Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-21-17, 06:53 AM   #2251
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: yoyojams 查看文章
得返40粒鐘…悟飯夠唔夠時間練

精神時間房

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 08:45 AM   #2252
zzzdx
God of Gamer
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
唔知會唔會行返當年斯路條路
佢地練長期 keep 住超神去適應,然後爆個超神 2 出黎
舊飯變超藍2、決賽老豆變超藍3

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 09:11 AM   #2253
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
最開心係漫畫成日畫到比達有得表現
之前對希特輸都幫佢兜,話因為要教個撒亞人,變左超藍而少左能量
今次對住玫瑰又禁住黎打

反而動畫 ... 悟空對住隻肥叔都要用超藍加界王拳 ...
其實如果佢變超 1 都打成平手咁樣,變超 2/3 就輕鬆贏啦???

BTW 我諗漫畫之後為左追返動畫應該唔會畫呢個試驗大會,直接就去力之大會
一開波又吹到超藍界王拳唔可以成日用,而家已經無左呢個設定....係又用唔係又用漫畫係唔係打算鬼隱左超藍界王拳?

漫畫版果然正好多,如果咁解釋超神應該實用過藍

期待漫畫版出現超神比古洛
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 03:49 PM   #2254
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
係唔係第七宇宙稍為有競爭力嘅都已經俾孫悟空殺晒
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 07:45 PM   #2255
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
其實地球已經夠六個撒亞人,將悟飯變超紅再講啦......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 07:48 PM   #2256
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我反而想知第六宇宙除左上次武道會O個D之外重有咩出

此篇文章於 03-21-17 07:52 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 08:02 PM   #2257
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
第 7 宇宙好心叫埋比達細佬,悟天同杜拉格斯啦
除非每個種族限左人數啦 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 09:41 PM   #2258
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
第 7 宇宙好心叫埋比達細佬,悟天同杜拉格斯啦
除非每個種族限左人數啦 ...
比達細佬個款戰力一萬都唔知有冇...要搵既話搵果兩隻肥仔好過...

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 10:13 PM   #2259
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
果然漫畫版好睇好多,超紅存在有意義。

而且悟空思想比較正常。
但係大杜變左無貨交

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 12:23 AM   #2260
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
但係大杜變左無貨交
我情願佢無貨交,好過無啦啦整個仲勁過超藍嘅藍氣超2,但又唔講清楚呢個階段係乜......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
舊 03-22-17, 09:01 AM   #2261
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Rance 查看文章
我反而想知第六宇宙除左上次武道會O個D之外重有咩出
肥仔破壞神仲妄想緊菲特有無多9個兄弟, 睇黎第六宇宙都係無得救

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
我情願佢無貨交,好過無啦啦整個仲勁過超藍嘅藍氣超2,但又唔講清楚呢個階段係乜......
確實唔講清楚係一大問題,
照睇畫面就係大杜用元氣彈上buff俾自己
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 03:30 PM   #2262
fortel
Game Master

引用:
作者: gingq7 查看文章
肥仔破壞神仲妄想緊菲特有無多9個兄弟, 睇黎第六宇宙都係無得救

確實唔講清楚係一大問題,
照睇畫面就係大杜用元氣彈上buff俾自己
元氣劍我都接受到(不過漫畫講到地球人死晒,點出...),不過無啦啦反白眼就可以由超2彈上到超藍果果LEVEL果段....我到而家都R晒頭
舊 03-23-17, 12:50 PM   #2263
Dr.KOF
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
漫畫合理好多
不過上次比達稍稍調教細路後就用左9/10超藍的力量,未免太跨張。。。
Dr.KOF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 10:32 PM   #2264
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: fortel 查看文章
元氣劍我都接受到(不過漫畫講到地球人死晒,點出...),不過無啦啦反白眼就可以由超2彈上到超藍果果LEVEL果段....我到而家都R晒頭
超藍果果LEVEL果段我都覺得好怪
官方都係好後先有個名叫超サイヤ人怒り
如果話係比達練到杜拉格斯上到新形態就話者

舊 03-23-17, 11:14 PM   #2265
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
漫畫好睇好多

動畫就....

正如鳥山明講,龍珠超主要係想寫比小朋友睇

輕輕鬆鬆咁

漫畫就反而有返啲龍珠Z既味道
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 01:39 PM   #2266
次期Cekehe
Game Master

悟飯呢頭講完無閑應該唔夠打,轉頭就提議龜仙人...... orz

P&D

舊 03-27-17, 02:15 AM   #2267
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
捉齊人俾老界王神能力解放好過啦
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 02:46 AM   #2268
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
捉齊人俾老界王神能力解放好過啦
只有40個鐘,唔夠時間......

P&D

舊 03-27-17, 04:50 AM   #2269
Rance
The One
ガハハ

其實講個真相出黎咪重好,知道要一鑊熟先發揮到實力架嘛...

舊 03-27-17, 08:21 AM   #2270
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
只有40個鐘,唔夠時間......
精神時間房

入去坐年半一定夠時間
反正一早無一生只能入兩次的限制

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 03:56 PM   #2271
fortel
Game Master

引用:
作者: Rance 查看文章
其實講個真相出黎咪重好,知道要一鑊熟先發揮到實力架嘛...
完全諗唔明點解唔比比達知?
舊 03-27-17, 04:02 PM   #2272
gingq7

引用:
悟飯呢頭講完無閑應該唔夠打,轉頭就提議龜仙人...... orz
我理解唔倒點解無閑/悟天/杜拉格斯就唔ok, 龜仙人就ok
加埋界王神竟然夠膽死話唔知其他星球的人咩戰力...
好似求其塞個藉口俾龜仙人上咁
定還是我一直誤解了, 其實龜仙人一直都勁過無閑 ?

另外, 我而家先知17/18號只係改造了細胞, 我仲成日以為佢地有一部份係機械
舊 03-27-17, 04:05 PM   #2273
gingq7

-DEL-
舊 03-27-17, 04:06 PM   #2274
gingq7

引用:
作者: fortel 查看文章
完全諗唔明點解唔比比達知?
等佢開心地抱吓個女幾日 ?
其實去到會場應該都會知, 因為對面70人一定係圍住悟空黎打
舊 03-27-17, 04:28 PM   #2275
Rance
The One
ガハハ

知道要全宇宙剷龜仙人呢D一定識趣自己收皮廢事食個位啦...

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 06:22 PM

手機版 | APP版