Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-27-13, 12:19 PM   #451
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 卡柏 查看文章
我冇諗住買,不過買開ezone同pcm都唔見有豬鬆賣,平時會見到...
ot: 我想連pcm同ezone都cut埋,不過有時想揾書睇下,唔想成日睇住個電話....
試過cut過以上3本,真係一個月慳唔少錢....
好睇唔過眼 G-Zone d 人講(寫) 野又要懶好笑...
Gameweekly 有文有路好多
唔明點解d 主筆 (特別係新人) 手字唔可以謙厚d

gameweekly 就一定唔會cut,由 FF7 起買到而家,情意結
同埋佢d 野真係實在過 G-Zone 好多
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 12:25 PM   #452
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
話實,要公審既就BOOKING場搞啦。
土砲GAME書在下就真係冇咩野都唔會再買,根本連打書釘既價值都冇,不過作為一個專業既花生友,當年HKD45訂果本偽GAME書在下都唔介意,佢BOOK場開公審,在下買飛都去睇(不過唔好OFFICE HOUR…)。
搞網上直播
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 12:42 PM   #453
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
好睇唔過眼 G-Zone d 人講(寫) 野又要懶好笑...

gameweekly 就一定唔會cut,由 FF7 起買到而家,情意結
gameweekly 班老鬼走得七七八八後cut左,基本上依家都係上網自己睇多……有攻略要睇先買來望望

舊 12-27-13, 12:49 PM   #454
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: brunhild 查看文章
搞網上直播
咁不如唔好搞,一黎冇錢賺,二黎同網台人打網上直播戰,唔鎖COMMENT就唔夠鍵盤戰士打,鎖COMMENT就上FB大唱,幾有道理都會一樣冇得贏。

舊 12-27-13, 12:51 PM   #455
原振俠2008
Junior Member

註冊日期: Mar 2012
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章

那個遊魂的編者話期期都懶好笑, 佢知不知讀者們覺得好無聊 !!!!!!
原振俠2008 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 01:25 PM   #456
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
咁不如唔好搞,一黎冇錢賺,二黎同網台人打網上直播戰,唔鎖COMMENT就唔夠鍵盤戰士打,鎖COMMENT就上FB大唱,幾有道理都會一樣冇得贏。
ot一問,其實你係咪dr.gamr??
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 01:42 PM   #457
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
你地1班花生友真是.....
C人就係睇中業界沒人開先例去公開爆1個編輯D野.所以十幾年黎佢D惡行只有業內流傳.
但呢次佢自己玩火.....當正自已係公眾人物.....hahaha!!!!

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 01:54 PM   #458
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 卡柏 查看文章
ot一問,其實你係咪dr.gamr??
唔係,當年只做過WATCH,筆名都係叫Dyhalt Rushifar。

舊 12-27-13, 02:01 PM   #459
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
C人就係睇中業界沒人開先例去公開爆1個編輯D野.所以十幾年黎佢D惡行只有業內流傳.
但呢次佢自己玩火.....當正自已係公眾人物.....hahaha!!!!
其實呢,我仲有一單野幾有興趣知,就係福田當年點解會走
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 02:05 PM   #460
神人ではない!新人だ

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
唔係咁呢個TOPIC冇得返生架嘞

舊 12-27-13, 02:26 PM   #461
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
唔係,當年只做過WATCH,筆名都係叫Dyhalt Rushifar。
永遠記得你GGXX專頁, 受用無窮
加埋係天天真係教學 & 觀戰, 學到好多

舊 12-27-13, 11:58 PM   #462
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007

又要投降又要扮威
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 12:05 AM   #463
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我發覺我的邏輯理解唔明gz班友做緊乜……

此篇文章於 12-28-13 12:23 AM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 12:18 AM   #464
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
完全9唔搭8 , 佢地真係得閒到甘ge 地步?

舊 12-28-13, 12:25 AM   #465
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
睇咗件事好似都係GZ班人玩大咗,如果真係錢個問題,一早出咗聲,何解要等到今日由佢出聲?

舊 12-28-13, 12:26 AM   #466
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
gz睇落係幫條友抹屎忽
至於果個亞里斯緊係焗撐

舊 12-28-13, 01:00 AM   #467
神人ではない!新人だ

引用:
又要投降又要扮威
話實,俾著係在下,就100%贏都一定唔會SHOW佢,花生越多網台就越好做。
就算講黑歷史,只要唔太過火既,通通一句我今非昔比就玩完,不過佢爆書既只怕九成現在進行,網戰打幾多都唔會有問題。
做人冇公關…

舊 12-28-13, 01:15 AM   #468
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
大家都一樣姐

引用:
話實,俾著係在下,就100%贏都一定唔會SHOW佢,花生越多網台就越好做。
就算講黑歷史,只要唔太過火既,通通一句我今非昔比就玩完,不過佢爆書既只怕九成現在進行,網戰打幾多都唔會有問題。
做人冇公關…
睇返最近既節目內容,早就變左花生節目,佢地都話插神魔係達達大師提意既

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 01:29 PM   #469
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
講呢樣C君個邊嚴重好多
如果C君有道理,反正又唔再係打佢工,何需而家縮哂玩淆底?

anyway唔理件事邊個岩邊個錯,
買賣不成仁義在,
公開數舊公司仲搞到咁多,仲唱足半年搞到而家咁大件事,
於社會人而言已經FAIL左

舊 12-28-13, 01:51 PM   #470
wir
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: Rotagen 查看文章
講呢樣C君個邊嚴重好多
如果C君有道理,反正又唔再係打佢工,何需而家縮哂玩淆底?

anyway唔理件事邊個岩邊個錯,
買賣不成仁義在,
公開數舊公司仲搞到咁多,仲唱足半年搞到而家咁大件事,
於社會人而言已經FAIL左
其實c 字頭可以點做, 唔上去個"聽證會"就叫淆底?

如果上去同佢地對質就真係傻啦, 上左去以後仲駛出黎行既

叫gz 班友有證據就直接報警啦
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 01:59 PM   #471
Rotagen
Game Master

引用:
作者: wir 查看文章

淆底唔係話佢唔上去,
聽證會唔上,合理,的確無理由去人地主場打

淆底係指佢真係咁堅,何需而家扮息事寧人?何需協議鏟文?
仲係上去同老闆枱底之後

此篇文章於 12-28-13 02:03 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 02:08 PM   #472
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wir 查看文章

一句唔會喺對家主場打就OK啦,跟住繼續互爆黑歷史滿足下我地花生之友俱樂部。

話實,夠薑公開挑機就預咗人地會還拖,唔好講到好委屈咁。
不過書其實始終弱勢既,本書派得太多既,一般讀者就自然會走,大多數花生友又唔會真係俾錢餸花生。
網絡世界就差唔多完全相反,YOUTUBE既ATV焦點,在下有一排都集集追。

舊 12-28-13, 02:45 PM   #473
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
又要投降又要扮威
呢個亞里斯堅係成隻小學雞怨婦咁 誰是誰非都好, 最少對家C君既回應都要比佢大方得體好多

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-13, 02:48 PM   #474
Rotagen
Game Master

引用:
作者: YHW 查看文章
呢個亞里斯堅係成隻小學雞怨婦咁 誰是誰非都好, 最少對家C君既回應都要比佢大方得體好多
追打人半年就唔小學雞?
呢到好多人反GZ,明既

舊 12-28-13, 02:51 PM   #475
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
hahaha!!!!
真係笑死我~~~~
你地其實知唔知C人目的何在?

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 08:32 AM

手機版 | APP版