Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 05-10-07, 06:48 PM   #976
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
上水果間執左幾年~
http://www.dchfoodmarts.com/branch.php

原來都仲有好多~ 不過都係我唔會去的區~
所以以為無哂~~~ XD

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-07, 07:25 PM   #977
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
引用:
作者: 基路亞 查看文章
上水果間執左幾年~
http://www.dchfoodmarts.com/branch.php

其實大昌唔弱架
景林間大昌,八年前喺對起百佳、近年又起OK、7-11
大昌到而家都未摺得
P.S.而家大昌係蘇玉華代言吧...

舊 05-10-07, 07:37 PM   #978
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

我淨係記得佢打邊爐d 牛牛好正~~~

依家仲有埋代言人添~ @_@

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 05-10-07, 07:45 PM   #979
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: _張學良_ 查看文章
景林、翠林都有

P.S.大昌同佳宝...兩者嘅貨源似乎一樣架喎...
引用:
上水果間執左幾年~

葵涌果間都不錯
每次行開果頭都入去行番一轉 """

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-07, 02:26 AM   #980
denim
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
景林、翠林都有

P.S.大昌同佳宝...兩者嘅貨源似乎一樣架喎...
這就不知囉
但compare過之後就覺得有分別

引用:
作者: antony chan 查看文章
佳寶果隻同老麥果D有90%相似的...
嗯嗯
的確有90%似
不過近期m記卻又差過佳寶( 分店問題? )

引用:
上水果間執左幾年~

分店比以前真是買少見少
十幾年前我住o個頭附近成個區的分店都執晒仲以為佢真係全線摺晒

引用:
作者: 龍之子 查看文章
葵涌果間都不錯
每次行開果頭都入去行番一轉 """
佢勝在多急凍食品賣
衰在唔就腳, 最近都要搭丁丁搭四, 五個站先有

引用:
作者: SANG2003 查看文章
我呢D窮鬼自己整麥樂雞食不知幾開心
一次過煮15件都未夠侯
食完麥樂雞仲食個豆腐花都只係廿蚊有找..XD

吉吉島上次買左2盒..XD 整左成個月都食唔晒..(係唔岩食..食唔慣..)
大昌個D只食過一次..印像幾好..(個次阿媽整..)
食開佳寶..XD(味道OK,價格平)
就算大昌比吉島/佳寶貴d+要自己煎/炸都仲抵過m記, 煎起一大碟任食唔嬲
再去日式supermarket買日式curry來調個curry醬, 正晒
( but要注意自己個weight )
老實講睇見m記d醬上面d ingredients就不想食了
denim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-07, 05:02 AM   #981
天使之國
Banned
^0^

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: denim 查看文章
這就不知囉
但compare過之後就覺得有分別

嗯嗯
的確有90%似
不過近期m記卻又差過佳寶( 分店問題? )

分店比以前真是買少見少
十幾年前我住o個頭附近成個區的分店都執晒仲以為佢真係全線摺晒

佢勝在多急凍食品賣
衰在唔就腳, 最近都要搭丁丁搭四, 五個站先有

就算大昌比吉島/佳寶貴d+要自己煎/炸都仲抵過m記, 煎起一大碟任食唔嬲
再去日式supermarket買日式curry來調個curry醬, 正晒
( but要注意自己個weight )
老實講睇見m記d醬上面d ingredients就不想食了
仲有會爆倉..之前買支咖哩粉..玩搖搖麥樂雞..幾香..
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-07, 07:38 AM   #982
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

我知我考完試要做咩~
自己整麥樂雞~ XD

唔就腳都要去大昌走返轉~

舊 05-11-07, 07:37 PM   #983
龍之子
Game Master

引用:
我知我考完試要做咩~
自己整麥樂雞~ XD

唔就腳都要去大昌走返轉~
要開係m記對面擺賣嗎?

