Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
第一 ... 20 70 110 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 130 170 220  ... 最後
街機心得交流討論區>三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>
番薯勤 11:55 PM 04-22-18
作者: 鳳熾魂:
所以幾難改:-)今集槍馬弓白兵好似真係差唔多咁
最有印象都係果堆弓一開始力水真係痴線
白兵差唔多但整合能力好唔用
淨係計攻擊輸出已經係馬最高(未計油色同負責埋打城)

咁弓都有勁過嘅
攻擊將星用係弓仲係射出+1武個陣
好多蜀國弓連環同MUSCLE若王:-)

柚原このみ 02:15 AM 04-23-18
咁食迎呢D上位一樣會食Ge 睇軍團呢排都食多左
咁諗丫如果騎兵白兵下修 到時咪一樣講咁我封到白兵都贏唔到又點打:-)今集我又覺D槍向後走點解係快左:-)有時封唔實咁
主要係騎兵今集我唔打城都仲可以征壓贏番
有時lag機都有影響既,同埋佢地果d計到盡真係輸條線都唔奇
香港可以見對面大屌二點幾/三倍速埋黎救城,臨比佢撞中時奧義大車輪既話
迎擊一次我當自己-6,但對幾次都係咁情況,幾次對面都拉唔切迎擊到就知出事

向後走到多數係因為征壓影響移動速度影響嘛…所以副器真係副器既價值,果1粒藍隨時定你輸贏
大家無戰器既馬,原本黐埋既一征馬點解追唔到向後走既二征馬就係呢個原因
GUSTAV 04:43 AM 04-23-18
咁諗丫如果騎兵白兵下修 到時咪一樣講咁我封到白兵都贏唔到又點打:-)今集我又覺D槍向後走點解係快左:-)有時封唔實咁
大馬MISS食左迎向後行都返到城
大槍唔小心比人停騎封左就可以收卡等返生:-)

隻GAME 係槍兵>騎兵 騎兵>弓兵 弓兵>槍兵

事實係 騎兵>>弓象兵 弓象>>槍 槍>騎兵 仲要槍騎相性可以用技術黎補 又唔見FING 槍可以減少弓攻擊力
做成既事實就係細槍就夠 D 大COST 放哂弓馬就會有利D
4武馬比支8武槍迎左可以全身而退
6武槍比隻8武馬封左槍可以收卡 合理嗎? 咁叫不利?

槍騎合作咪打死D馬LOR ? 離間: :-)

再加埋今集連環都唔使估 令到隻GAME 更加好玩:0)

可能最高手角度黎講呢D唔係問題 但係中遊玩家黎講咁既BALANCE 收20蚊一局? 西山點解比人炒大家懂的
嘛都我仲入緊錢 鬼哪香港冇其他野玩
鳳熾魂 07:38 AM 04-23-18
作者: 柚原このみ:
有時lag機都有影響既,同埋佢地果d計到盡真係輸條線都唔奇
香港可以見對面大屌二點幾/三倍速埋黎救城,臨比佢撞中時奧義大車輪既話
迎擊一次我當自己-6,但對幾次都係咁情況,幾次對面都拉唔切迎擊到就知出事

向後走到多數係因為征壓影響移動速度影響嘛…所以副器真係副器既價值,果1粒藍隨時定你輸贏
大家無戰器既馬,原本黐埋既一征馬點解追唔到向後走既二征馬就係呢個原因
征壓乜會影響㗎咩:-)
柚原このみ 08:49 AM 04-23-18
你踩入敵陣藍格時其實减左速
GUSTAV 09:40 AM 04-23-18
好似得車仔先會下:-)

馬追馬同速的話轉卡就一定突到 因為判定會向前少少
3headmonkey 09:55 AM 04-23-18
之前有人測試過係攻城兵進入藍格才會減速! 其他兵種唔會!
同速馬會被後面追上其實係咪參考左頭文字D
今集槍擊速度就算低手都可以出得好快! 諗起上集一般玩家係好難先做到今集呢種槍擊速度! 高手專利!
柚原このみ 10:19 AM 04-23-18
自己就試過無戰器孫策追隻返緊去既四兵董卓追下追唔到
兩隻原本一直一路黐住一路行白兵緊既,不過未埋城孫策就追追下中場甩左開始無白兵
GUSTAV 10:30 AM 04-23-18
自己就試過無戰器孫策追隻返緊去既四兵董卓追下追唔到
兩隻原本一直一路黐住一路行白兵緊既,不過未埋城孫策就追追下中場甩左開始無白兵
兩隻同速馬因為初速問題一定會甩白兵架:-)
6eo 11:13 AM 04-23-18
咁總會有食, 真係機器人咩
但食迎同突擊既比率係勁低

