Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 46 86  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
wing 12:12 PM 10-23-15
作者: stcdavidhk:
好明顯唔低得無閑有個靚老婆啦
仲要自己唔夠比達打, 冇得報仇
chow263 07:25 PM 08-23-15
鳥山明對悟飯有咩深仇大恨?

上集預告+今集前半都整到佢好似好壓軸緊

結果被秒得最樣衰果個就係佢
次期Cekehe 10:01 PM 08-23-15
無閑都諗定籍口話要睇住個女,
點知飲茶衝出來話會幫佢保護個女,
無閑個樣即刻幾無奈,好像被人擺上檯咁~ XDDD
RPG之鬼 11:30 AM 08-24-15
無閑同阿樂果段真係好笑
不過都係王子先係主角,"打我老婆",睇電影時都覺得這個王子不簡單
鈴蘭 12:06 PM 08-24-15
果一刻無閒應該心想
阿樂你賭唔賭命都無Q用架啦
莎月美希 01:47 PM 08-24-15
今集真係夾硬俾呀樂講多幾句對白,另外打左咁多集,又真係得呀樂成功命中過破壞神(上集一野車埋去破壞神背脊),當然只是搞笑。
由手機版發出
魔靈娘 11:01 PM 08-24-15
作者: 莎月美希:
今集真係夾硬俾呀樂講多幾句對白,另外打左咁多集,又真係得呀樂成功命中過破壞神(上集一野車埋去破壞神背脊),當然只是搞笑。
由手機版發出
真正直接命中既係撤亞人王妃...
J+1 03:25 PM 08-24-15
阿樂呢d人生敗組就放過佢啦
由手機版發出
野良猫 07:30 PM 08-25-15
作者: J+1:
阿樂呢d人生敗組就放過佢啦
由手機版發出
所以佢先叫無閑去打,因為…

飲茶心底︰「無閑你放心去啦!你老婆同個女我會接收哂!」
赤兵尉SETH 07:41 PM 08-25-15
其實無閑有太陽拳同氣圓斬兩招防禦不能技, 未必冇得打架
而飲茶一定比18號秒殺
神名レオ 07:13 PM 08-25-15
阿樂叫無限去死個套真係經典
呢段好睇過電影版好多
宇智波佐助 10:19 AM 08-30-15
悟飯 出黎 攪笑嫁 ???
kev00269270 02:08 PM 08-30-15
強行拖了一集

依度比拉夫冇偷到龍珠走?
次期Cekehe 03:17 AM 09-07-15
今集又係拖到無朋友,下集似乎講悟空未適應超級撒亞神既力量,即係繼續拖......
尼路 08:09 AM 09-07-15
呢種拖法真係滿懷念,但都無原作漫畫啦重要拖?
野良猫 08:16 AM 09-07-15
作者: 尼路:
呢種拖法真係滿懷念,但都無原作漫畫啦重要拖?
佢唔係話要做一百集咩?唔拖點得
fortel 08:41 AM 09-07-15
作者: 野良猫:
佢唔係話要做一百集咩?唔拖點得
佢如果咁拖法,去到F既劇情應該真係出左下一套電影版既啦
clie 09:20 PM 09-07-15
今集我覺得好精彩,加入左一啲new age概念描繪龍珠世界既神,可惜象徵化後大家覺得拖時間

5個撒雅人唔知咩係心,反而肚裡面既BB能引發心既能量(物質世界既人都忘了「心」)
破壞神睇到悟空同比迪麗裡面既變化(神睇到既同人到睇既唔一樣)
悟空變神之前既藍光(類似阿凡達既INDIGO概念)
天空同海面既金光由外至內被吸引(吸引力法則)
悟空佢地同一時間經歷四季同天氣(神既領域沒有時間,一切同時發生)

往後故事應該繼續探討「神」係咩(界王神破壞神呢堆可能淪為二流神),悟空點樣領悟呢個境界,或者去返佢個名「悟出空性」,打未必精彩,但故事會比較有深度
supermanlady 08:32 PM 09-08-15
10月7日(水)発売 ニューシングル「超絶☆ダイナミック!』
MV&ジャケット公開!!

DevilElvis 08:30 PM 10-11-15
撒旦先生都變得超西……鳥山明你係咪傻咗
fortel 08:44 PM 10-11-15
作者: DevilElvis:
撒旦先生都變得超西……鳥山明你係咪傻咗
下集應該係講撒旦拍返套戲解釋比地球人知早排d震動係咩一回事姐
Rance 03:23 PM 10-19-15
漫畫版好像超有趣,第七宇宙除左兩件SSGSS重會出咩人呢?
次期Cekehe 10:58 PM 10-19-15
作者: Rance:
漫畫版好像超有趣,第七宇宙除左兩件SSGSS重會出咩人呢?
漫畫版去得好快,連復活的F都直接skip埋,
似乎動畫版有排都未做到漫畫版呢個位......

我覺得第7宇宙其他選拔應該會係新角色,
地球都無其他勁人啦,連曾經最強既悟飯都被黃金菲利一招收皮......
宇智波佐助 12:07 AM 10-20-15
嘩 咁講 真係有排講 仲冇 第 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12 宇宙
龍珠 真係可以再做多 廿年
Kain 07:26 PM 10-22-15
最終BOSS:
乜都變得出神
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 46 86  ... 最後

返回主題版面