Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 02-01-19, 11:04 PM   #1
肉羊哩咖
Ultimate Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
有無人睇 Amazon Prime Video?

無對家 Netflix 咁乜都肯試,爛唔爛都唔理照科銀拍完再上。

又唔似另一個未出世嘅對家咁疊水兼手上大把受歡迎嘅 IP。

APV 搞咁多年都叫做有啲名堂,有唔少戲都叫好(叫唔叫座就真係唔知),近排貪方便做咗 Prime 會員,包埋個 APV,打開睇就咁:

包埋有得睇嘅連續劇就好多,自家電影就唔多覺有,日劇幾乎無而同日本動畫就唔多,本人估有嘅日動個組應該講過晒,英美動畫就買返嚟播嘅舊作就唔少,好似聞名而久,但從未睇過嘅《降世神通》TV 版就三季全齊,連爛到痺嘅真人電影都有「免費」睇,死未?反而續篇 Legend of Korra 就過咗去 Netflix,唔知搞乜。

The Expanse S4 畀 APV 「救返」,不過唔知幾時上,期待。

會睇 茱姐套 Homecoming ,American Gods 同埋已有兩季嘅 The Marvelous Mrs Maisel

舊 02-02-19, 11:31 PM   #2
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
我有睇The Marvelous Mrs Maisel,
本身鍾意個女演員,
後來見佢拎到奬就開始睇,
不過呢套劇我自己覺得比較女性向,
我幾鍾意呢套劇做主角經理人個位女演員,
覺得佢做得幾好笑

舊 02-03-19, 04:52 AM   #3
肉羊哩咖
griffin611

The Expanse,可能係現今仲未被斬嘅科幻電視片, 最好嘅一部,S4 幾時上未有聲氣,但係 S1-3 2月8號全部上架,未睇/重溫嘅係機會。

Hanna,原本係12年(?)嘅電影,改編電視版,少女殺手復仇故事,三月

錢錢錢錢錢!講錢同環球貿易紀錄片,2月12號

黑白天使?! Neil Gaiman 繼 American Gods 後另一部作品被改編上 APV,未有期

此篇文章於 02-03-19 04:57 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-19, 04:49 AM   #4
肉羊哩咖
griffin611

原來有《多羅羅》,個個禮拜上,已到第五話,跟得幾貼。

舊 02-15-19, 04:26 AM   #5
肉羊哩咖
griffin611

黑白天使 The Good Omen 五月尾上,講天堂地獄兩個天使點對抗世界末日。傳 David Chumerbech 會做撤旦⋯⋯

個片頭嚮呢個唔再被重視嘅時代,做得幾有心機⋯⋯

舊 05-24-19, 03:45 AM   #6
肉羊哩咖
griffin611

另一部新 Star Trek 係 Picard。搵返 Sir Patrick Steward 做,故仔係 ST:TNG 15年後。美帝係 CBS:All Access 上,其他地區就 Amazon Prime 上。邊解唔係 Netflix 上?多得 ST: D 搞到CBS 同 Netflix 啲關係差晒囉。

今日出咗teaser trailer,未有映期,原本今年秋季,但背後問題叢叢,怕且有排搞。

舊 06-02-19, 06:44 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

黑白天使打救人間

改編至著名幻想小說作家 Neil Gaiman 有份寫嘅同名作品 The Good Omens,故仔係講上帝(六千年前,咳)創造世界,跟住「下面」班友(啫係天使)亂估,以地球作為最終決戰場地,但先要消滅晒班人類,再由天界同地獄軍再嚟決勝負(咁似 Devilman 嘅?

為咗咁,兩邊都派咗件「無間道」落去人間,報料同埋為末日大戰做準備,故仔一開頭,黑天使接咗「魔鬼之子」,去調換剛出世美國駐英大使個BB,利用咁去引發末日(咦好似某名恐㤢電影系列噃~ )點知兩條友嚮凡間享福享得太耐,留戀呢個世界同慢慢由敵對變成好友,再加上黑天使同佢班幫閒是是旦旦,結果兩條友出動去阻止世末⋯⋯故仔就咁展開,主要係講同黑白天使歷險,間中講返佢哋嚮人間咁多年嘅經歷,好多歷史上「名人」客串,主線仲有講魔鬼之子,仲有獵巫師後人同「世上唯一一位正確預言家」嘅後人發生嘅事。最後留咗位有續集。

入面勁多英式幽默同笑話,兩位主角當然出色,連同當中一位細路女都做得唔錯。一粒鐘一話共六話,緊湊無乜多餘劇情,雖然有預言書嘅關係,擺到明「先讀」,但無破壞到個情節嘅緊張感,仲加入咗好多幽默原素落去,同埋畀到預言家後人條線有咗意義。原作者 Neil Gaiman 包辦晒全部編劇,保證保持有原作「神髓」,不過啲特技認真麻麻,同 Titan 嗰水平。音樂都OK,黑天使好鐘情 Queens 啲歌,所以歌以呢啲為主。

仲有,當中有唔少名演員客串,留心吓啲 credit 喇。

舊 06-18-19, 05:36 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

The Boys:又一套玩超級英雄嘅片,同名漫畫改,個世界有超級英雄「七人」(咳),係就係拯救世界,但勁自大同唔負責任,因為極受歡迎所以好多人都由得佢哋;主角係班凡人唔妥佢哋嘅作為,要對付呢班超英,好成人好暴力血腥,七月廿六上:

有啲造形咁鬼 JL 嘅?!

舊 06-20-19, 11:14 PM   #9
肉羊哩咖
griffin611

有時佢哋真係又幾可愛吓~ 過成二萬個簽名要求 Netflix 斬鬼咗 AVP 套 Good Omen~~~
https://www.theguardian.com/books/20...erry-pratchett

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Amazon's Video Games Best of 2016 Top 10 GreenTea 電視遊戲討論版 0 12-20-16 10:54 PM
Amazon Prime Air Fean ~清談館~ 7 12-03-13 11:37 AM
how do i convert DVD video image file to any video format for computer GimGim 手機資訊/電腦軟硬討論 1 03-29-07 10:39 AM
AV, S Video, Component Video 一問 雪人 電視遊戲討論版 37 12-08-04 10:39 AM
[GC]Metroid Prime連主機套裝 8月15日發售,送Metroid Prime 2試玩版 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 08-05-04 10:42 AM

現在的時間是 08:51 PM

手機版 | APP版