Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-10-19, 11:56 PM   #26
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
自己香港美國救?
你出嚟剩係行下就想人地美國幫你?憑咩?
啪左777一個可能冇用
咁咪啪兩個,三個
啪到個位冇人敢座

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 12:02 AM   #27
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
自己香港美國救?
啪左777一個可能冇用
咁咪啪兩個,三個
啪到個位冇人敢座
你當自己係Deadpool咩.....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 12:18 AM   #28
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
自己香港美國救?
啪左777一個可能冇用
咁咪啪兩個,三個
啪到個位冇人敢座
無話自己人出手唔好,不過歷史上既刺客絕大多數都係失敗既,最出名果個荊軻咪就係因為失敗先出名。

警察都無幾個重傷,期望有人啪到最高級既高官,真係太離地。

現時黎講係無一個國家可以直接企出黎同中國對抗,除左美國。唔係軍力問題,而係二次大戰後既歷史/政治/經濟發展,好多國家都有自己既包袱。

借助美國亦唔表示自己係廢柴,識時務都係實力既一部分。
由手機版發出

此篇文章於 06-11-19 12:21 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 12:57 AM   #29
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

香港人根本未去到嗰個位
汽油彈都未出(或者出早左兩日)
我當美國佬直頭想出兵解放香港
咁你本地人都要打響頭砲先得架
人地想插手都冇位入
而家最多咪制裁埋香港

我唔係話唔借助美國
我佔中嗰陣開過post提借兵添

光明頂講左膠
舊 06-11-19, 07:48 AM   #30
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
你自己唔做又點要人地做
你又知唔係個個都好似你咁有晒大計不屑幫港豬先唔出手?

戴番頭盔先:純疑問不鼓吹犯罪
由手機版發出

此篇文章於 06-11-19 11:52 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 07:49 AM   #31
david
The One

註冊日期: Mar 2002
777又再成功爭取揚威國際!

連我呢邊小鎮晨早節目都有講,仲話有可能O係成功立法後將香港列入旅遊黑名單...

郭榮鏗:政策聲明保障呃人

引用:
特首林鄭月娥在103萬人上街後,仍拒撤回送中惡法,只拋出多項小修小補措施,包括以政策聲明形式提出六項保障人權措施有法律約束力、以及定期向立會匯報條例執行情況,而律政司司長鄭若驊亦約見大律師公會。多名法律界人士質疑這些修補並無作用,根本不能提供人權保障。

相關新聞:逾20社福團體表明支持

陳文敏:政府為何急通過?

法律界立法會議員郭榮鏗稱,通過修例後再向立法會提交報告並沒有意思,不能給予香港人任何保證,指早前銅鑼灣書店的李波及林榮基事件已顯示中港兩地的通報機制名存實亡,更何況是將人移交到內地之後,向立法會報告都沒有意思。至於當局指以政策聲明確保請求方訂立額外人權保障具約束力,郭批評林鄭誤導及「呃人」,指若要有法律效力理應直接加入法律條文中。

法政匯思召集人李安然表示,政策聲明雖不是完全沒有法律約束力,但法庭一般會視乎政府政策原意,除非特區政府提出很好理由,否則不能背離政策原意,問題出於政府表明不將人權保障明文列出是要保留彈性,換言之不是必然要在任何地區執行有關保障,日後不提出額外保障,也不算是偏離政策原意;其次是當特區政府以雙方協定作為基礎的移交安排,難以要求對方一定接受相關人權保障作為理由,亦令法庭不能貿然判斷做法是背離政策原意。

名譽資深大律師陳文敏以短訊回覆時強調政策聲明不會有足夠保障,質疑「民眾有強烈的要求,政府有甚麼理由仍要急急通過法例?」
777:出得O黎行講個信字,唔駛畫公仔畫出腸白紙黑紙寫死佢,我話有保障就有,OK?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 07:52 AM   #32
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 真!DC 查看文章
你自己唔做又點要人地做
你又知唔係個個都好似你咁有晒大計不屑幫港豬先唔出手?
由手機版發出
可以冷靜少少唔洗咁勞氣既

我都覺得佢咁講好離地

不過 diu 都費事 diu 姐
由手機版發出
舊 06-11-19, 09:21 AM   #33
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

因為事實就係連一個荊軻都冇
冇人叫你喺9/6 12/6呢D佈晒防既日子
好似張遼喺合肥咁殺到去孫權身邊
你可以參考下孫策係點中伏
阿老鼠哥又早左兩日
點解唔遲兩日?大把鷹犬走狗企定比你掟
掟完又可以混入人群當中, 唔使渣車比人認到

https://hk.news.appledaily.com/local...90609/59693285

同埋千祈唔好屈我
我從來都冇點人去做
只係見一百萬人
明明一人吐啖口水都浸得死林鄭
剩係打飛機射到一地精都夠冼死三萬個警察
結果可以搞到比警察趕返轉頭
一散水就比林鄭出新聞稿串
我見佢地搞到咁先好心贈兩句

光明頂講左膠
舊 06-11-19, 10:31 AM   #34
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: david 查看文章

連我呢邊小鎮晨早節目都有講,仲話有可能O係成功立法後將香港列入旅遊黑名單...

