Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-30-19, 11:23 AM   #1751
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: chitkan 查看文章
我覺得似摸底多
特登捉兩個唔係最活躍,但係ICON既人物
睇你班人反應去到咩程度
反應唔算大既,就直落大濫捕
反應激既亦可放人話只係協助調查
進可攻退可守
即係睇今晚有冇人圍警署?

舊 08-30-19, 11:40 AM   #1752
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: wing 查看文章
但係會圍警署果班應該懶得佢地死,甚至恨不得佢地死吧…
而且家陣有冇追加都晚晚圍咁滯架啦。

似係為831遊行多…

舊 08-30-19, 11:40 AM   #1753
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
引用:
我覺得佢地最想搵一個位分化倒前線同和理非
唔係割唔割果種立場上既分化
係當和理非開始無辦法做倒一D事,去幫助前線,咁成個抗爭體系就全散

犬一路試唔同手法,一方面用大量資訊去麻目你(一件兩件事D人會嬲,但大量發生D人會慣,最後會麻目)
另一方面,不斷摸索睇下咩方式係有效拆散你班人
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 11:45 AM   #1754
chitkan

因為到左今時今日,反既,點都會反
唔反既,亦都無乜可態呢個時候先黎轉向
犬做依D小動作,基本上好低成本,唔再怕觸怒群眾
舊 08-30-19, 11:49 AM   #1755
wing
格鬥低手

引用:
作者: chitkan 查看文章
我覺得佢地最想搵一個位分化倒前線同和理非
唔係割唔割果種立場上既分化
係當和理非開始無辦法做倒一D事,去幫助前線,咁成個抗爭體系就全散

犬一路試唔同手法,一方面用大量資訊去麻目你(一件兩件事D人會嬲,但大量發生D人會慣,最後會麻目)
另一方面,不斷摸索睇下咩方式係有效拆散你班人
同意. 真係越睇越麻木.

舊 08-30-19, 11:57 AM   #1756
chitkan

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
但係會圍警署果班應該懶得佢地死,甚至恨不得佢地死吧…
而且家陣有冇追加都晚晚圍咁滯架啦。

似係為831遊行多…
依個就係犬同港共最想見既事
呢場運動最大進步同成功就係發展出和勇相輔既路線
和理武勇/本土大愛理念同方法上既矛盾一直存在
但而家兩者就係唇亡齒寒既關係
舊 08-30-19, 12:03 PM   #1757
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
民陣上訴失敗 其實都預左

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 12:08 PM   #1758
wing
格鬥低手

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
呢個真係預左.

舊 08-30-19, 12:15 PM   #1759
chitkan

犬而家應該係想比壓力和理非
再睇下聽日會唔會捉一批無GEAR行馬路既,去殺雞警猴,
即使唔係聽日(人多犬始終都怕),都會搵機會去製造個氣氛令市民感到"和理非"而家都一樣危險
始終仲有好多人雖支持前線,但無被捕/放棄現有生活準備
加壓就會令和理非大批轉勇武,呢個諗法我始終覺得太理想

此篇文章於 08-30-19 12:38 PM 被 chitkan 編輯。
舊 08-30-19, 12:43 PM   #1760
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
真心想知。。。。真係有時用腦諗真係諗唔到點解對面d棋係咁樣落法。。。

想確定777佢哋係唔係真心相信今次呢場運動係美帝幕後??
而g phone佢哋係聽命美帝係前線做幕後指揮??
而捉晒呢班堆前線就會散水??

831前咁做就會嚇退班和理非變番豬??

好似真係只有用舊嘅社運模式先似佢而家做緊嘅事

由手機版發出

此篇文章於 08-30-19 12:48 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 12:49 PM   #1761
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
真心想知。。。。真係有時用腦諗真係諗唔到點解對面d棋係咁樣落法。。。

想確定777佢哋係唔係真心相信今次呢場運動係美帝幕後??
而g phone佢哋係聽命美帝係前線做幕後指揮??
而捉晒呢班堆前線就會散水??

831前咁做就會嚇退班和理非變番豬??
由手機版發出
我估係想亂扣帽子再指鹿為馬,就可以多O的作文材料。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 01:10 PM   #1762
J+1
望過黎呀!!!!!!

如果佢真係想10月1前滅火,好明顯係落緊火水喎。。。呢d動作連和理非都唔可能接受,邊有嚇退作用??
由手機版發出
舊 08-30-19, 01:13 PM   #1763
chitkan

獨立一步黎睇無咩意義
佢一方面反對831大遊行,一方面拘捕知名人士
果個無論係GPHONE定黎智英定鄺仔,功用都係一樣
再睇呢幾日示威者既反應, 佢自然能夠睇穿你底牌
無乜大行動既話, 即係之後進行大濫捕可以無後顧之憂
舊 08-30-19, 01:54 PM   #1764
J+1
望過黎呀!!!!!!

