Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-13-18, 06:37 PM   #101
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
https://www.metroplex.com.hk/zh_tw/m...owshowing/2676

D垃圾唔值2舊幾
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-18, 06:50 PM   #102
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
2舊都還可以 3舊真係…
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-18, 06:51 PM   #103
JoJo

引用:
作者: 真!DC 查看文章
早年j2播真マジンガー都譯甲兒了
機戰x香港pv都見佢寫番鐵甲萬能俠
今次應該分番開港台名
由手機版發出
今次買日文歌仔版唔領佢野啦
舊 03-16-18, 12:53 AM   #104
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
【出黎啦!萬能俠!落去啦!朋友號!】聽到首op 童年回憶返晒黎?無錯!機械人動漫始祖《鐵甲萬能俠》將會喺星期五上架! 對上個次播應該係麗的電視版
係劇場版上映之前 重溫多次杜劍龍同萬能俠嘅完美作戰!
即刻tag埋班friend 一齊留意星期五晚喇!
Viu 竟然會入元祖TV版
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 09:38 PM   #105
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
臨開場前水木叔突然同你講今場絕叫場黎而我無買飛www
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 10:46 PM   #106
D-boy

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
臨開場前水木叔突然同你講今場絕叫場黎而我無買飛www
但係三舊水送埋尐垃圾贈品,真係唔捨得睇囉!

慶幸今日有去睇Aniki,之前一直預計佢只唱一首+encore,點知佢唱了六首+一首encore。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-18, 11:25 PM   #107
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
有舞台挨拶賺了b

anyone 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-18, 03:07 PM   #108
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
乜原來咁多人走左去睇

舊 03-18-18, 05:43 PM   #109
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
黑魂的起源。

高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-18, 05:57 PM   #110
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
Viu 竟然會入元祖TV版
仲要係HD REMASTER版

舊 03-22-18, 07:37 PM   #112
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
可以試新戲院了

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 07:45 PM   #113
LTKS

註冊日期: Jan 2011
睇咗4DX
轉接位唔係咁滿意,一路睇覺得唔係接得好順

打鬥OK啦,夾埋4DX算唔錯
幾鍾意佢講多元之間衝突果段
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 08:07 PM   #114
D-boy

今日去朗豪坊睇4DX版,感覺彷如置身於駕駛艙一樣!當中招時,背脊會被打(真的有點痛)。當今集新加入的女性戰隊出場時,還會發出香味!

Great
Great 出什麼招式都要軍方許可才能出招
舊 03-24-18, 08:55 AM   #115
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
可以試新戲院了

[img]https://imgur.com/6eyBGg0.jpg[img]
由手機版發出
睇同一場

此篇文章於 03-24-18 09:01 AM 被 不是藍星人 編輯。
不是藍星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 12:11 PM   #116
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
你應該坐我後面

個人感覺..
套片個故事係有點後日談的味道....畫面算ok不過故事唔叫好睇..咁....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 01:06 PM   #117
JoJo

引用:
作者: J+1 查看文章
你應該坐我後面

個人感覺..
套片個故事係有點後日談的味道....畫面算ok不過故事唔叫好睇..咁....
由手機版發出
故事真係弱左d 仲諗住好熱血 寫實 黑暗
唯一滿意譯名跟足麗的ver 高靜文 康定邦 雷電轟擊都出埋
唔知有冇人對土炮譯名反感呢 哈
舊 03-25-18, 02:42 PM   #118
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
對土炮譯名的感想係,機戰無得叫飛雲。
總覺得部野同ZERO有關係

舊 03-25-18, 04:25 PM   #119
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: JoJo 查看文章
故事真係弱左d 仲諗住好熱血 寫實 黑暗
唯一滿意譯名跟足麗的ver 高靜文 康定邦 雷電轟擊都出埋
唔知有冇人對土炮譯名反感呢 哈
我第一次接觸鐵甲萬能俠係小學時代打SS機戰F
佢又唔似林友德同梟博士咁網上到依家都仲有人用緊厘個譯名去討論, 堆名我全部都係第一次聽
對我黎講真係一頭煙
好在聽聲同畫面大概都無咩問題知道係講緊邊個

此篇文章於 03-25-18 04:27 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 05:30 PM   #120
egkpf
Junior Member

註冊日期: Jan 2017
講真,本身係漢字就用返漢字啦

麗的譯名又唔係KEEP住用緊
廿幾年前啲game書,之後帝皇萬能俠啲碟都係用甲兒

若果機戰X係用呢個譯名既我會即轉玩日文版
egkpf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 07:26 PM   #121
stonekeung
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
舊版萬能俠我都有睇不過已經冇乜印象,反而J2播嘅真鐵甲萬能俠Z編印象深D,佢都係用返原本日文名甲兒、沙也加,我都係喜歡日文名

此篇文章於 03-25-18 07:36 PM 被 stonekeung 編輯。
stonekeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-18, 02:43 AM   #122
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
幾好睇好多伯伯輩睇
D量產型幾型...
乜VAIO未收皮,重有贊助...

舊 03-26-18, 10:48 AM   #123
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
我唔多識欣賞,覺得有D悶...
番舊名我可以忍,但成日翻譯錯誤,間唔時會出現原日文名,淨係弓弦之助個名都出現幾個唔一樣既版本...
咩鐵甲麝香葡萄,真係想講粗口

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-18, 10:56 AM   #124
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: fami~yan 查看文章
我唔多識欣賞,覺得有D悶...
番舊名我可以忍,但成日翻譯錯誤,間唔時會出現原日文名,淨係弓弦之助個名都出現幾個唔一樣既版本...
咩鐵甲麝香葡萄,真係想講粗口
無睇過原版永并豪漫畫?
漫畫版嘅鐵甲萬能俠基本上係更加色情..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-18, 11:54 AM   #125
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: aquarius 查看文章
無睇過原版永并豪漫畫?
漫畫版嘅鐵甲萬能俠基本上係更加色情..
有睇過,我指個譯名,好地地照叫鐵甲girls唔得,係要格硬套av團個名落去

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 映画「ハイ☆スピード! -Free! Starting Days-」12月5日公開丨京都アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 392 08-13-23 11:35 AM
[日本] 深夜食堂 劇場版 cancerman 電影版 1 06-20-15 07:21 AM
賣LoveLive! 劇場版 前賣卷 KKE712 買賣專區 4 02-18-15 08:35 PM
[日劇] 映画「SPEC~結~」11/1に漸ノ篇、11/29に爻ノ篇 二部公開決定 (戸田恵梨香 加瀬亮 向井理 大島優子主演) money Neo Entertainment TREND 251 07-18-14 03:48 PM
[動畫] 映画「ジョバンニの島」公開中 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 12-19-13 12:06 AM

現在的時間是 05:03 PM

手機版 | APP版