出位? 笑話 真係笑話
舊 05-17-07, 08:40 PM   #984
_張學良_
Game Master
良少

M記有新牛飯
比之前更難頂...
紫菜白飯,比之前油飯更冇味
菜,更多更難食

舊 05-17-07, 09:16 PM   #985
龍之子
Game Master

引用:
M記有新牛飯
比之前更難頂...
紫菜白飯,比之前油飯更冇味
菜,更多更難食
晚餐定全日?
我未試過係M記食飯

出位? 笑話 真係笑話
舊 05-17-07, 09:33 PM   #986
_張學良_
Game Master
良少

引用:
晚餐定全日?
我未試過係M記食飯
下午11後
係新版「飯撻滴」

舊 05-17-07, 11:50 PM   #987
龍之子
Game Master

引用:
下午11後
係新版「飯撻滴」
thx
明天去試下先

出位? 笑話 真係笑話
舊 05-18-07, 12:00 AM   #988
_張學良_
Game Master
良少

引用:
thx
明天去試下先
勸你咪去試啦
寧願畀多四個幾
去MOS食牛肉珍珠堡好過

舊 05-18-07, 08:44 PM   #989
龍之子
Game Master

引用:
勸你咪去試啦
寧願畀多四個幾
去MOS食牛肉珍珠堡好過
今日唔多見
無緣添 ""

出位? 笑話 真係笑話
舊 05-19-07, 02:19 PM   #990
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
昨日我都試左,3(包)x20(件)

??醬

finish,i am ready

食後感:d雞肉好滑,但我食唔到雞味
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-07, 02:51 PM   #991
天使之國
Banned
^0^

平喎XDDD
10蚊=20件XDDDD!!!!
食暈你都似...XDD
舊 05-20-07, 01:36 AM   #992
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
引用:
作者: s3b21 查看文章
昨日我都試左,3(包)x20(件)

??醬

finish,i am ready

食後感:d雞肉好滑,但我食唔到雞味
其實係街市買d薯餅,薯條~自己拎番去炸都係冇味~
究竟本身食物牌子問題~定係炸果d油/其他原因而做唔到麥當勞整果d味道?

P.S 麥樂雞我曾經係天水圍食過1蚊1舊~味道同麥記一樣~ (係有時佢攤凍左,唔夠熱嚕)

\ 老鄉在日本 /
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-07, 02:29 AM   #993
天使之國
Banned
^0^

引用:
作者: hk101 查看文章
其實係街市買d薯餅,薯條~自己拎番去炸都係冇味~
究竟本身食物牌子問題~定係炸果d油/其他原因而做唔到麥當勞整果d味道?

P.S 麥樂雞我曾經係天水圍食過1蚊1舊~味道同麥記一樣~ (係有時佢攤凍左,唔夠熱嚕)
食慣萬年油好味D?!??!?!??!=.=
舊 05-20-07, 03:10 AM   #994
天使之國
Banned
^0^

我點汁點韓燒野個d燒汁
13蚊支for吉島
舊 05-20-07, 05:03 AM   #995
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

佢果d 油有牛骨髓~ 所以一定唔係淨油味~
點都會鮮少少同有d 鹹味~

舊 05-20-07, 05:21 PM   #996
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
今次點jack最難抽係邊張 = =

舊 05-20-07, 05:22 PM   #997
_張學良_
Game Master
良少

引用:
作者: Anson225 查看文章
今次點jack最難抽係邊張 = =
右下?
我爭右下

舊 05-20-07, 05:25 PM   #998
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
右下?
我爭右下
剛剛追post D人話係左下wor... 唔通你...

舊 05-20-07, 07:03 PM   #999
_張學良_
Game Master
良少

引用:
作者: Anson225 查看文章
剛剛追post D人話係左下wor... 唔通你...
o下?
幾時截

舊 05-20-07, 07:26 PM   #1000
天使之國
Banned
^0^

我有右下 一齊夾份!?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
涼宮春日入侵《帝皇戰記》(OVERMAN KING-GAINER) Nieh 日本動漫畫討論版 7 07-06-06 07:53 PM
Burger King機場重生 街車王 飲食版 26 03-14-04 03:44 PM
本月 OVA 「王ドロボウJING in Seventh Heaven」[King of Bandit Jing] DVD 截圖! bbaeric 日本動漫畫討論版 3 01-25-04 01:14 PM
[XB]遊戲王~THE KING OF DESTINY 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 12-26-03 08:39 PM
nba西岸總決賽 盤口!! C-law 體育版 41 05-31-02 02:39 PM

現在的時間是 10:00 PM

手機版 | APP版