Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-17, 10:05 AM   #101
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章

片尾個節連身體動作的動畫都做過
但隻眼其實差唔多,好似係視點改少少同有點眼線等佢無咁突 ..
眼好左好多喎, 你睇最尾Addison
原本太多眼白, 又生硬, 依家真係似番一個眼球塞左入眼窩入面, 有番陰影, 眼神自然左

琴晚11點幾玩玩下MP臨extraction前被彈出server, 熄server強行update, 頂佢丫

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 10:13 AM   #102
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: whassupbun 查看文章
眼好左好多喎, 你睇最尾Addison
原本太多眼白, 又生硬, 依家真係似番一個眼球塞左入眼窩入面, 有番陰影, 眼神自然左
似乎只係大執左一部份最惡頂的場景, 你睇前面幾個case, 根本冇大改.

其實得咁少時間, 冇可能全部一個一個執哂了.

舊 04-07-17, 11:06 AM   #103
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
如果呢個方向繼續執落去 , 都對得住我比左果D錢O既HAHA , 雖然唔係多錢 , 不過好失望囉

之前ME3用唔番我第一二集個人樣到最後都無執到我已經嬲到死
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 11:30 AM   #104
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: kakajit 查看文章
死FANS無得咁計HAHAHAHA...
上集三部曲都買齊所有版本 , 有玩架
吓...

我玩完ME同ME2係勁期待ME3,一早仲訂埋限定版,但ME3玩落實在係...

今次我見到架遙控車其實有O的心郁,可惜ME3一O野就將我心目中ME同ME2 O既REPUTATION幾乎一鋪清袋,所以到最後都係無出手...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 12:05 PM   #105
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
更新完MP都係crash

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 12:07 PM   #106
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: david 查看文章
吓...

我玩完ME同ME2係勁期待ME3,一早仲訂埋限定版,但ME3玩落實在係...

今次我見到架遙控車其實有O的心郁,可惜ME3一O野就將我心目中ME同ME2 O既REPUTATION幾乎一鋪清袋,所以到最後都係無出手...
因為ME:A
ME3係我心目中加番分
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 12:18 PM   #107
Eking

註冊日期: Feb 2006
你地都係用手制玩fps ?

舊 04-07-17, 01:28 PM   #108
whassupbun

引用:
作者: Eking 查看文章
哩隻唔係FPS
不過我都係用手制玩FPS, 冇用keyboard+mouse打機好耐了

舊 04-07-17, 02:09 PM   #109
david
The One

引用:
ME系列幾時變佐FPS?

錯POST?

---
舊 04-07-17, 02:15 PM   #110
david
The One

引用:
因為ME:A
ME3係我心目中加番分
其實話ME:A MOTION CAPTURE差O既,應該只係O的打手唔識欣賞未來科幻人類進化後O既動作美學吧...

ME3嘛...玩完一次就入翻盒收埋紙皮箱入面,連擺入玻璃櫃O既資格都無,雖則個櫃仲有位...

---
舊 04-07-17, 02:20 PM   #111
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
ME系列幾時變佐FPS?

錯POST?
Shooting 啦,實際操控差唔多

舊 04-07-17, 02:23 PM   #112
david
The One

引用:
ME系列咪同BH4咁玩囉...

---
舊 04-07-17, 02:56 PM   #113
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
其實改左唔好下下"惡"高個頭同人講野已經好好
今次my face is tired 人 改左唔係咁已經好好多 ,
其實ME前幾集D人物都係咁樣惡高頭同人講野
睇黎都係ANIMATOR風格之一 HA
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-17, 10:30 AM   #114
12號四分衛
Game Master

放假玩左10個鐘,眼神堅係feel到有改善,自然好多

。。。但由於本身animation不變,好似講講下野好似想訓著眼皮合埋,或者唔知望邊,又會覺得好怪
舊 04-10-17, 11:24 AM   #115
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
ME果種叫TPS
Third Person Shooting

見到自己角色個背部的.

舊 04-10-17, 12:32 PM   #116
david
The One

引用:
放假玩左10個鐘,眼神堅係feel到有改善,自然好多

。。。但由於本身animation不變,好似講講下野好似想訓著眼皮合埋,或者唔知望邊,又會覺得好怪
覺得傾計對手好悶所以心不在弦咋...