白兵之前咁多代馬都係弱少少架啦
封完槍白兵, 可以其他馬突, 又或者削完血番去回血/去油色, 始終高機動力就係有著數

成日封唔實呢個係一出4代已經係咁, 所以有時封得唔太實個時, 可以突之前FAKE一下回頭, 等人摶回槍封番實D先再突

所以幾難改:-)今集槍馬弓白兵好似真係差唔多咁
最有印象都係果堆弓一開始力水真係痴線
作者: 番薯勤:
白兵差唔多但整合能力好唔用
淨係計攻擊輸出已經係馬最高(未計油色同負責埋打城)

咁弓都有勁過嘅
攻擊將星用係弓仲係射出+1武個陣
好多蜀國弓連環同MUSCLE若王:-)
無記錯今集所有兵種白兵力係一樣架, 除左車係大約-1武之外

淨係車先會係自陣行快D (相對下係敵陣行慢左)
柚原このみ 11:16 AM 04-23-18
霸騎&猩猩:-)
魏武仲下修時間:-)
MR.CD-ROM 11:31 AM 04-23-18
。。.edited
鳳熾魂 11:42 AM 04-23-18
睇下大斧會下修成點先:-)
呢排玩番又無咩野想玩咁

作者: iamleoluk:
咁總會有食, 真係機器人咩
但食迎同突擊既比率係勁低

白兵之前咁多代馬都係弱少少架啦
封完槍白兵, 可以其他馬突, 又或者削完血番去回血/去油色, 始終高機動力就係有著數

成日封唔實呢個係一出4代已經係咁, 所以有時封得唔太實個時, 可以突之前FAKE一下回頭, 等人摶回槍封番實D先再突

無記錯今集所有兵種白兵力係一樣架, 除左車係大約-1武之外

淨係車先會係自陣行快D (相對下係敵陣行慢左)
應該正常唔係一場雙位數啦,5-6下都已經夠死:-)
唔係刀照樣白兵大力咩:-)
大大受教:-)試幾次咁樣加速計食迎真心粗口左
以前白兵好似都係槍大力過其他又細過刀
kev00269270 11:48 AM 04-23-18
改時間短D就預左
依家太長太屈機
同樣+7果邊姜維係度喊....
唔改formula仲有得玩下

桃園仲要改短呀
係時侯玩下周姬...
6eo 01:12 PM 04-23-18
睇下大斧會下修成點先:-)
呢排玩番又無咩野想玩咁

應該正常唔係一場雙位數啦,5-6下都已經夠死:-)
唔係刀照樣白兵大力咩:-)
大大受教:-)試幾次咁樣加速計食迎真心粗口左
以前白兵好似都係槍大力過其他又細過刀
好少咁多
唔使d ranker
上到1中1上, 基本上多數一場只會係有1-2下迎

係喎刀好似係大力少少:-) 但弓槍騎應該係一樣

依家封槍唔可以用以前既方法, 睇多d真紅既片就會領略到
鳳熾魂 02:20 PM 04-23-18
作者: iamleoluk:
好少咁多
唔使d ranker
上到1中1上, 基本上多數一場只會係有1-2下迎

係喎刀好似係大力少少:-) 但弓槍騎應該係一樣

依家封槍唔可以用以前既方法, 睇多d真紅既片就會領略到
我仲慢慢先三下:-)50戰都唔知有冇:-)
番薯勤 06:30 PM 04-23-18
唉魏武又下修:-)
b_boy 06:35 PM 04-23-18
其實加多個食迎會有連還效果(好似戰國咁)已經好好多:-)
張飛後代 11:40 PM 04-23-18
https://store.nissin.com/jp/feature/...yofu/campaign/

之前講要同日清食品搞大合作,成品果然係LE名偵探呂布,Yeah!
3headmonkey 08:18 PM 04-24-18
呂布張卡真係渣住個杯麵? 好嘔心的植入式廣告啊!!!!
張飛後代 11:35 PM 04-24-18
武器係放大鏡:-)

GUSTAV 12:09 AM 04-25-18
見到個勝率表就知廢GAME冇講錯:0)
MR.CD-ROM 12:18 AM 04-25-18
作者: 張飛後代:
武器係放大鏡:-)

7智沖到8割好似好勁
GUSTAV 01:23 AM 04-25-18
作者: MR.CD-ROM:
7智沖到8割好似好勁
12氣仲可以入城避 即死都唔叫勁啦 :-)
3headmonkey 03:50 AM 04-25-18
12士氣換對面一個再起都唔抵! 廢計!
加上刀仔兵, 應該無乜人會用!
第一 ... 20 70 110 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 130 170 220  ... 最後

返回主題版面