Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-11-05, 10:58 PM   #1
珍珠奶茶
Junior Member

註冊日期: Sep 2004
為什麼要捐錢給印尼人?

看了上面o既圖~你仲會想捐錢俾印尼人嗎?
個d印尼人係做以上o既事時有無諗過自己都會有痛失家園o既時候呢~
我睇完之後個心真係好難平復到!!我寧願將d錢dum落海都唔會捐俾佢地
仲有呀!!當年唐山大地震o既時候又唔見佢地黎幫返我地?
我地中華o既人死係佢地手上唔會俾海嘯少囉!
你話我冷血,無人性都好啦,但你叫我將d錢拎去捐俾呢d人,很抱歉,我真係做唔到!
----------------------------------------------------------------
以上純屬個人見解
珍珠奶茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 11:01 PM   #2
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
我想問
你是第一次來?

大家估下幾分鐘後會被ban?
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 11:02 PM   #3
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
18禁wor大哥
link得唔得先
Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 11:02 PM   #4
seraph
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 不死身的出木杉
我想問
你是第一次來?

呢d唔會卦........

舊 01-11-05, 11:03 PM   #5
寇維克斯
Negator

PSN  IDfisherhk
強烈支持以牙還牙, 以眼還眼

28 Paladin
寇維克斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 11:14 PM   #6
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
Nuclear bomb!
then all is over!

舊 01-11-05, 11:16 PM   #7
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003

勇者無懼

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 11:17 PM   #8
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
N年前架啦喎篇野....

咁你想點?
同你揸架自由高達去炸左印尼好唔好?

舊 01-11-05, 11:18 PM   #9
root
Game Master
Uncle Root

註冊日期: Jul 2004
Old news is so exicting!!

他們是明星,我們是流星,或許有瞬間的閃光。
而一旦明星升起,我們便永遠消失在黑夜之中......
我們只能留在愛我們的人的心裏 。
root 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 11:31 PM   #10
繪夢
長谷部 繪夢

PSN  IDbarryhasebe
我覺得樓主加返d warning好 d
繪夢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 11:35 PM   #11
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
捐錢資助屠殺咩

有曬設計對白
不如配埋音

此篇文章於 01-11-05 11:42 PM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 11:38 PM   #12
暗黑流星cal
任天堂奴

註冊日期: Dec 2004
...唔通以暴易暴咩...梗係以德報怨啦.....希望今次之後唔會再有呢D事發生啦..... (D圖好可怕.... )

此篇文章於 01-11-05 11:43 PM 被 暗黑流星cal 編輯。
暗黑流星cal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 11:40 PM   #13
luciferdark

佢地死晒先可以解決到問題

舊 01-11-05, 11:41 PM   #14
休伯利安
Crazy Gamer
Holly the legend

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 寇維克斯
強烈支持以牙還牙, 以眼還眼
同意~
記得中化考試睇過有篇文章,叫我地唔應該以德報怨
因為咁做對果d對你好gei人唔公平
所以應該要以牙還牙, 以眼還眼

Aramary(??? Tailor only)
休伯利安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 11:50 PM   #15
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
係個邊教育得唔好姐...

舊 01-11-05, 11:51 PM   #16
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
都係o個句啦, 咩國家都有衰人~!
咁係咪"Q"埋雙手食住花生等睇戲?
海嘯都沖走好多好人o既生命呢!

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 12:36 AM   #17
垣野
Crazy Gamer
唯美主義

註冊日期: Jun 2002
細膽勿進

ヒカル
垣野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 12:57 AM   #18
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
但當地華僑義無反顧去捐助受災既既人喎

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 01:52 AM   #19
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 不死身的出木杉
龍生上gaf後的一分鐘

舊 01-12-05, 02:04 AM   #20
天空

PSN  IDTEKxPHOENIX
個天已經報應左比印尼人啦

善惡到頭終有報
睇黎遲d會到 美國 and 日本

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 02:24 AM   #21
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
引用:
作者: Coquelicot
但當地華僑義無反顧去捐助受災既既人喎
佢地仲夠膽唔捐~?

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 02:32 AM   #22
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
以德報怨... 係我地中國人既特色之一.

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 02:39 AM   #23
S.T.A.R.S.
Banned

引用:
作者: Kojiro Fuuma
佢地仲夠膽唔捐~?
搶都被人搶哂
S.T.A.R.S. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 02:44 AM   #24
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
引用:
作者: oogami
以德報怨... 係我地中國人既特色之一.
過橋抽板都係人類一大特徵~
又其對一D未經開發?鴷芚f者更甚~
佢地連咩叫德咩叫怨都未分得清..你想佢地報你~?
啊~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 02:52 AM   #25
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Kojiro Fuuma
佢地連咩叫德咩叫怨都未分得清..你想佢地報你~?
啊~
我地捐錢, 唔係我地以德報佢地d怨咩?

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:01 PM

手機版 | APP版