Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後
電視遊戲討論版>本地GAME書討論區 Vol 9 (近期副題:司令短暫回歸畫烈傳)
尼路 02:22 PM 12-29-13
作者: Rotagen:
唔係3次即係私仇
係有私仇先有3次(未計佢個人FB)

有無睇清楚佢地幾篇聲明
真係有呢D好傻好天真既人
咁項生同神魔間廠一定都有私仇
個人fb唔計,唔係亞生係gz開火剩個人fb都無花生。
keijoey 02:27 PM 12-29-13
作者: 尼路:
咁項生同神魔間廠一定都有私仇
你覺得冇?
尼路 02:32 PM 12-29-13
作者: keijoey:
你覺得冇?
唔知,不過只係單純鬧過=有仇咁計。
重有明光社、rg、cw多到一街都係。
keijoey 02:38 PM 12-29-13

Dyhalt Rushifar 03:19 PM 12-29-13
點睇都唔似冇私仇,不過唔係重點。
講返起黎,既然依家GZ證實咗C君講既係真話,而GZ本身係唔想打C君,即係A君因私怨而誣告佢引起騷動啦,咁GZ係咪應該炒咗A君以示公正先。
快D炒!快D炒!
RPG之鬼 04:46 PM 12-29-13
其實都咁多年,香港Game書都係咁,原因是
1) 因為忙同空閒時間不平衡所有時間得閒搞嘢?
2) 因為搵唔到$所以出現山寨王?
3) 因為冇能力搵好工,在物以類聚下,同性相吸,搞事搞嘢特別多?
4) 再不然就是內鬥,無端白事都要內鬥

不過就咁睇上面,邊夠當年話斬手指、撞車、砍頭埋牆、長衫短褲係九龍灣辦公時間落街跑步、包租婆上門追數當冇事咁騎呢。唔該畀尐新意啦。
山王 04:51 PM 12-29-13
作者: Dyhalt Rushifar:
講返起黎,既然依家GZ證實咗C君講既係真話,而GZ本身係唔想打C君,即係A君因私怨而誣告佢引起騷動啦,咁GZ係咪應該炒咗A君以示公正先。
快D炒!快D炒!
正確,有人講到重點了。
stevenfan 08:00 PM 12-29-13
作者: Dyhalt Rushifar:
快D炒!快D炒!
個人有另外發展
自我請辭得唔得
BRA武藏 08:47 PM 12-29-13
個條何故真係公器私用到爆
本ANIWAVE 夾硬賣$68
硬銷佢自己本輕小說
$68?你當自己日本輕小說作家呀?
尼路 09:00 PM 12-29-13
作者: BRA武藏:
個條何故真係公器私用到爆
本ANIWAVE 夾硬賣$65
硬銷佢自己本輕小說
$65?你當自己日本輕小說作家呀?
無買好耐,得一個版本咁絕?
BRA武藏 09:57 PM 12-29-13
作者: 尼路:
無買好耐,得一個版本咁絕?
有普通版,但之前條友一接手,已大幅連載自己小說N大版,自戀/自捧之心昭然若揭
卡柏 11:24 AM 12-30-13
作者: stevenfan:
個人有另外發展
自我請辭得唔得
F君?!

ABCDEFG~~~
山王 03:14 PM 12-30-13
其實最後又有人走一點都不出奇。
1. 跌書
2. 謊報軍情
3. 人工高,但GZ內最少有三個人可以取代佢
龍寶寶 05:00 PM 01-01-14
花生已完、基本上都係好事
Rotagen 07:19 PM 01-01-14
作者: 山王:
其實最後又有人走一點都不出奇。
1. 跌書
2. 謊報軍情
3. 人工高,但GZ內最少有三個人可以取代佢
呵呵,
唔掛名一排就有可能,
原來唔少人以為佢單單係個員工
山王 04:23 PM 01-04-14
呵呵,
唔掛名一排就有可能,
原來唔少人以為佢單單係個員工
原來A君有背景,唔怪得咁既素質都可以坐這個位。
信長 07:39 PM 01-04-14
A君= 阿里斯 ?
等唔等於果時做咬台爆機GAME友的A君??
好多時做做下節目,答多兩嘴
就露晒底,對GAME 的情報,新聞都係有限公司
シェンムー 10:08 PM 01-04-14
買左今期Weekly
講對課金free to play 的遊戲睇法
幾有趣的睇法

P.S. 我自己就未課過,希望將來都唔會課
Rotagen 12:15 AM 01-05-14
作者: 山王:
原來A君有背景,唔怪得咁既素質都可以坐這個位。
呵呵,背景?真係好天真
呢個世界有一種人,
物理上唔可能畀公司炒魷,
提示就咁多,
其餘自己諗
Rotagen 12:38 AM 01-05-14
以下故事純屬虛構:

話說689未做特首前,某人搞本蛇果電話+APPS書,
雖然某人會得閒去搞另一本野個前因後果唔太清楚,
但該段時間本game書紙數其實都好地地,
本副書搞分拆後聽講都係黑字,
然後唐唐爆料個排,仲同某台合作搞左本旅遊書

後黎畀我個friend講中,呢類3C書都係鬥平鬥賤,
結果就係畀一點X本野搞到損手離場,至於老闆面口當然唔好
後尾某人走返去game書處,
然後近期爆出話某人眼見公司腐敗想改革不成所以最後翻枱,
呵呵,呢個咁既劇情當中代表d乜,同埋邊個人真正做到野,真係明眼人都睇得出既
我覺得有時唔好淨係focus落本game書到咁鬼膚淺
綾小路雷太 01:16 AM 01-05-14
呵呵,背景?真係好天真
呢個世界有一種人,
物理上唔可能畀公司炒魷,
提示就咁多,
其餘自己諗
你意思係:開公司個一個,點可能會俾間公司炒?
Rotagen 01:46 AM 01-05-14
作者: 綾小路雷太:
你意思係:開公司個一個,點可能會俾間公司炒?
開公司o個個係呢次事件當中兩個當事人提到既老闆,而老闆唔係A先生
當然我都係嚮d老鬼身上聽番黎(當然就唔係gz既人啦),不過我好肯定,佢同公司高層以致老闆都無親既
而gz呢本野亦唔係一開始就賺錢,
佢再把砲,都無咁多錢畀印刷同紙錢的

其實點都好,重點佢確實幫間野搵到錢,
唔好理佢有無背景,淨係呢樣老闆已經唔會炒佢
(=v=)b 06:30 PM 01-05-14
[offtopic一問]
100本game player~攞去廢紙回收又好似好"side"~有無人願意接收呀~?
[/offtopic一問]
keijoey 06:41 PM 01-05-14
作者: (=v=)b:
[offtopic一問]
100本game player~攞去廢紙回收又好似好"side"~有無人願意接收呀~?
[/offtopic一問]
$?
(=v=)b 07:22 PM 01-05-14
作者: keijoey:
$?
$0~有心keep~肯攞就得啦~+埋成百磅~屋企無位~要清野~
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後

返回主題版面