Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-05-17, 08:31 PM   #1251
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
睇左套Dirk Gently's Holistic Detective Agency
netflix 都有. 開頭幾集麻麻, Dirk Gently 似TBBT 的偵探版Sheldon
D 故事線慢慢結合就開始好睇, 我差D 唔想追,不過睇到女殺手果段戲幾有趣先追晒
見到amazing spider-man 4眼妹Hannah Marks 做女主角

此篇文章於 01-05-17 08:36 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-17, 11:39 PM   #1252
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
THE OA有無人睇左?結局好謎
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-17, 07:51 PM   #1253
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: 信長 查看文章
睇左套Dirk Gently's Holistic Detective Agency
netflix 都有. 開頭幾集麻麻, Dirk Gently 似TBBT 的偵探版Sheldon
D 故事線慢慢結合就開始好睇, 我差D 唔想追,不過睇到女殺手果段戲幾有趣先追晒
見到amazing spider-man 4眼妹Hannah Marks 做女主角
睇o左少少,好似唔係好o岩口味,不過有 lord of the ring 個男主角。

引用:
作者: Sito 查看文章
THE OA有無人睇左?結局好謎
呢齣有睇哂,結局係咪 open ending?究竟女主講o既野係咪真o既呢?!

舊 01-14-17, 12:41 AM   #1254
david
The One

註冊日期: Mar 2002
THE STRAIN第三季啱啱明珠播完,睇佐尾O個三集,感覺上係近年VAMPIRE題材最出色O既一套,起碼唔係一堆令人作嘔O既美型O係到攬攬錫錫。

上IMDB一查原來下個SEASON係FINAL SEASON,因為原著原來都係得三本書,拍到四季都應該夠本,唔拖劇算有良心,應該會等佢播完成套BLURAY入手。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-17, 01:09 PM   #1255
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
見Homeland有Season6,
估唔到仲未完,
男主角死左就冇睇,
呢度仲有冇人追?

舊 01-16-17, 09:38 PM   #1256
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: cancerman 查看文章
見Homeland有Season6,
估唔到仲未完,
男主角死左就冇睇,
呢度仲有冇人追?
我睇到 season 5 開頭就棄劇了....
聽聞外國收視好好,應該仲有得拍~

舊 01-16-17, 11:36 PM   #1257
cancerman
Game Master

引用:
作者: 布甸 查看文章
我睇到 season 5 開頭就棄劇了....
聽聞外國收視好好,應該仲有得拍~
咁都幾叻,死左男主角仲keep到好收視。

舊 02-08-17, 03:10 PM   #1258
Eking

註冊日期: Feb 2006
有套新劇叫"POWERLESS", 以DC世界觀去講一班普通人日常生活, 女主角係鄉下地方去到BATMAN表弟經營科研公司工作, 以小品式情景劇為基礎, 算係OK幾得意, 唔知遲D會唔會有BATMAN / SUPERMAN出現? (正常唔會有......)

舊 02-08-17, 06:05 PM   #1259
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Eking 查看文章
有套新劇叫"POWERLESS", 以DC世界觀去講一班普通人日常生活, 女主角係鄉下地方去到BATMAN表弟經營科研公司工作, 以小品式情景劇為基礎, 算係OK幾得意, 唔知遲D會唔會有BATMAN / SUPERMAN出現? (正常唔會有......)
無記錯 Marvel 嗰邊都有諗過咁嘅 sit-com,不過好似無咗下文

呢部有 Alan Tydyk,都有意慾去追。

舊 02-09-17, 12:03 AM   #1260
cancerman
Game Master

睇左APB第一集,都可以,
肥佬Fusco係度做配角,
唔知之後會唔會多戲份。

舊 02-10-17, 07:42 AM   #1261
布甸
Game Master
遊民一族

睇o左 24 Legacy,雖然都係o個o的大路野,但都幾緊張刺激!
估緊邊個會係最終 BOSS~~

舊 02-10-17, 11:15 AM   #1262
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: cancerman 查看文章
睇左APB第一集,都可以,
肥佬Fusco係度做配角,
唔知之後會唔會多戲份。
暫時知 Chapman 呢套得一集

------

Legion 係 X-Men 世界(邊個版本唔知)嘅電視劇集, 據聞第一話唔錯

------

EW 有篇訪問爆咗少少 Stranger Things S2 啲劇情
http://ew.com/tv/2017/02/09/stranger...plot-revealed/