前題佢哋真係當呢班係隱形大台。。比你問我我會一句wfc答佢
由手機版發出
舊 08-30-19, 02:09 PM   #1765
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
我是覺得為左明天亂拉人,等和理非之後唔敢出
佢目標只係10月1日無人出黎示威,無話要解決問題
無左和理非呢班,勇極俾夠你1萬,你可以點玩

除非你覺得亂拉人,和理非會進化成勇武,就另計,我覺得真係無幾多會進化

舊 08-30-19, 02:17 PM   #1766
chitkan

聽日拉人既話,靠人數多可能可以救倒人
反而如果佢晌中‵小型活動依度拉幾十,果度拉幾十
逐步散佈白色恐怖,就更加難拆
舊 08-30-19, 02:22 PM   #1767
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
有無不反對通知書都一樣

九龍灣荃灣夠有不反對通知書,咪又係限時前開拖。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 03:35 PM   #1768
wing
格鬥低手

轉貼:

民陣取消, 但天主教有遊行.

代轉:我們是一群沒有連登account的60後耶撚,希望連登巴絲打支持我們舉辦這個「為香港罪人祈禱」大遊行,也歡迎不同宗教人士參與,例如歡迎市民帶同唸佛機出席遊行。

召集十萬基督徒為香港罪人祈禱大遊行

日期:31/8
時間:下午1230集合、1300起步(預計當日下午民陣會舉辦遊行,因此提早起步。)
集合地點:灣仔修頓球場
遊行路線:軒尼詩道→金鐘道→花園道→上亞厘畢道
活動詳情:遊行至循道衛理、警察總部、聖約翰座堂對開的花園道及禮賓府時,將稍作停留進行讀經和唱聖詩。
註:由於是次活動為宗教活動,按公安條例可豁免向警方申請,是故將不會辦理不反對通知書。

第一站:循道衛理香港堂

「非利士人也漸漸的迎著大衛來;拿盾牌的走在前頭。非利士人觀看、見了大衛、就藐視他;因為他年輕、面色光紅、容貌俊美。非利士人對大衛說、你拿杖到我這裡來、我豈是狗呢。非利士人就指著自己的神、咒詛大衛。」《撒母耳記上17:41-43》

第二站:灣仔警察總部

「當下耶穌說:父阿、赦免他們;因為他們所作的、他們不曉得。」《路加福音23:34》

第三站:聖約翰座堂

「我憑公義興起古列、又要修直他一切道路;他必建造我的城、釋放我被擄的民、不是為工價、也不是為賞賜;這是萬軍之耶和華說的。」《以賽亞書45:13》

終點站:禮賓府

「這時候、賣耶穌的猶大、看見耶穌已經定了罪、就後悔、把那三十塊錢、拿回來給祭司長和長老說、我賣了無辜之人的血、是有罪了。他們說、那與我們有甚麼相干.你自己承當罷。猶大就把那銀錢丟在殿裡、出去屌死了。」《馬太福音27:3-5》

(以上部份經文在遊行期間會以天主教聖經版本讀出)

舊 08-30-19, 04:28 PM   #1769
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
又過左幾個星期,
200萬對3萬,明明合埋眼輾過都贏
仲要比人影到張相
畫面一個警察捉到個人
後面全部示威者向後跑
真係好肉酸

都係嗰句,人地有覺悟,你冇,你邊有得贏
人地速龍一衝就雞飛狗走
有樣野對家識你地唔識
我提下你地:試下拉
速龍向前衝,一定唔可以亂
唔使鬥衝,反而借佢衝既力拉
攬頭攬頸,抱腳抆衫又好
拉佢去自己陣地嗰邊等佢360度受敵
我知你好想打柒佢,但可以試下交比後面既隊友
佢地捉人就係咁捉
你地先係人多嗰邊,都應該試下俘虜敵人

上面條片係咪now新聞訪問護士條片?
已經del左

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 04:33 PM   #1770
麥魚仔
岬命

引用:
作者: 真!DC 查看文章
玩樂真係唔應該去
無謂送錢比人使
香港抵制藍店但去中国消費係咩玩法
工幹就冇辦法

利申冇蛔香證
由手機版發出
過左期沒有再申請,家人仲我點解唔申請,我都識回答佢地

舊 08-30-19, 04:35 PM   #1771
麥魚仔
岬命

引用:
作者: J+1 查看文章
G phone今次運動關佢咩事??
由手機版發出
出獄嗰日佢圍過警署

舊 08-30-19, 04:38 PM   #1772
wing
格鬥低手

黃洋達/鄭松泰/孫曉嵐呢?

舊 08-30-19, 04:42 PM   #1773
麥魚仔
岬命

引用:
黃洋達/鄭松泰/孫曉嵐呢?
鄭松泰岩岩拉左
黃洋達現在是記者..........

舊 08-30-19, 04:57 PM   #1774
chitkan

呢鑊真係怯就輸一世了
唔知聽日谷倒幾多人
唔知聽日犬方會做出咩痴線野......
舊 08-30-19, 05:17 PM   #1775
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
到呢一刻政府仲認為係有大台, 真係唔知係無腦定係白痴, 咁都錯判形勢...
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:12 AM

手機版 | APP版