Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-29-13, 02:22 PM   #501
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Rotagen 查看文章
唔係3次即係私仇
係有私仇先有3次(未計佢個人FB)

有無睇清楚佢地幾篇聲明
真係有呢D好傻好天真既人
咁項生同神魔間廠一定都有私仇
個人fb唔計,唔係亞生係gz開火剩個人fb都無花生。

舊 12-29-13, 02:27 PM   #502
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: 尼路 查看文章
咁項生同神魔間廠一定都有私仇
你覺得冇?

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-13, 02:32 PM   #503
尼路
The One

引用:
作者: keijoey 查看文章
你覺得冇?
唔知,不過只係單純鬧過=有仇咁計。
重有明光社、rg、cw多到一街都係。

舊 12-29-13, 02:38 PM   #504
keijoey
桐乃 x MIX

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

舊 12-29-13, 03:19 PM   #505
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
點睇都唔似冇私仇,不過唔係重點。
講返起黎,既然依家GZ證實咗C君講既係真話,而GZ本身係唔想打C君,即係A君因私怨而誣告佢引起騷動啦,咁GZ係咪應該炒咗A君以示公正先。
快D炒!快D炒!

舊 12-29-13, 04:46 PM   #506
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
其實都咁多年,香港Game書都係咁,原因是
1) 因為忙同空閒時間不平衡所有時間得閒搞嘢?
2) 因為搵唔到$所以出現山寨王?
3) 因為冇能力搵好工,在物以類聚下,同性相吸,搞事搞嘢特別多?
4) 再不然就是內鬥,無端白事都要內鬥

不過就咁睇上面,邊夠當年話斬手指、撞車、砍頭埋牆、長衫短褲係九龍灣辦公時間落街跑步、包租婆上門追數當冇事咁騎呢。唔該畀尐新意啦。

舊 12-29-13, 04:51 PM   #507
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
講返起黎,既然依家GZ證實咗C君講既係真話,而GZ本身係唔想打C君,即係A君因私怨而誣告佢引起騷動啦,咁GZ係咪應該炒咗A君以示公正先。
快D炒!快D炒!
正確,有人講到重點了。

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-13, 08:00 PM   #508
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
快D炒!快D炒!
個人有另外發展
自我請辭得唔得

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-13, 08:47 PM   #509
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
個條何故真係公器私用到爆
本ANIWAVE 夾硬賣$68
硬銷佢自己本輕小說
$68?你當自己日本輕小說作家呀?

此篇文章於 12-29-13 09:55 PM 被 BRA武藏 編輯。
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-13, 09:00 PM   #510
尼路
The One

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
個條何故真係公器私用到爆
本ANIWAVE 夾硬賣$65
硬銷佢自己本輕小說
$65?你當自己日本輕小說作家呀?
無買好耐,得一個版本咁絕?

舊 12-29-13, 09:57 PM   #511
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 尼路 查看文章
無買好耐,得一個版本咁絕?
有普通版,但之前條友一接手,已大幅連載自己小說N大版,自戀/自捧之心昭然若揭
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-13, 11:24 AM   #512
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: stevenfan 查看文章
個人有另外發展
自我請辭得唔得
F君?!

ABCDEFG~~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-13, 03:14 PM   #513
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

其實最後又有人走一點都不出奇。
1. 跌書
2. 謊報軍情
3. 人工高,但GZ內最少有三個人可以取代佢

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。
舊 01-01-14, 05:00 PM   #514
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
花生已完、基本上都係好事

舊 01-01-14, 07:19 PM   #515
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 山王 查看文章
其實最後又有人走一點都不出奇。
1. 跌書
2. 謊報軍情
3. 人工高,但GZ內最少有三個人可以取代佢
呵呵,
唔掛名一排就有可能,
原來唔少人以為佢單單係個員工

此篇文章於 01-01-14 07:22 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 04:23 PM   #516
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

引用:
呵呵,
唔掛名一排就有可能,
原來唔少人以為佢單單係個員工
原來A君有背景,唔怪得咁既素質都可以坐這個位。

裡.天人必勝法 :
舊 01-04-14, 07:39 PM   #517
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
A君= 阿里斯 ?
等唔等於果時做咬台爆機GAME友的A君??
好多時做做下節目,答多兩嘴
就露晒底,對GAME 的情報,新聞都係有限公司

此篇文章於 01-04-14 07:42 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 10:08 PM   #518
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
買左今期Weekly
講對課金free to play 的遊戲睇法
幾有趣的睇法

P.S. 我自己就未課過,希望將來都唔會課

舊 01-05-14, 12:15 AM   #519
Rotagen
Game Master

引用:
作者: 山王 查看文章
原來A君有背景,唔怪得咁既素質都可以坐這個位。
呵呵,背景?真係好天真
呢個世界有一種人,
物理上唔可能畀公司炒魷,
提示就咁多,
其餘自己諗

此篇文章於 01-05-14 12:38 AM 被 Rotagen 編輯。
舊 01-05-14, 12:38 AM   #520
Rotagen
Game Master

以下故事純屬虛構:

話說689未做特首前,某人搞本蛇果電話+APPS書,
雖然某人會得閒去搞另一本野個前因後果唔太清楚,
但該段時間本game書紙數其實都好地地,
本副書搞分拆後聽講都係黑字,
然後唐唐爆料個排,仲同某台合作搞左本旅遊書

後黎畀我個friend講中,呢類3C書都係鬥平鬥賤,
結果就係畀一點X本野搞到損手離場,至於老闆面口當然唔好
後尾某人走返去game書處,
然後近期爆出話某人眼見公司腐敗想改革不成所以最後翻枱,
呵呵,呢個咁既劇情當中代表d乜,同埋邊個人真正做到野,真係明眼人都睇得出既
我覺得有時唔好淨係focus落本game書到咁鬼膚淺

此篇文章於 01-05-14 12:45 AM 被 Rotagen 編輯。
舊 01-05-14, 01:16 AM   #521
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
呵呵,背景?真係好天真
呢個世界有一種人,
物理上唔可能畀公司炒魷,
提示就咁多,
其餘自己諗
你意思係:開公司個一個,點可能會俾間公司炒?

舊 01-05-14, 01:46 AM   #522
Rotagen
Game Master

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
你意思係:開公司個一個,點可能會俾間公司炒?
開公司o個個係呢次事件當中兩個當事人提到既老闆,而老闆唔係A先生
當然我都係嚮d老鬼身上聽番黎(當然就唔係gz既人啦),不過我好肯定,佢同公司高層以致老闆都無親既
而gz呢本野亦唔係一開始就賺錢,
佢再把砲,都無咁多錢畀印刷同紙錢的

其實點都好,重點佢確實幫間野搵到錢,
唔好理佢有無背景,淨係呢樣老闆已經唔會炒佢

此篇文章於 01-05-14 01:51 AM 被 Rotagen 編輯。
舊 01-05-14, 06:30 PM   #523
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

[offtopic一問]
100本game player~攞去廢紙回收又好似好"side"~有無人願意接收呀~?
[/offtopic一問]

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-14, 06:41 PM   #524
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
[offtopic一問]
100本game player~攞去廢紙回收又好似好"side"~有無人願意接收呀~?
[/offtopic一問]
$?

舊 01-05-14, 07:22 PM   #525
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: keijoey 查看文章
$?
$0~有心keep~肯攞就得啦~+埋成百磅~屋企無位~要清野~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 10:18 PM

手機版 | APP版