知對方點出招
但佢唔係著緊草咩

舊 03-03-13, 02:51 PM   #142
神人ではない!新人だ

引用:
我只係花生友,可以告我D咩?不過邊個都好,都係小心D好,始終唔知對方點出招
但佢唔係著緊草咩
最多咪誹謗,不過你好似只係答隻個係主編而已。
何況有書有錢搵,連本書都冇埋,告黎都嘥錢啦。

舊 03-03-13, 08:18 PM   #143
ipchow

註冊日期: Aug 2003
GAME NEXT 集團只有一本書,佢的優點就係星期三出, STATION or WAVE 可能轉星期三搶市場
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-13, 11:02 PM   #144
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:

Plus>Next>.... 學Gundam VS Gundam系列, 出Extreme / Full Boost!
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 12:32 AM   #145
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
好耐冇買game書,今日得閒得泄去買左本game station
居然見佢圖文都有,詳細咁教人用app 去破解某iOS game,用非合法既方式免費咁買課金item

即使那個app已經出現好耐
但作為一個媒體、game書教人做呢d野。同鼓勵人、教人玩老番無分別,什至更差(一個遊戲都係幾百蚊,但課金item係可以無上限咁大)
那個app我好耐之前都有用過,我亦無玩今期書中所講既c字頭遊戲.我覺得呢d野,d人私底下搵到來用都冇得好講,但game書咁樣教人用真係不知所謂

唔知candy crush係邊度公司
如果通知間公司有本game書教人破解佢地既收費糸統,會點處理呢

本Game書真係以為寫2句紅色字仔話所有法律責任不關佢地事就真係乜責任都唔洗?
教人用呢樣野令間廠受既損失,間game書賠唔賠得起?

都睇左有十幾年game書,第一次咁不屑一本game書

此篇文章於 03-09-13 12:34 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 02:04 AM   #146
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: 雷火武 查看文章
好耐冇買game書,今日得閒得泄去買左本game station
居然見佢圖文都有,詳細咁教人用app 去破解某iOS game,用非合法既方式免費咁買課金item

但作為一個媒體、game書教人做呢d野。同鼓勵人、教人玩老番無分別,什至更差(一個遊戲都係幾百蚊,但課金item係可以無上限咁大)
那個app我好耐之前都有用過,我亦無玩今期書中所講既c字頭遊戲.我覺得呢d野,d人私底下搵到來用都冇得好講,但game書咁樣教人用真係不知所謂

如果通知間公司有本game書教人破解佢地既收費糸統,會點處理呢

本Game書真係以為寫2句紅色字仔話所有法律責任不關佢地事就真係乜責任都唔洗?

咁你應該未見識過香港某兩本Pc Game書連Game都未出就有攻略結果被廠出律師信

又或者無攻略連網上同人Game都掘出黎Ctrl+C Ctrl+V

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 09:11 AM   #147
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
出攻略同教人唔洗用錢買到課金ITEM個價值差好遠囉
根本無得比

課金ITEM係以萬元單位來計.本攻略值個十百幾十.

人地搵錢.主要靠課金ITEM.而家教人唔洗錢用到.直接斷人米路.
都係個句.教人玩老番.一隻GAME都係賣幾百蚊.但教人破解課金.選失比起賣少左隻GAME多好多倍.
ANYWAY其實唔係價錢為主要問題//而係作為GAME書咁樣教人法.真係好無操守.

此篇文章於 03-09-13 09:19 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 11:40 AM   #148
HI_Ricky
深山人士

引用:

題外話,candy crush 成個level folder 放係樹又沒加密,當txt 咁開就改到成版setting,XD

舊 03-09-13, 02:34 PM   #149
RPG之鬼

引用:
作者: ipchow 查看文章
GAME NEXT 集團只有一本書,佢的優點就係星期三出, STATION or WAVE 可能轉星期三搶市場
講嘢小心尐好,佢地一定唔係集團

引用:
作者: wuxu 查看文章
咁你應該未見識過香港某兩本Pc Game書連Game都未出就有攻略結果被廠出律師信

又或者無攻略連網上同人Game都掘出黎Ctrl+C Ctrl+V
C&P係基本動作,邊會好似我咁真係連5-6千字既表都照打架

告又點,告完咪又係咁

舊 03-09-13, 09:43 PM   #150
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:

如果你知道殿老一周係同一間公司出你就知寫呢d野一d都唔出奇

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 08:29 AM

手機版 | APP版