Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-21-14, 12:00 AM   #476
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 【子夜】 查看文章
在這個討論政改的topic留以下我的體會,應該適合
我老媽是典型上代港人,勤奮又縮骨,正在領匯做保安,
今早她休班,一向鬧長毛及泛民的她,竟然一改口風,指住城市論壇的掌厲雲呼喝
'點到你唔簽呀,我大力篤穿你張死人紙呀'
大家都知,領匯保安.一向對屋村一些愛國阿伯破壞新民主力量同民主黨的banner窗門的行動
都是愛理不理,張昭雄地辦要縣紅$50照一張,才令街坊及我媽指證阿伯,阻止這些毀壞
原來今日變本加厲,領匯員工點人頭去簽'保普選反佔中大聯盟'的投票
保安組一群阿叔師奶簽完'應該有13個喎,得11個既?'我老媽巡樓躲懶,少回了一次而忘了簽
到落更時,我老媽被斥責完,含恨簽了,當然不會有看身份證投票的程序,
但還是有個師奶保安下班了,少一個人頭,於是,她上司就代簽投票!

周融的投票過700萬人都不希奇,但公營總動做這些了小動作,令人發笑
希望到時公佈有1000萬人簽名....到時睇周融點解析...
根本周融搞呢個行動就好似小學生咁...
你大我100?
我大你1000....
而家d公司係咁逼人去簽...
d公公婆婆又簽幾個名...
第1日都20萬人簽左名...
71上街咁多人先得所謂9萬8人...
我真係聽到都笑左出黎...20萬人簽名...
可能周融自己都心諗....大佬呀..唔好簽咁快手...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 12:06 AM   #477
尼路
The One

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
希望到時公佈有1000萬人簽名....到時睇周融點解析...
你大我100?
我大你1000....
根本兩邊都中學雞……同中學睇兩條友互兇一樣……
「望咩呀望!再望打你呀!」
「望下都唔俾呀?隻抽呀!」
「隻咪隻!出去呀!」
「出咪出!出啦!」
「出呀!我叫你出呀!」
「出呀!你出先呀!」
以下無限loop……
將某d字變左佔中同反佔中根本成件事一q樣……你地幾時肯打呀……

舊 07-21-14, 12:12 AM   #478
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
如果真係可以控制到咁多票
你老早就唔怕一人一票LA
仲有丫爺應該跟TBB學習LA,一人一票呢家野係口號黎姐,佢有無黑箱你點知WO

舊 07-21-14, 12:42 AM   #479
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
你大我100?
我大你1000....
個數任佢地篤啦
仲邊會同你逐張數呀
擺街站係做個勢出黎姐
好似話目標80萬, 咁最後出黎個數斷估會篤85-90萬咁上下

電子公投被呢單鬧劇反制了
你踩佢場又唔係,質疑佢認受性又唔係

辭職公投啦....咁就冇得拗數
如果唔係冇得搞架喇
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 05:31 AM   #480
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Penny仔 查看文章
個數任佢地篤啦
仲邊會同你逐張數呀
擺街站係做個勢出黎姐
好似話目標80萬, 咁最後出黎個數斷估會篤85-90萬咁上下

電子公投被呢單鬧劇反制了
你踩佢場又唔係,質疑佢認受性又唔係

辭職公投啦....咁就冇得拗數
如果唔係冇得搞架喇
>你踩佢場又唔係,質疑佢認受性又唔係
其實找人每天一直偷拍+收音,去足全港各區不同街站,再問工作人員"我好討厭佔中的,我明天開始可以日日來簽嗎?"這樣
如果他們都說可以,甚至之後幾日見到你來都好歡迎
這樣的片應該有作為?

