Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-18-18, 06:51 PM   #1
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
Funny
https://twitter.com/Manaph_why/statu...76680401723392
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-18, 09:40 PM   #2
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
A搶塔又撞正哂垃圾級隊友
1.座塔去緊屋企都可以3個出哂去殺完人不停按Nice去到己方輸
2.有個狙放棄唔玩兩分鐘都唔斷線,斷我條Bar
3.有個人不停向後飛跌
4.坐塔自己上左去就贏,唔知點解成班等對手上去推埋嗰兩分反勝,毫無常識

攪到成個Rank好似有人Hack左咁......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 08:33 AM   #3
leungky1

摸蜆成班廢狙Camper唔識殺人,又無去搶蜆
淨係識做耙
場場防守都要人地門前1v3
連輸8場B+左

咩Rank嘅狙都多左
狙對狙仲好少少
對面配左浴缸響低Rank根本一早定左勝負
狙多嘅程度係自己攞左浴缸想攞優勢
都可以配多枝廢狙響同隊玩死你
陣間要試下B係咪地獄到可以咁樣Carry啲廢狙上A
又或者,外面有股風氣係打左90%,就可以不負責任咁試支佢無玩過嘅武器去陰人......
由手機版發出

此篇文章於 09-20-18 08:37 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-20-18, 09:22 AM   #4
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
其實個重點唔係RankABC,個人覺得好多人都放棄左摸蜆Rank,hea打既人絕對比其他模式既人高。另外,場地亦好重要,因為有些武器在某些場會失去地利,咁學神就會更加廢。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
舊 09-20-18, 11:06 AM   #5
leungky1

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
其實個重點唔係RankABC,個人覺得好多人都放棄左摸蜆Rank,hea打既人絕對比其他模式既人高。另外,場地亦好重要,因為有些武器在某些場會失去地利,咁學神就會更加廢。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
可以賴我都想賴博物館
但次次無事行玻璃爆籃同阻截我行玻璃嘅人都配響對面
我針對呢樣改策略都無用,下層3v1都可以俾唔係水筆嘅人不停射到,仲衰
放棄係完全唔玩,我覺得更多人係認真而無自知之明
由手機版發出

此篇文章於 09-20-18 05:07 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-20-18, 08:15 PM   #6
AKIRA桑
Splatoon中

引用:
作者: leungky1 查看文章
可以賴我都想賴博物館
但次次無事行玻璃爆籃同阻截我行玻璃嘅人都配響對面
我針對呢樣改策略都無用,下層3v1都可以俾唔係水筆嘅人不停射到,仲衰
放棄係完全唔玩,我覺得更多人係認真而無自知之明
由手機版發出
都係果句,摸蜆同摸魚一樣,不要太認真,四個模式中,我覺得摸蜆係最不能自決,唔係話你殺晒其他人就得。

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
舊 09-20-18, 09:46 AM   #7
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
蜆真係比其他mode 更身心疲累....
s 都仲有d 係一粒都唔會去執ge 人...

舊 09-26-18, 05:42 PM   #8
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: ROCAS 查看文章
蜆真係比其他mode 更身心疲累....
s 都仲有d 係一粒都唔會去執ge 人...
唔好話 S,S+ 級嘅都有唔識用大跳過來入藍,
畀晒 come on,安全較好個位畀佢哋都唔跳,
係都要自己走過來,
結果 ......

