Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-18-07, 11:45 PM   #1
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

註冊日期: Nov 2003
武裝神姬討論區 2

武裝神姬討論區 更新戰鬥員list

如果中文WIN用Microsoft AppLocale 就可以玩~~
一張卡可以開一隻神姬~
BR一開始會有一隻 忍者型的~
隻神姬有10格電 用完就要叫佢SLEEP 1個鐘1格

遊戲流程===========================================================================

先要組合一隻神姬~
一開始會有4種珠x你的神姬數~
之後就係放d珠去神姬到 每隻神姬可以放3粒 一開始只有 攻 防 回 命 4種 之後就會有好多種.....
裝完之後就可起動~~ 第1個問題你佢點叫你~~ 之後就係打名...只可以打英文同日文
之後就係同佢裝上裝備有重量同件數限的 武器要放去左下方的5個格上 裝備就直接放到神姬身上
記得有 1 2 3 4 數字的只係對戰時用 第一個時平時妝扮用的
按鍵 裝備好之後就可以按由下數上的第2個反回主畫面~~
主畫面第一個是起動神姬的 第2個就係去對戰 第3個係用現錢"webmonkey"買裝備(勁好多的)
去對戰會有3個比你選的 第一個是任務(要2格電) 第二個是對戰(要2格電) 第三個是test(唔洗電)
只有對戰 win左至有LV同升級別 平時都可以用訓練來升lv~~

戰鬥員list:
一小英口
DBS
鈴木 ぼたん
王英偉
auxo
kazami_kira
data
chunwai0091

武裝神姬官方網站:
http://www.busou.konami.jp/
「武装神姫BATTLE RONDO」スレ まとめwiki
http://www33.atwiki.jp/2chbattlerondo/
電子マネーWebMoney
http://www.webmoney.jp/
Copy from aiic

此篇文章於 12-21-07 10:50 AM 被 DBS 編輯。
DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 12:15 AM   #2
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
不如頭POST 加番個官網上去 /

一小英口 目前離線  
舊 11-19-07, 01:08 PM   #3
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

今天玩了十場神姬, 五勝五負....我覺得成績已經不錯, 而且神姬真的很好玩

我用遊戲一開始付送的忍者神姬, 遇到高攻擊力或者高防惡魔神姬都會慘死...

此篇文章於 11-19-07 01:31 PM 被 DBS 編輯。
DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 01:22 PM   #4
kyostanley
Junior Member

註冊日期: Oct 2007
請問一下大家知唔知11月出的第7彈幾時到會有貨?
kyostanley 目前離線  
舊 11-19-07, 03:14 PM   #5
一小英口

引用:
作者: DBS 查看文章
今天玩了十場神姬, 五勝五負....我覺得成績已經不錯, 而且神姬真的很好玩

我用遊戲一開始付送的忍者神姬, 遇到高攻擊力或者高防惡魔神姬都會慘死...

我隻忍者型好似係0勝7敗

一小英口 目前離線  
舊 11-19-07, 05:12 PM   #6
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

引用:
作者: 一小英口 查看文章
我隻忍者型好似係0勝7敗

我只是靠運氣獲勝...

這只神姬到40級拿到手部裝備, 還有十勝十敗的武器便會解體重玩, 開始時玩錯了

其實我還有個問題, 你們的神姬到了EX還會繼續玩嗎? 會不會轉身或解體?

DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 05:17 PM   #7
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: kyostanley 查看文章
請問一下大家知唔知11月出的第7彈幾時到會有貨?
25~28号到掛

舊 11-19-07, 05:48 PM   #8
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

請問浮游砲是那部神姬的武器?

DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 06:03 PM   #9
一小英口

引用:

我只是靠運氣獲勝...

這只神姬到40級拿到手部裝備, 還有十勝十敗的武器便會解體重玩, 開始時玩錯了

其實我還有個問題, 你們的神姬到了EX還會繼續玩嗎? 會不會轉身或解體?
我仲未有一隻入過EX....

引用:
估計係用錢買既東西...

一小英口 目前離線  
舊 11-19-07, 06:31 PM   #10
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
type cat and dog
cat's funnel's attack range is 0~150
dog's funnel's attack range is 150~300

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 11-19-07, 06:32 PM   #11
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:

我只是靠運氣獲勝...

you can only 轉 until lv150+100battles archived

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 11-19-07, 07:04 PM   #12
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

我想問神姬解體後舊ai是不是會消失? 因為我對現在的AI什十分滿意...

DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 07:10 PM   #13
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
我想問神姬解體後舊ai是不是會消失? 因為我對現在的AI什十分滿意...
yes, the entire AI has to be retrained, but the CSC won't disappear

舊 11-19-07, 07:30 PM   #14
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

那麼戰鬥中CUTE值要怎樣才能增加? 因為我很想要ブラッドストーン

DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 07:53 PM   #15
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

DEL...問題已經解決

此篇文章於 11-19-07 08:01 PM 被 DBS 編輯。
DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 08:04 PM   #16
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
那麼戰鬥中CUTE值要怎樣才能增加? 因為我很想要ブラッドストーン
twin flower

舊 11-19-07, 09:00 PM   #17
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
當這一句只出到一半的時候,我噴飯了............

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線  
舊 11-19-07, 09:09 PM   #18
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

引用:
作者: heeropo 查看文章
當這一句只出到一半的時候,我噴飯了............
應該噴鼻血才對...(你的神姬怎樣稱呼你?)

DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 09:17 PM   #19
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

問題又來了...神姬拿單武器還是雙武器好? (我用長劍巴爾猛克)

DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 09:31 PM   #20
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
問題又來了...神姬拿單武器還是雙武器好? (我用長劍巴爾猛克)
depents, cuz twin weapon decreases it's aim by half

舊 11-19-07, 09:54 PM   #21
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

繼樓上嚇飯...這次我嚇到噴血了

然後突發奇想, 如果神姬可以儲存對戰影片, 你說有多好

DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 10:47 PM   #22
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
depents, cuz twin weapon decreases it's aim by half
我想了一會, 使用雙武器時,準備時間加倍、武器命中力則減半、武器攻擊力提升為1.5倍. 延遲時間、擊暈、擊退等參數則維持不變.

一把巴爾猛克
攻擊345、命中195、攻擊回數2、準備時間50

兩把
巴爾猛克攻擊518、命中98、攻擊回數6、準備時間100

那麼一把巴爾猛克兩下全中是690, 兩把巴爾猛克全中卻有3108

準備時間加倍, 3108除以準備時間加倍等於1554; 命中減半, 1554除以命中減半就是777, 攻擊力多了87

如果我對迴避型神姬用一把劍, 對防禦型的神姬用雙劍是不是比較有利?

DBS 目前離線  
舊 11-19-07, 11:57 PM   #23
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
我想了一會, 使用雙武器時,準備時間加倍、武器命中力則減半、武器攻擊力提升為1.5倍. 延遲時間、擊暈、擊退等參數則維持不變.

一把巴爾猛克

兩把

那麼一把巴爾猛克兩下全中是690, 兩把巴爾猛克全中卻有3108

準備時間加倍, 3108除以準備時間加倍等於1554; 命中減半, 1554除以命中減半就是777, 攻擊力多了87

如果我對迴避型神姬用一把劍, 對防禦型的神姬用雙劍是不是比較有利?

honestly, even 2 barumuk won't hurt a def type shinki a lot

舊 11-20-07, 02:48 AM   #24
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
好似好好玩咁wo~
想問下戰鬥係點嫁,玩法呢@@?
11281984 目前離線  
舊 11-20-07, 03:22 AM   #25
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
今日響巴哈個茶房見到果個DBS果然係呢度既人... 我係 鈴木ぼたん 金級
特攻型愛好 貓 B天使 炮型 都係特攻型

引用:

一把巴爾猛克

兩把

其實 武器個攻撃力唔係 數字 X HIT數
個數字係指 攻撃 "完全命中" 下得出既攻擊力
外加準備時間 好似係 10=0.1秒 兩把得出既係 50 + 50 = 1秒
與其兩把巴爾打防姬的話其實用兩把火劍仲抵玩 火劍本身命中低但係攻撃力超群
不過外講一下 而家AS盾用得好濫 差唔多見親150級↑既都會20級防渣個AS盾要個 打DD Lv2... 打撃武幾乎係 = 廢武功
引用:
作者: 11281984 查看文章
好似好好玩咁wo~
想問下戰鬥係點嫁,玩法呢@@?
好聽既話就係砌靠裝技術 + AI訓練既簡單遊戲..
唔好聽的話...
有某d時候就係鬥錢多既遊戲

此篇文章於 11-20-07 03:39 AM 被 黒杉 アサギ 編輯。
黒杉 アサギ 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 04:05 AM

手機版 | APP版