777:出得O黎行講個信字,唔駛畫公仔畫出腸白紙黑紙寫死佢,我話有保障就有,OK?
好奇問下你而家身處邊到?
直接黑名單都幾嚴重下

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
可以冷靜少少唔洗咁勞氣既

我都覺得佢咁講好離地

不過 diu 都費事 diu 姐
由手機版發出
我有d 親共中學同學,完全不可理喻
同佢地嘈只會浪費自己時間,最好既方法係直接無視
無人回應等佢自動摺埋

此篇文章於 06-11-19 10:43 AM 被 若天 編輯。
若天 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 10:54 AM   #35
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
Russian General Consulate in Hong Kong
yesterday 03:43

В связи с официальным праздничным днём в России 12 июня Генеральное консульство будет закрыто.

Due to the public holiday in Russia, the Consulate will be closed on 12 June 2019.
中國人(自以為)永恆既朋友,俄羅斯都玩埋一份 TL
由手機版發出
舊 06-11-19, 11:04 AM   #36
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
由手機版發出
咩呀,一路人地係契哥,自己係(ry
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 11:11 AM   #37
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: david 查看文章

唔洗黑名單直接當本特區護照係中國護照無哂免簽證都夠麻煩啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 01:43 PM   #38
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
天主教香港教區發出呼籲

對香港社會目前因「逃犯條例」的修訂而引致的極度動盪不安局面,我們謹此殷切發出以下呼籲:

1. 懇請特區政府及市民大衆,以香港的真正福祉為大前提,都能保持克制,循和平途徑謀求合乎公義和法理原則的解決方案。

2. 懇請特區政府在未充份回應法律界人士和市民對「逃犯條例」草案的疑慮之前,不要倉猝修訂「逃犯條例」。

3. 懇請全體基督信徒繼續為香港社會祈禱。
天主教庭跪低....
由手機版發出
舊 06-11-19, 01:55 PM   #39
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇個教宗就知啦
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 02:02 PM   #40
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
由手機版發出
聖帝

VIIV冇玩

今次重要早過德國

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 02:17 PM   #41
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Del
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 08:02 PM   #42
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
特首辦:收到多個恐嚇電話 已報警 (18:30)

特首辦表示,今日(11日)中午左右收到多個恐嚇電話,已就事件報警。

據了解,特首辦9名職員今日分別收到恐嚇電話,要求特首林鄭月娥在24小時內撤回《逃犯條例》修訂及下台,否則會殺死林鄭月娥的丈夫林兆波及燒死她全家。

https://m.mingpao.com/ins/%E6%B8%AF%...A0%B1%E8%AD%A6
女裝好野
多謝女裝

由手機版發出
舊 06-11-19, 10:06 PM   #43
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
有時真係唔好以為講埋啲冇人跟既白癡野就冇問題,總有人更白癡…
不過在下覺得相當可能係「做案」。

舊 06-11-19, 11:48 PM   #44
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
短時間內收到好多人傳呢個訊息,係用警察口吻教人點進行「不合作運動」:

// 大家好,當然我唔會開自己名,但近幾年見到香港情況每況愈下,知道年青人,都係想香港好,但我自己有心無力,只能夠俾方向大家。

但首先,要鬧下,你地班後生仔,係好有勇敢!但真係係無腦!

拜託你地醒少少當幫手,果晚衝立法會做咩?已經同你地講,立法會裡面無人架,衝黎係無意思,你地明唔明?

OK,好,當你地幾千或者幾萬人好燃好抽得,打燃低在場所有伙記,之後再好燃勁,打燃低埋增援伙記,再衝燃左入立法會,拍曬手掌,興奮一陣,隔咗一陣,再再再衝燃死曬黎支援既伙記,去到最後最後咪俾我地收你地皮,你地班友,唔好話幾千人,我俾夠你103萬人衝,都無燃用,我地一架水車都收你地包皮?點解?你估我地老細仲係事頭婆?好簡單我地伙記有炮,你地有無?界刀?咪玩啦。我地做咩都係合法,你地做咩都唔合法,我地係絕對有權拉人,玩到你地死。

你地一定唔啱聽,唔中意,唔認同,唔同意 ,但絕對係事實。

之後我想講既係

希望大家從呢個方向出發

談判 及 不合作運動

特首又唔係你地選出黎,佢點解要聽你地講?立法會你地又唔夠人?點解要同你地談判?點解淨係同商界談判?點解淨係揾劉生傾?大家都明,答案好簡單,佢地可以影響到香港運作。

你地邊度邊度罷工,罷市,罷課,野餐,露營,慢駛,靜坐,絕食,苦行,甚麼大小包圍,衝擊,唔好意思,算吧啦,無用的,除非你地有槍打仗,仲有,全香港政府部門私人公司都係會聽我地指令,我地權係好大的,需要既話,我地一定揾到理由拉你地,封你地艇,仲唔明?
我地一定贏你!

