Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-23-13, 12:36 PM   #401
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
講真,佢d 婆喇野真係唔會分 partition 黎寄住 (指個腦 )
個陣睇 newsgroup 都已經睇唔少
trigger point 真係 vf + pso 兩壇野令佢人氣 boost up 左 (不過係 negative 個便)

其他野,等當事人或其身邊朋友爆啦
講真,係佢地先會當自己係公眾人物
係,佢地的確係,但講緊放工時間一架地鐵塞爆人數埋都唔知有無廿個識佢地囉
小弟好奇,上網搵下,點知一search就有,不過唔知係唔係你地講緊果個....

http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=5510318&page=1
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 12:37 PM   #402
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
同佢共事過的人,對呢件事會有乜反應呢? ( 應該同一反應) XD
曾經同一個OFFICE,不過唔同書。冇幾句但亦冇咩過節
明明係睇花生SHOW,做咩要成為派花生既一份子,不過要講人品既「玩完果樣踩果樣」其實好難成POINT。

此篇文章於 12-23-13 12:40 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 12:37 PM   #403
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
XD ,咁我講少少. 有個人已準備唔做, 走左去睇情報部腦道, upload 曬D link 去自己account 的hkstar server

一切都係我親眼見~ 完
又話分兩頭,假設我係佢我都會咁做wor
好簡單,作為採購 or sales ,有咩network, 廠家我一定會帶去下家公司
呢d 我又覺得唔係咩衝特

當然你講既呢個情況可能佢做得好鬼祟
但其實唔需要, 係人都會兩手準備
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 12:37 PM   #404
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
XD ,咁我講少少. 有個人已準備唔做, 走左去睇情報部腦道, upload 曬D link 去自己account 的hkstar server

一切都係我親眼見~ 完
唔係行內人唔係好明,係link定d機密野?如果只係link問題係邊定d link街外人唔知?……

舊 12-23-13, 12:41 PM   #405
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
小弟好奇,上網搵下,點知一search就有,不過唔知係唔係你地講緊果個....

http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=5510318&page=1
當年 fightclub (好似係) 已經有人報左出黎
甚至最近有人想起佢朋友網店既底,係登高網都有資料

有人要高調,無計,我覺得呢d 係性格問題
(不過你唔post 呢條link 我都唔記得左係出自台灣 )
舊 12-23-13, 12:45 PM   #406
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 尼路 查看文章
唔係行內人唔係好明,係link定d機密野?如果只係link問題係邊定d link街外人唔知?……
問題在於, D link 真係普通野, 本身認該有大部份,但多此一擧,又比我IT 睇到...
至於其它機密野? haha ....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 12:48 PM   #407
尼路
The One

引用:
問題在於, D link 真係普通野, 本身認該有大部份,但多此一擧,又比我IT 睇到...
至於其它機密野? haha ....
咁普通野最多係多此一擧加鬼祟,無核彈喎……極其量係沙炮……

舊 12-23-13, 12:50 PM   #408
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
諗住食哂花生冇得食
而家又要落街買

舊 12-23-13, 12:52 PM   #409
Hello MiMi
Game Master

引用:
咁普通野最多係多此一擧加鬼祟,無核彈喎……極其量係沙炮……
有d 人睇到一蚊好似天咁大架啦
越睇$重既人做既野就越違常規
明明可以光明正大做既野都會鬼鬼祟祟

業內秘聞唔好講
就講佢最近開舖賣野既傳聞我已經覺得佢係一個典型既發錢寒

佢呢d 性格只會得罪人多稱呼人少 (例子: 港漫界既水深哥,大古惑,大海等等)
C 君對比以上大鱷? 行埋一邊啦講真
舊 12-23-13, 01:12 PM   #410
尼路
The One

引用:

業內秘聞唔好講

佢呢d 性格只會得罪人多稱呼人少 (例子: 港漫界既水深哥,大古惑,大海等等)
咁又話有密聞但又唔講,我尼d街外人真係唔會有感覺……佢間舖我最多只知偏貴……
就今次事件睇,我最多見到c君就大方反擊,gz就下回待續反而唔知想燒書定點。有野直講我尼條花生友先有花生食嘛

此篇文章於 12-23-13 01:14 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 01:24 PM   #411
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:

業內秘聞唔好講

當年佢真係做好多鬼祟野.....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 12-23-13 01:38 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-13, 01:29 PM   #412
Sar8
The One

見佢代購果個android卡貴信用卡成舊水......
當然佢D fanboy就搬返子華出來,搵食姐....(ry

舊 12-24-13, 12:05 PM   #413
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
死喇, 我完全睇唔明你地講咩............
開鋪, VF5係戰A君定C君呀? 指點下迷津得唔得

舊 12-24-13, 12:31 PM   #414
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
死喇, 我完全睇唔明你地講咩............
開鋪, VF5係戰A君定C君呀? 指點下迷津得唔得
唔明係好事

舊 12-24-13, 03:44 PM   #415
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
我只係知呢個...

舊 12-24-13, 08:42 PM   #416
尼路
The One

乜來?

舊 12-24-13, 09:16 PM   #417
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
乜來?
據說當年c君玩街機vf,因人品問題引致犯眾憎,
於是乎有人改篇左呢首歌來歌頌佢,
聲明本人只係當年從網上睇返來,誰是誰非我一概不知~
我純粹覺得首歌好正,可惜搵唔番個有歌詞版本

舊 12-24-13, 10:57 PM   #418
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
宅文化回應中

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-13, 11:20 PM   #419
Sar8
The One

聖誕花生

舊 12-25-13, 11:14 PM   #420
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
莫俊賢
G-ZONE員工聲明書

有鑒於近日G-ZONE遊戲雜誌 總監Aries Chu(筆名:亞里斯)及 前主編Chrono Fung(筆名:Chrono) 就過往社內薪酬及獎金一事出現各執一詞,而相關爭拗更牽涉G-ZONE編輯部多位員工切身利益,經眾員工商議,現建議由我等受影響員工主辦一場社內聽證會,從而理清事件始末。
我們邀請Aries Chu及Chrono Fung兩位出席是次聽證會,由受影響員工當面作出對質,望還G-ZONE上下各部門職員一個公道,辯明事件真相。
聽證會進行日期及地點將由G-ZONE員工決定。為正外間視聽,"我們將會記錄聽證會過程,結果亦會安排於雜誌及互聯網公佈。"
※本聲明會於本刊出版日同時發至兩位電郵及面書戶口,敬請兩位於12月29日前透過電郵回覆能否出席(raymoksilver@gmail.com),讓事件可早日獲得解決。

G-ZONE員工代表
Ray Mok(阿銀)、Tommy Shum(游雲)、Arthur Cheng(封真)、C.T.Ng(營多)、Baron Chow(黑汁事)

第一個感覺就係G-ZONE真係為左谷書既銷量咩都做
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 02:20 AM   #421
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
查實豬鬆仲係唔係 所謂嘅銷量冠軍?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 07:33 AM   #422
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
如果真係,不如索性報警啦,順便call埋ICAC.....
谷銷量+1

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 11:45 AM   #423
wir
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2011
低低地...

先唔講chrono 呢個人人格係點, 但今次gzone 班友真係痴痴地

先話你爭公司一筆, 然後擺定龍門陣叫條友單拖一個上黎對質, 如果你唔敢唔上黎即係默認啦

有證據就直接報警, 唔駛搞咁多野啦
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 12:17 PM   #424
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

無花生

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 12:20 PM   #425
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
又俾位人入...好心班友就醒少少啦

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 06:33 AM

手機版 | APP版