Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-25-14, 01:36 AM   #1
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
戰逆豪情

一條友去睇左,男人的浪漫

二戰背景,雪曼對決虎式
震撼力都係比唔上雷霆救兵架喇
不過軍事迷必看

畢彼特係要耍帥,感覺怪怪的
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 02:12 AM   #2
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
係咪有變型金鋼果個沙拉保夫做架?好似話有,但又唔覺?

如果有,無屎匹佬照,真係退到三線…

舊 10-26-14, 02:49 AM   #3
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
型男與戰車

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 03:26 AM   #4
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
係咪有變型金鋼果個沙拉保夫做架?好似話有,但又唔覺?

如果有,無屎匹佬照,真係退到三線…
成日都出場你都睇唔到?你自己去查下邊個角色係囉....

有咩理由爆左兩個手榴彈架坦克個駕駛倉同D屍重咁完整...

舊 10-26-14, 11:46 AM   #5
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Rance 查看文章
成日都出場你都睇唔到?你自己去查下邊個角色係囉....

有咩理由爆左兩個手榴彈架坦克個駕駛倉同D屍重咁完整...
睇手榴彈種類同威力, 菠蘿(Mk2手榴彈)既威力未大到可以將駕駛倉內既人炸到肉醬咁

P.S. 搞錯左......原來唔係菠蘿(Mk2).....係舂薯仔棍(M24)..........

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸

此篇文章於 10-28-14 10:30 PM 被 犬夜叉 編輯。
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 12:30 PM   #6
Rv250

註冊日期: Aug 2002
唔使肉醬, 但個樣依舊青靚白淨神奇咗啲

最尾一場腦裏面響起goodnight saigon
And we would all go down together
We said we'd all go down together
Yes we would all go down together
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 04:45 PM   #7
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
係場4v1叫好睇D.........

舊 10-26-14, 10:39 PM   #8
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
識睇一定係睇 Tiger 果場 (唔 sure 係 Tiger I 定 II)
最後果場太科幻
扮型都冇理由車外一個人無雙成晚
你當 d SS 流咖

舊 10-26-14, 11:18 PM   #9
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: ammms 查看文章
識睇一定係睇 Tiger 果場 (唔 sure 係 Tiger I 定 II)
最後果場太科幻
扮型都冇理由車外一個人無雙成晚
你當 d SS 流咖
係I
因為II係有傾斜裝甲

而且製作單位講過呢架向博物館借番黎既現存少數可動既Tiger I

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸

此篇文章於 10-26-14 11:21 PM 被 犬夜叉 編輯。
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-14, 12:10 AM   #10
shield
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
3DS Friend Code1633 4520 6340
睇左,算唔錯,呢家戰爭片買小見小
shield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-14, 12:48 AM   #11
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
真係好難得既坦克戰電影,我剩係記得細個時響明珠台睇過套坦克大決戰,之後都無象印有類似電影

睇完整體覺得唔錯,場面有氣勢,文戲同戰爭戲交替得唔錯,d文戲都唔算悶
我尤其中意前半part好有開坦克既臨場感(可惜我唔中意M4)
最後果場大戰..好典型既荷里活式英雄主義,但覺得過程有點超過
部雪曼同畢佬大開無雙,對面d SS好似傻仔咁俾你當活靶打,當年響蘇聯攔住德軍既KV1都無咁神棍
最後個敵兵放生Norman果幕頗玩味

畢佬幾型,但明顯肥左(?)老實我一直唔多欣賞沙拉保夫,不過佢響呢套片既形象我就幾受
決戰前有幕畢佬同沙拉保夫情深對望真係基情四射
BD應該會入,睇完套戲就想開番隻WOT出來射兩野(好耐無玩)

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-14, 09:22 PM   #12
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
嗰部係世上唯一行得走得嘅虎一;嗰場好刺激,Fury有好多次可以被爆,都死好命無事。阿畢生好能下半身爆爛咗,不過無影到啫。

戰鬥嘅真實感仲係爭啲,架Fury內籠濶過部私家車,戰鬥緊班車長仲伸個人出去真係嫌命長~ 無錯雪曼要兜去虎式後面先得,一來美軍應該有SABOT呢類彈付呢啲怪物,二則應該應該再散開啲,而部虎式,見班M4唔識死衝埋嚟,應該後退保持矩離,算喇,又唔係紀錄片。

啲翻譯差到痺,高爆彈變咗高壓彈(暈),唔識好多專有名詞好難明發生緊咩事

舊 11-05-14, 02:24 PM   #13
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
嗰部係世上唯一行得走得嘅虎一;嗰場好刺激,Fury有好多次可以被爆,都死好命無事。阿畢生好能下半身爆爛咗,不過無影到啫。

戰鬥嘅真實感仲係爭啲,架Fury內籠濶過部私家車,戰鬥緊班車長仲伸個人出去真係嫌命長~ 無錯雪曼要兜去虎式後面先得,一來美軍應該有SABOT呢類彈付呢啲怪物,二則應該應該再散開啲,而部虎式,見班M4唔識死衝埋嚟,應該後退保持矩離,算喇,又唔係紀錄片。

啲翻譯差到痺,高爆彈變咗高壓彈(暈),唔識好多專有名詞好難明發生緊咩事
[WOT]
部tiger 點解要行出來食彈 一路躲係草叢後面黑槍就贏ga la
移動中射擊又唔加垂穩
[/WOT]

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-14, 06:01 PM   #14
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
最後實在太無雙啦, 不過 4 vs 1 果場真係好緊張.

雷霆救兵先係經典, 有戰術有部署.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 05:47 PM   #15
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
一路睇、一路覺得Fury號一定用了「熱血、鬥志、激鬥、分析、鐵壁、擾亂、集中、氣合、脫力、根性、補給」等精神指令!

感覺又在美化美軍,所有德國妹都係自動送上門的

有好多幕機關槍射出的子彈畫到像看星戰的激光槍一樣
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:12 PM

手機版 | APP版