你地要要要要要要要要
揾到政府要同你談判既方法。

俾個意見大家

香港命脈其中之一

港鐵

我地之前試過啦,點點點,佔領中環堵塞馬路,都係果句,你地係唔合法,可以拉得,我地伙記要清場無問題無難度,收你地包皮,易過借水,只係俾你地玩一陣,唱下歌跳下舞,睇下幾點夠鐘落命令咁解。

港鐵係暫時會令到政府有壓力,因為會影響全香港市民。
港鐵有幾多架列車?90架?我送夠200架好無?一架列車裝到幾多人?你地睇下 平時放工返工塞燃到爆,半分鐘一架列車都頂唔順。

唔係唔係唔係叫你地佔領企係月台,車站站,拉橫額示威,叫口號,千其千其千其唔好呀!你地做依啲野,我地可以逗下你,拉你返去。

但你地坐列車塞滿人,好似同胞咁,企係度又好,坐係地下又好,拎個合尺寸行李,站站唔落車,俾附加費游車河又有冷氣嘆,搞到港鐵站站飛車,任何人無得上車,係,無錯,港鐵係有鏡頭錄住你地,但你地又無犯法,遊蕩罪又拉你地唔到,你地只不過撘港鐵,我地又吹你地唔脹,我地伙記又唔洗打你地,你地又舒服,唔明?淨係港島線或者油尖旺線或者東鐵,是但一條都好鬼麻煩。

對住呢個政府,不合作運動係有用過你地遊行,示威衝突,罷咩罷咩,仲唔明?香港係最繁忙嘅時候冇左港鐵會點樣?咪即係心臟停止運作,提示就俾埋你地,其餘細節就由你地年輕人自由發揮決策吧。

睇到依度,我張太空卡同電話已經丟爛,我唔會回覆任何訊息。提提大家,你地網上又好,群組又好,咩apps都好,講野小心,我地伙記任何地方,無時無刻,都睇住!記住我地轉左老細,唔係事頭婆。
有機會,再分享其他,香港命脈之不合作運動,唔係金融地產。 完。//
我也覺得這個方法是可行,仲好過佔中!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 12:08 AM   #45
david
The One

註冊日期: Mar 2002
會罷工罷課O既聽日可以帶同行李玩地鐵一日遊?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 02:53 AM   #46
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

引用:
女裝好野
多謝女裝

由手機版發出
呢d咪多舊魚囉
有心做野既唔使響定朵
根本佢地成日出席種種活動
一個人,一支黑星
已經可以令林鄭感受下
精彩不亮麗,起落是無常

問題係香港根本一個有心人都冇

光明頂講左膠
舊 06-12-19, 10:08 AM   #47
Tano
嫑憅

今日特別多濕滑嘅司機

慈母們小心推車
慢慢推

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 06-12-19 10:10 AM 被 Tano 編輯。
舊 06-12-19, 10:25 AM   #48
Tano
嫑憅

城巴師傅好身手

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 06-12-19 10:30 AM 被 Tano 編輯。
舊 06-12-19, 10:51 AM   #49
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

德國國會屬下人權及人道救援委員會主席延森(Gyde Jensen)表示,周日逾百萬港人上街抗議,港府應讚賞而非蔑視那些年輕社運參與者的政治勇氣。她呼籲港府「竭盡所能維持人權的普世性,化解民間社會與政府之間的僵局」。她表示,支持民主的社運參與者正為中國肆無忌憚的權力慾,以及香港自治、人權、基本自由之被侵蝕付出代價。

延森表示,修例可能影響德國與香港之間的引渡協議。她說:「引渡條例(修訂案)一旦通過,德國必須評估其對德國與香港引渡協議的影響。」
委員會另一成員鮑澤(Margarete Bause)更指出,鑑於任何人一旦被引渡到中國後,可能面臨死刑、酷刑、勞改營等,倘若修訂案獲通過,德國應終止與港的引渡協議。她說:「如果聯邦政府都承認修例會在法律上引起相當大的憂慮,他們必須採取行動。」

來自執政基督教民主聯盟(CDU)的委員會成員帕策爾特(Martin Patzelt)表示,周日逾100萬人上街,顯示香港公眾是反對修例,亦抗議「一國兩制」逐步受到侵蝕。她說:「我們支持香港人爭取人權、自由、自治的抱負。」
由手機版發出
舊 06-12-19, 02:07 PM   #50
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
個劇本會唔會係?
六四30週年
金鐘解放軍事件
全球制裁納粹中國最後一塊拼圖
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具