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 09:46 AM   #9
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
重發。。del

此篇文章於 09-20-18 09:48 AM 被 ROCAS 編輯。 原因: 重發
ROCAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 11:00 PM   #10
leungky1

結果B同上面個爭鬥都幾差天共地
冷靜少少保持距離就連贏
由手機版發出
舊 09-24-18, 12:06 PM   #11
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
今個謎之場地真係成日都跌死:xdxd:
(註:係彈板上禁實B就會自自然高高彈起)

此篇文章於 09-24-18 12:20 PM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-18, 12:23 PM   #12
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
引用:
作者: 張飛後代 查看文章

我都係,但玩一兩舖就記得點跳。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 09-24-18, 01:00 PM   #13
leungky1

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
有時唔勉強自己,行網路,又真係少人Mark

間中遇著神狙或格靈響中間
不過記到叉嘅時間,就可以牆與牆間完美迴避,尾段反咬佢半場幾%

10倍Match贏左一次
由手機版發出

此篇文章於 09-24-18 01:03 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-24-18, 12:55 PM   #14
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
終於遇到啲識玩嘅隊友,暫時三連勝中
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-18, 07:32 PM   #15
leungky1

Twitter成堆跳彈床後即刻雙槍飛跳
變左玩立體機動裝置打巨人
睇完先知Octo原來都未將隻遊戲系統推到盡
例子

由手機版發出

此篇文章於 09-24-18 07:35 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-25-18, 06:42 AM   #16
八仙果
youtube 頻道

wink

原來可以跳住碌。

舊 09-25-18, 09:25 AM   #17
leungky1

連續9場CB都因為有班人輸緊贏緊都堅持做中游分子,最後都輸
抱住玩下嘅心態又點,自問未厚臉皮到殺左個射完籃嘅人都會不停按Nice
由手機版發出

此篇文章於 09-25-18 11:04 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-25-18, 03:33 PM   #18
野良猫
肥倫

今日狀態唔錯, 搶塔由S連升到S+2
舊 09-25-18, 11:02 PM   #19
leungky1

S搶魚
露營遮擾亂對手效果幾強
兩次都響船嘅終點前擋死對手噴墨,快速達陣
由手機版發出
舊 09-26-18, 05:32 PM   #20
八仙果
youtube 頻道

wink

遇著幫得手的隊友,
插旗嗰吓係好好 feel。

歡迎 add 我一齊玩:eightsin88

https://www.facebook.com/ekin.chow.7...6185691189232/

此篇文章於 10-02-18 05:50 PM 被 八仙果 編輯。
舊 09-27-18, 08:37 AM   #21
leungky1

將立體機動裝置活用響飛簷走壁後移位
支四滾槍即刻似Buff左
搶魚走位最有用
搵次試埋牙刷或釘槍,練下控油量技術
由手機版發出
舊 10-02-18, 05:21 PM   #22
leungky1

明日10:00AM Ver 4.1
第二輪別注版武器
Splattershot Pro/プライムシューター 三角彈 元氣彈
Luna Blaster/ノヴァブラスター 手榴彈 雨雲
Dynamo Roller/ダイナモローラー 灑水器 元氣彈
Sloshing Machine/スクリュースロッシャー 手榴彈 炸地

鏡頭自動追蹤模式,Salmon Run Online紀錄
Voice Chat支援League,朋友Fes Regular,Private,朋友Salmon Run
由手機版發出

此篇文章於 10-04-18 03:08 PM 被 leungky1 編輯。
舊 10-02-18, 06:00 PM   #23
八仙果
youtube 頻道

wink

遇到呢啲自殺仔,
根本就係想降返去 S+9,
玩到去 X,無可能唔識玩,
呢啲真係要第一時間 Block and report。

歡迎 add 我一齊玩:eightsin88

https://www.facebook.com/ekin.chow.7...6197960904232/

舊 10-02-18, 06:12 PM   #24
野良猫
肥倫

見佢拎金噴玩搶搭都知佢唔係路

不過令我諗番起初代啱啱玩真係連牆都油埋,以為會計埋落成績度
舊 10-03-18, 12:44 PM   #25
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: 野良猫 查看文章
見佢拎金噴玩搶搭都知佢唔係路

不過令我諗番起初代啱啱玩真係連牆都油埋,以為會計埋落成績度
見你咁講,
可能佢入錯 mode。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 06:19 AM

手機版 | APP版