---
舊 04-10-17, 01:55 PM   #117
12號四分衛
Game Master

引用:
覺得傾計對手好悶所以心不在弦咋...
「訓左600年仲要聽你講廢話
舊 04-12-17, 08:38 AM   #118
whassupbun

唔知其他人有冇遇過同樣問題, 不過分享下
琴晚玩單機, PS4版, 死左想Reload save, load勁耐都入唔到game, 條loading bar滿晒, 但等左幾分鐘佢都唔入game
咁我就quit game再入game, 再load save, 但一樣係咁, 試左幾次, 我心諗「吊唔L係corrupt save下嘛...玩左咁耐, 要我砍掉重練我寧願唔玩架喇」
不過我都冇其他方法, 所以我最後一次就由得佢條bar滿左繼續load
嘩頂等左可能都有十分鐘, 終於入到game
我唔知咩事啦, 不過如果有人發生類似情況, 可以唔洗驚住, 比啲耐性

舊 04-12-17, 11:08 AM   #119
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: whassupbun 查看文章
唔知其他人有冇遇過同樣問題, 不過分享下
琴晚玩單機, PS4版, 死左想Reload save, load勁耐都入唔到game, 條loading bar滿晒, 但等左幾分鐘佢都唔入game
咁我就quit game再入game, 再load save, 但一樣係咁, 試左幾次, 我心諗「吊唔L係corrupt save下嘛...玩左咁耐, 要我砍掉重練我寧願唔玩架喇」
不過我都冇其他方法, 所以我最後一次就由得佢條bar滿左繼續load
嘩頂等左可能都有十分鐘, 終於入到game
我唔知咩事啦, 不過如果有人發生類似情況, 可以唔洗驚住, 比啲耐性
Xbox one試過4/5次load緊入game (resume game),彈game,成隻game 要重新由頭load過 (pre v1.05)
舊 04-12-17, 12:55 PM   #120
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
老老實實

ME3除左個結局其他演出都仲係好過依集N倍喎

玩乜鬼OPEN WORLD,用返ME2,3個GAMEPLAY剩係個劇情講探索已經夠啦

最主要係個反派太廢,對比前三集求其一隻REAPER都打到你全銀河七個一皮感覺好無緊張感

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 02:53 PM   #121
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: 細路翔 查看文章
老老實實

玩乜鬼OPEN WORLD,用返ME2,3個GAMEPLAY剩係個劇情講探索已經夠啦

最主要係個反派太廢,對比前三集求其一隻REAPER都打到你全銀河七個一皮感覺好無緊張感
然後同你講之後仲有十幾個呢種反派要打
不過硬係覺得「如果」有續集的話d remnant又係會變做終極反派。

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 04:06 PM   #122
david
The One

其實係咪當年搞ME班有HEART DEV已經走得七七八八?

---
舊 04-16-17, 05:58 PM   #123
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
老老實實

我諗番係Chapter 3 救人會緊張番少少,同反派要打生打死的動機我都覺得好弱 最後一戰仲要咁就拿便當,想點 .........

好似Jaal 個 Loyalty Mission Roekaar打EOS個 site,反而有種緊張感

此篇文章於 04-16-17 11:06 PM 被 12號四分衛 編輯。
舊 04-16-17, 06:30 PM   #124
12號四分衛
Game Master

引用:
其實係咪當年搞ME班有HEART DEV已經走得七七八八?
未走都無咁多時間比佢地做開發吧

(Check番A team應該走哂 ... 今集開發的Montreal算係C Team了 ... )

此篇文章於 04-16-17 07:01 PM 被 12號四分衛 編輯。
舊 04-16-17, 06:52 PM   #125
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
其實我覺得今集都算係有心,但好明顯有d風格走錯左方向

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SELL] PS4 Mass Effect Andromeda 古烈特 買賣專區 1 03-22-17 12:34 AM
Mass Effect 2 neo2046 電視遊戲討論版 730 01-06-17 06:58 PM
[免費]Mass Effect 2(質量效應2) IDGAF PC電腦遊戲討論版 0 01-06-17 06:55 PM
Mass Effect (by bioware) [已售] neo2046 電視遊戲討論版 151 01-18-10 10:44 PM
Mass Effect to Land on PC in May 2008 imgahou PC電腦遊戲討論版 6 06-01-08 08:24 PM

現在的時間是 09:34 PM

手機版 | APP版