內有劇透

1. Will 仲見到 Upside-down 啲嘢, 不過由於個傳送點仲開住,有可能 Will 仲有啲嘢「留嚮」 UD
2. Ele 應該會再出場
3. Joyce 有個新男友, 不過唔係警長; 而警長要好努力掩飾緊上季啲嘢去保住班細路同 Joyce
4. 有兩兄妹加入,個細妹同四人組好 friend, 搞到黑仔同肥仔「爭女」;而個阿哥,好可能係奸
5. 個實驗室仲嚮度, 不過阿頭換咗件好似好友善嘅佬(係咪啫係上集個阿頭領咗當?)
6. Nacy 同細路 Mike 因上季都失去咗重要嘅人,令佢哋關係產生變化
7. 肥仔會有隻新寵物,不過唔係一般嘅寵物

舊 02-10-17, 01:35 PM   #1263
cancerman
Game Master

Legion第一集幾迷幻,
都睇得幾過癮,
之後既集數若然仲keep住有迷幻野就比較吸引。

舊 02-21-17, 11:17 PM   #1264
cancerman
Game Master

Lightbulb

The Good Wife 延伸劇 The Good Fight
主角係Diane 同Lucaa 加新女角
睇左兩集幾唔錯,
個頭開得幾好個主線劇情幾吸引(Diane好慘...),
而且十集一季應該可以較集中d個主線劇情。

Legion第二集Keep到迷幻野仍然睇得開心。

但APB第二集劇情有d無聊...悶

舊 04-17-17, 11:33 PM   #1265
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
逃 S5
特登唔睇熟肉,等明珠台配音版;果然沒失望!暫時所有角色都係用回原配。

之前好艱難才能在閃電俠和明日傳奇那邊忘掉逃兄弟的影子,現在又要在逃這邊忘掉冰、火兄弟的影子
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-17, 09:03 AM   #1266
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
逃 S5
特登唔睇熟肉,等明珠台配音版;果然沒失望!暫時所有角色都係用回原配。

之前好艱難才能在閃電俠和明日傳奇那邊忘掉逃兄弟的影子,現在又要在逃這邊忘掉冰、火兄弟的影子
好彩之前回復到美劇有中配,不然一定不看

差不多用回原配真是很感動

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-17, 10:14 AM   #1267
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
好彩之前回復到美劇有中配,不然一定不看

差不多用回原配真是很感動
賢妻唔知點解絕對唔會睇配音版~佢又唔鍾意睇 Flash, 不過見明珠又有得做又好開心

舊 04-19-17, 11:29 AM   #1268
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
First Trailer For Syfy’s Superman Prequel ‘Krypton’ Released
http://heroichollywood.com/trailer-s...pton-released/

from tvpromos2017 on Vimeo.

"超人"家鄉祖先的故事....

此篇文章於 04-19-17 11:31 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 12:21 AM   #1269
王小虎

Marvel's Cloak & Dagger

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-17, 01:01 PM   #1270
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
仲有無睇人睇 Agents of S.H.I.E.L.D. ?
今季變左 matrix 版 Agents of HYDRA, 真心覺得幾多睇, 唔係就咁大洗牌就算, 係覺得有心去寫, 將每個人係真實世界o既遺憾, 都喺"framework"變成自己故事... (定係根本照抄漫畫情節...?)

舊 04-24-17, 01:37 PM   #1271
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
引用:
作者: traveller 查看文章
仲有無睇人睇 Agents of S.H.I.E.L.D. ?
今季變左 matrix 版 Agents of HYDRA, 真心覺得幾多睇, 唔係就咁大洗牌就算, 係覺得有心去寫, 將每個人係真實世界o既遺憾, 都喺"framework"變成自己故事... (定係根本照抄漫畫情節...?)
我仲有睇、都覺得咁幾好

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-17, 06:47 PM   #1272
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: traveller 查看文章

有睇,有啲估佢唔到(Ward 扮 Daisy 嗰動作笑 C 我),不過做一集停幾個禮拜,攪到又無心機,網上仲話今季應該 last...

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-27-17, 10:28 AM   #1273
cancerman
Game Master

如果要完,
我自己覺得上一季故事比較適合,
上季結局我覺得幾好睇。

此篇文章於 04-27-17 10:31 AM 被 cancerman 編輯。
cancerman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 10:48 AM   #1274
肉羊哩咖
griffin611

Star Wars Rebels 唔知呢度有無人睇, 第二三季幾正, 前有 Vadar 咁壓場嘅要角, 後有 Admiral Thawn 呢啲咁似樣嘅奸角

據報第四季玩完, 劇情會接到 Rogue One

舊 04-27-17, 11:34 AM   #1275
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 布甸 查看文章
有睇,有啲估佢唔到(Ward 扮 Daisy 嗰動作笑 C 我),不過做一集停幾個禮拜,攪到又無心機,網上仲話今季應該 last...

Sent from my iPhone using Gaforum
一直有睇, 上季同今季都唔錯, 希望GR會再出下場~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:39 AM

手機版 | APP版