Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 20 70 110 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 130  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
赤兵尉SETH 06:07 AM 09-02-18
作者: 魚伕:
想問下有冇用蟲棍的師兄係玩開騎乘

呢兩日發覺隻極魔獸難騎左,尤其第二次特別難上騎

係我技術變差,還是確係難騎了?

唔關呢兩日事, 極貝本身就難騎左, 但剩係用△都可以騎兩次
問題極貝同普通版玩法唔同, 騎怪只會令自己唔夠輸出兼阻住其他人做野
呢兩日先覺得難騎可能因為之前仲有人會幫手跳攻
作者: ZET514:
梗係要飛啦~飛型好多XD
真係多得班飛天流搞到虫棍變左街場終極地雷
搞到我想街埸玩棍(hr600)都會開任無人Join, 救援俾人踢, 完全同GunLance兩個世界
神名レオ 08:14 AM 09-02-18
打左成個星期極貝,分享小小「街場」心得:
-1坦1奶必需(入左場缺一就自己做)
-唔好懶醒黃道時有石係前面唔去避用jump
(遇到太多自信獵人100%唔死嘅情況下咁樣死左)
-奶媽唔該專心補血就得,一下都唔好打
(你嘅輸出幫唔到啲乜,但一個失誤就會滅團,到時自責就無謂)
-用近武而hr唔過200嘅,算啦,狠心一點,踢吧
-係第一區成功斷尾,成功過關率提高30%
-我呢個心得真高手及神人不適用
魚伕 06:16 PM 09-02-18
作者: 赤兵尉SETH:
唔關呢兩日事, 極貝本身就難騎左, 但剩係用△都可以騎兩次
問題極貝同普通版玩法唔同, 騎怪只會令自己唔夠輸出兼阻住其他人做野
呢兩日先覺得難騎可能因為之前仲有人會幫手跳攻

真係多得班飛天流搞到虫棍變左街場終極地雷
搞到我想街埸玩棍(hr600)都會開任無人Join, 救援俾人踢, 完全同GunLance兩個世界
其實平時我有數開用幾多次△ 就可以騎到佢
普通版 3次就OK ,初初出極時就要6次,依家直頭8次左右
極我頭幾日都上到第二次,呢兩日直頭上唔到第二次

唯有又轉下打法習慣下。。
赤兵尉SETH 07:13 PM 09-02-18
超感動, 玩更耐終於第一次街場見到虫棍高手
雖然因為另外兩件地雷2區已經2貓兼退任...
臨別前都同另外位虫棍高手交換卡片留念
赤兵尉SETH 12:47 AM 09-03-18

堅堅專用大魔 07:47 PM 09-03-18
https://youtu.be/UJ3MYRlKRtY

已經去到solo 19分鐘以內

界限突破

無哂自信玩弓
小昭Teddy 09:19 PM 09-03-18
https://youtu.be/VNyEOxvAdHs

比擴散更易玩
赤兵尉SETH 09:34 PM 09-03-18

作者: 小昭Teddy:

比擴散更易玩
救援見過片手1區咁玩, 但其他人2區黃道前已經貓晒
當時以為係又係新奇行種
小昭Teddy 09:39 PM 09-03-18

救援見過片手1區咁玩, 但其他人2區黃道前已經貓晒
當時以為係又係新奇行種
街場冇同人夾就用呢招,奇行種無誤
赤兵尉SETH 11:32 AM 09-04-18
總算街場用虫棍過左次極貝...
會Join虫棍場同銃槍場既人實力明顯好大差距
好多場2區都捱唔到...
魚伕 11:54 AM 09-04-18
尋晚終於同所有朋友協力過晒極。

有咪有提醒,始終易打過街場好多。

只要一區用銃槍的一開始識拉怪,蟲棍即時斷尾
成場就會輕鬆好多
滅龍士 11:57 AM 09-04-18
初哥一問:尋晚入o左隻盒裝PC版MHW,如果肯定冇得同PS4版夾機o既話,有冇d有玩PC版o既高手帶我呢個新手升HR?/
魚伕 12:07 PM 09-04-18
作者: 滅龍士:
初哥一問:尋晚入o左隻盒裝PC版MHW,如果肯定冇得同PS4版夾機o既話,有冇d有玩PC版o既高手帶我呢個新手升HR?/
MHW 不同 MHP/ MHXX

一個人打仲快升HR,反正你都要自己習慣下打法。。。
佐藤成樹 12:43 PM 09-04-18
作者: 小昭Teddy:

比擴散更易玩
佢有無數過用左幾多粒大爆g?
ZET514 02:07 PM 09-04-18
仲有幾日,咁你要上試埋虫棍SOLO
赤兵尉SETH 05:16 PM 09-04-18
只要一區用銃槍的一開始識拉怪,蟲棍即時斷尾
成場就會輕鬆好多
友團有好坦點玩都得
街場要顧DPS兼做埋坦個份吸仇, 根本唔跳得
作者: ZET514:
仲有幾日,咁你要上試埋虫棍SOLO
最基本要全火力零生存skill
打普通貝還可以, 極貝仲未夠能力...
赤兵尉SETH 05:13 PM 09-05-18
唔知有無人追開, 出實體本
作者: :
https://www.amazon.co.jp/%E6%96%B0%E.../dp/404733345X
新大陸スケッチ紀行 ~モンスターハンター:ワールド 編纂者日誌~
スケッチで描かれる『モンスターハンター:ワールド』の世界――!

イラスト 藤山 もんた

定価: 1,998円(本体1,850円+税)
発売日: 2018年09月25日
判型:B5判
商品形態:単行本
ページ数:136

魚伕 05:57 PM 09-05-18
友團有好坦點玩都得
街場要顧DPS兼做埋坦個份吸仇, 根本唔跳得

最基本要全火力零生存skill
打普通貝還可以, 極貝仲未夠能力...
蟲棍做坦,如無轉身衣同自殺無分別

隻極棍神究竟用乜裝打⋯我試過用迴距3⋯都唔係下下避到⋯
一扣血就心慌⋯一少輸出就出大風⋯全場大風就收工

不過打呢隻野堅唔可以帶貓,兩份外賣從天而降
赤兵尉SETH 06:35 PM 09-05-18

隻極棍神究竟用乜裝打⋯我試過用迴距3⋯都唔係下下避到⋯
一扣血就心慌⋯一少輸出就出大風⋯全場大風就收工

不過打呢隻野堅唔可以帶貓,兩份外賣從天而降
棍神solo用龍騎混裝, 不屈+全火力skill
所有攻擊無迴避裝衣都可以用普通7F迴避

魚伕 06:44 PM 09-05-18
棍神solo用龍騎混裝, 不屈+全火力skill
所有攻擊無迴避裝衣都可以用普通7F迴避

其實無迴距/迴性都避晒,真係好痴線。。。

要集中 100% 先做到。。。
小昭Teddy 06:55 PM 09-05-18

其實唔岩timing, 有回距都避唔到架
tao08 06:57 PM 09-05-18

點解佢隻手好似生左野咁
赤兵尉SETH 07:13 PM 09-05-18
作者: tao08:
點解佢隻手好似生左野咁
Dante裝手部Slinge上彈裝態變Nightmareβ

Suika 07:43 PM 09-05-18
只要飛撲3分鐘,人人都可以做坦
不過無傷害
滅龍士 08:06 PM 09-05-18

土砲狩王組勁到簡直為港爭光
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 20 70 110 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 130  ... 最後

返回主題版面