因為他們一直是說"不會主動檢查重複簽名",言下之意有"盡量不希望重複"的意思
這樣可以踢爆他們的大話
而走全港是為了不讓他們以"個別工作人員"作藉口

舊 07-21-14, 07:27 AM   #481
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
引用:
作者: knight-philip 查看文章
>你踩佢場又唔係,質疑佢認受性又唔係
其實找人每天一直偷拍+收音,去足全港各區不同街站,再問工作人員"我好討厭佔中的,我明天開始可以日日來簽嗎?"這樣
如果他們都說可以,甚至之後幾日見到你來都好歡迎
這樣的片應該有作為?

因為他們一直是說"不會主動檢查重複簽名",言下之意有"盡量不希望重複"的意思
這樣可以踢爆他們的大話
而走全港是為了不讓他們以"個別工作人員"作藉口
呢D只係個別個案
極少數中既少數
佔中份子刻意攻擊和誤導

我都識答
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 08:27 AM   #482
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
要人手check身份證已經知可以任佢up
又唔可以即時update, 又攞唔到全個身份證號碼
到時作個合理既數多過公投就ok
不如走埋去簽果陣問下咩叫保普選
反對小圈子選舉, 贊成公民提名簽唔簽得

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 10:58 AM   #483
輕機恒
Game Master

引用:
作者: W!LL 查看文章
然後話你黎搞事
搵大隻佬圍住你,你報警之後公安黎到
比人告尋釁滋事

我都識(RY)

我已經見到將來23條立法果陣
1-200萬人上街
佢地又會搞過3-400萬人簽名
話社會多數聲音係支持23條立法
舊 07-21-14, 11:04 AM   #484
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
都係個句, 其實簽名有無米派?

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 11:47 AM   #485
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
反佔中單張zip咗落d蘋果日報度:o)

沒有最無恥
由手機版發出
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 12:33 PM   #486
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: W!LL 查看文章
CHECK乜身份證呀,多餘
佢連遊客,蝗蟲都簽得
要80萬有幾難
我覺得佢地好Q阻街
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 01:34 PM   #487
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 小嘉 查看文章
CHECK乜身份證呀,多餘
佢連遊客,蝗蟲都簽得
要80萬有幾難
我覺得佢地好Q阻街
中環旗艦站個位好明顯佔中啦, 個位咁繁忙
相信有人投訴佢阻街公安都唔會理

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 01:38 PM   #488
yeah yeah

不如叫埋小強,旺財出黎打個手仔印....
到時周生咪多個理由話連昆蟲,動物都反佔中....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 03:36 PM   #489
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

我凌願政改原地踏步,因為大陸比梁振雞、梁振鴨或梁振鵝過香港人選,到時選了出來仲比大陸多一個借口:"香港人你自己選嫁喎!"

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 04:06 PM   #490
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 04:52 PM   #491
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
唔可以夾入報紙咪放定入膠袋度囉
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 04:57 PM   #492
輕機恒
Game Master

引用:
作者: mikemike 查看文章
我凌願政改原地踏步,因為大陸比梁振雞、梁振鴨或梁振鵝過香港人選,到時選了出來仲比大陸多一個借口:"香港人你自己選嫁喎!"
如果泛民唔比佢2/3過實得
但你知泛民
舊 07-21-14, 04:58 PM   #493
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: 輕機恒 查看文章
如果泛民唔比佢2/3過實得
但你知泛民
咁都有80萬選票佢要面對既
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 04:58 PM   #494
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
我蝕底D, 拎晒佢200張, 係唔係有60蚊拎?

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 05:04 PM   #495
廢人
The One

你不如每日比夠500張我啦
由手機版發出
舊 07-21-14, 05:04 PM   #496
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 廢人 查看文章
你不如每日比夠500張我啦
由手機版發出
小弟想要1000

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 05:09 PM   #497
廢人
The One

我都想收維穩費嫁
又無人聯絡我
由手機版發出
舊 07-21-14, 05:15 PM   #498
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
勤力duck:0)

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 05:20 PM   #499
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: 廢人 查看文章
唔可以夾入報紙咪放定入膠袋度囉
由手機版發出
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...40721/52713631

送紙巾單張,幾貼心

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 05:32 PM   #500
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
$0.3一張
仲賤過五毛