Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-10, 11:37 PM   #876
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
一支電筒就玩死左勇者王
同支槍敬禮果下真係幾型,不過今集係警署度執野
好鬼死似BH

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-10, 11:40 PM   #877
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
一早估到去警局搵唔到人+有大量軍火補給
不過好鐘意考同把shotgun say bye o個下
最後有個J ALERT唔知係咩o黎呢....

ABOUT J-ALERT

肯定唔會係自爆系統

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-10, 11:55 PM   #878
Hunter
God of Gamer

又要等3個月

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-10, 12:11 AM   #879
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
27完食
好左本身個漫已經好拖下
不過兩個月先一話好鬼吊住條癮
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-10, 12:40 PM   #880
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
睇預告原來仲有機場事件

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 03:21 PM   #881
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 09-20-10, 03:48 PM   #882
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
就咁完左
士巴拿大叔好型

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 08:35 PM   #883
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
去到漫畫第4期完個位
可能會有第二季接落去?a
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 08:37 PM   #884
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
其實呢套野直接出h漫算把啦
搞咁多野做乜 無故事 班人走出黎全部都係為賣肉..

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 08:38 PM   #885
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
老豆用刀好型主角d老豆老母一定係有威能咁
井上今集都係要慣性咁叫一下

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 08:42 PM   #886
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
媽媽

架工口巴士咁就冇咗
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 08:44 PM   #887
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
咁樣完都幾好丫
希望有續集
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 09:51 PM   #888
LIGHTTHELIGHT
火狐控

註冊日期: Jul 2004
沒有澤城學姐看了...
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 09:58 PM   #889
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: House 查看文章
其實呢套野直接出h漫算把啦
搞咁多野做乜 無故事 班人走出黎全部都係為賣肉..
依個年頭有幾多套野唔係無故事又剩賣肉賣萌

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 11:07 PM   #890
phil077

引用:
作者: 細路翔 查看文章
依個年頭有幾多套野唔係無故事又剩賣肉賣萌
喪B片來講, 這套已經係好有故事性啦, 製作也是好認真
大家唔好強人所難

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 11:21 PM   #891
tenchi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: 畫伯 查看文章
咁樣完都幾好丫
希望有續集
應該第二季是百貨公司之後的故事
但問題是,要佢漫畫去快d先.....
(部軍車咁就死.咁就不會影響到之後的故事)
tenchi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-10, 01:04 AM   #892
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

個「結局」算係排得唔錯,係商場完算係我意料之中
而學姐同考果段由於之前推前左,所以架車直接死火就算

話說,粉紅媽係咪哈曼CV?

歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
舊 09-21-10, 01:42 AM   #893
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
我覺得套嘢都唔係冇故事架喎
套嘢裡面成日都講「只係過咗X日,世界就搞成咁」
主角喺油站殺人、紫藤Sir架ERO巴士、毒島本性盡現等等
一路都描寫緊社會崩潰後人會變成點,所以先叫默示錄嘛
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-10, 02:26 AM   #894
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
估唔到松島學姐都有機會出場
希望快d有第二季啦
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-10, 07:40 AM   #895
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
果然唔同佢認真黎睇好睇好多......

不過想知漫畫d活人係唔係都係咁腦殘??個個對付d衰屍都唔識首先停止佢活動能力??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-10, 08:11 AM   #896
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: mario0606 查看文章
個「結局」算係排得唔錯,係商場完算係我意料之中
而學姐同考果段由於之前推前左,所以架車直接死火就算

話說,粉紅媽係咪哈曼CV?
yes
榊原良子

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-10, 09:05 AM   #897
eddie3182004
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
好期待第二季
希望作者可以一個月出返一話... (除非佢唔想跟原著 ....)

人既夢想,係永遠都唔會完結
eddie3182004 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-10, 09:34 AM   #898
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

到底ED最後彈出黎個女警係邊個?
就咁睇又唔似中岡麻美

歡迎曼聯迷進入討論

舊 09-21-10, 09:38 AM   #899
eddie3182004
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: mario0606 查看文章
到底ED最後彈出黎個女警係邊個?
就咁睇又唔似中岡麻美
應該係原創人物吧
臨尾比佢過下場就算果d

人既夢想,係永遠都唔會完結
eddie3182004 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-10, 10:11 AM   #900
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
大家注意一下 有伏線不定要出第二/新季..
例子很多 グレネーダー~ほほえみの閃士~
Kanoko
都未有消息要出新season

引用:
作者: phil077 查看文章
喪B片來講, 這套已經係好有故事性啦, 製作也是好認真
大家唔好強人所難
唔該d設定 汁番正少少先啦
d路人變喪B幾秒都唔洗
剎那第一話比人咬完仲可以講一大輪野
美國總統比人咬完仲可以諗放唔放核彈

而且呢d漫畫 個作者 佢要就算畫多幾話就完都完全對故事完整性無影響

話班主角無啦發現病毒個源頭之後做埋英雄 就end得
或者佢地一次過死哂又end得 反正都無乜伏線架啦

點解全世界d人會變成喪B 我覺得連作者本人自己都無諗過 而且唔係呢套野既重點

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

此篇文章於 09-21-10 01:17 PM 被 money 編輯。
House 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Dead Space romrom2004 電視遊戲討論版 398 02-15-18 11:19 AM
Dead Island 神祕人1號 電視遊戲討論版 50 08-29-11 03:37 PM
Cloverfield X Dawn of the Dead = George A. Romero's Diary of the Dead GimGim 電影版 2 01-15-08 10:21 AM
[NDS] Dead and Furious / Touch the Dead neo2046 手提遊戲機討論版 46 06-03-07 08:55 PM

現在的時間是 09:38 PM

手機版 | APP版