Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-13, 10:25 AM   #126
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
SE 吸血鬼 RPG game, 有人話玩法似Infinity Blade?

此篇文章於 07-26-13 10:28 AM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-13, 10:57 PM   #127
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ahleung 查看文章
SE 吸血鬼 RPG game, 有人話玩法似Infinity Blade?

特色係可以用自己個樣做主腳個樣。不過好似要連住線先玩得?

肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-13, 09:38 PM   #128
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Sine Mora入咗手, 賣US$5.99:
https://itunes.apple.com/hk/app/sine...669096796?mt=8

TA班友評論:

1. Graphics 連 Vita 版都不如,但係都仲係靚絕~(在下按:除女角外!!!)
2. 操控一就得virtual stick二則唔準再加埋Vita版relative touch,搞到好多人燥底咗~

佢肯加翻relative touch同/或iCade支援,在下收貨!

=====
出左update, 真係加左relative touch
舊 08-17-13, 02:20 PM   #129
ahleung
The One
Bannnned

Plants vs Zombies 2出左, F2P.

有大地圖, 分岔路, 儲星儲鎖匙開路.

植物可以出絕招, 當然次數有限制.

暫時新植物: 拳師菜, 回力鏢菜, 凍結生菜

暫時新喪屍: 火炬手, 秒殺任何植物. 祭師, 同你搶太陽.
舊 08-22-13, 11:57 AM   #130
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
テトリス®モンスター
俄羅斯方塊®MONSTER

已經出左喇!!
itunes
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-13, 09:45 PM   #131
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
限時免費

FINAL FANTASY ALL THE BRAVEST
https://itunes.apple.com/jp/app/fina...581058256?mt=8

Asphalt 8: Airborne
https://itunes.apple.com/jp/app/asuf...610391947?mt=8
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-13, 01:05 PM   #132
ahleung
The One
Bannnned

IB3出左, $53
舊 09-24-13, 06:00 PM   #133
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
Tales of Phantasia, 基本無料

http://game.watch.impress.co.jp/docs...24_616635.html
https://itunes.apple.com/jp/app/teir...ia/id654653023

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起

此篇文章於 09-24-13 06:03 PM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 08:56 PM   #134
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
正喎
無玩開依個系列,請問依個係咩野版本來架??
係唔係移植版黎架??
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-13, 09:28 AM   #135
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 查看文章
正喎
無玩開依個系列,請問依個係咩野版本來架??
係唔係移植版黎架??
移植版黎但
尼隻聽之前D人玩既報告話...
屈錢之作,張一隻唔需要課金既GAME改成課金買ITEM既GAME
好多地方要買ITEM先過到,打第一個BOSS,唔買ITEM已經全滅過唔到
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-13, 10:19 AM   #136
ahleung
The One
Bannnned

NDS game "Shantae Risky's Revenge" 限免
https://itunes.apple.com/us/app/shan...486409447?mt=8
舊 09-30-13, 03:21 PM   #137
ahleung
The One
Bannnned

純聲音恐怖game "Vanished", 今日限免
https://itunes.apple.com/hk/app/vanished/id687744410
舊 11-14-13, 12:01 PM   #138
ahleung
The One
Bannnned

Cytus開發商新音game: Deemo
好似玩鋼琴

舊 11-14-13, 12:45 PM   #139
wongkit23232223
Registered User

註冊日期: Apr 2012
3DS Friend Code3480 3388 7812
PSN  IDcatkit1990
XBox Live GamertagCatson1990
引用:
作者: ahleung 查看文章
Cytus開發商新音game: Deemo
好似玩鋼琴

已買
好正
無論玩法定係畫面同聲音
故事好神秘
wongkit23232223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 01:14 PM   #140
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: wongkit23232223 查看文章
已買
好正
無論玩法定係畫面同聲音
故事好神秘
買左未玩.

本身幾鐘意 Cytus, 一路有買DLC.
畫面靚歌好聽易上手, D點擊又安排得幾好玩.

所以知道呢隻係音game之後就買左
舊 11-14-13, 08:19 PM   #141
肉羊哩咖
griffin611

好耐無入嚟~ 其實嗰環境變到咁有時冇乜心機舖嘢~ 玩圖版game多,所以係少入嚟嘅原因

1. KoF '97出咗, universal, 唔知得唔得?

2. 向Zelda致敬嘅 Oceanhorn 出咗, 畫面一流但好貴~~~

3. GT Racing 2出咗,畫面靚, iPad4都有時都唔暢順, 又無2K Drive咁硬 -- F2P算把喇~

呢個禮拜都叫做多番尐注目嘢,; 暫時係咁~

舊 11-14-13, 09:22 PM   #142
ahleung
The One
Bannnned

引用:
好耐無入嚟~ 其實嗰環境變到咁有時冇乜心機舖嘢
咩意思?
舊 11-15-13, 12:49 PM   #143
肉羊哩咖
griffin611

自言自語,不必深究~

隻KoF'97好似幾忠實移殖,咁街機版其實得唔得?

下個禮拜3出Lords of the Waterdeep 同 Drive to Moscow,好似走唔甩~

舊 11-21-13, 02:56 PM   #144
肉羊哩咖
griffin611

KoF'97支援iCade噃~

今日:Lords of Waterdeep同Drive to Moscow上架,11月好貴吖!

舊 11-27-13, 12:29 AM   #145
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
down左隻免費game, blendoku, 雖然淨係玩顏色但係我又覺得幾好玩

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 12:07 PM   #146
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
好耐無入嚟~ 其實嗰環境變到咁有時冇乜心機舖嘢~ 玩圖版game多,所以係少入嚟嘅原因
呢排玩 Terra Mystica?
仲有冇試 Might and Magic: Duel of Champions
我日日 keep 住有打有砌新 deck
我自己都鍾意玩 card game 同埋 boardgame
我諗呢隻O岩你玩
我直頭覺得係O係 ipad 上最好玩O既 game 黎

舊 12-04-13, 09:56 AM   #147
肉羊哩咖
griffin611

呢度越嚟越多日系F2P,雖然在下唔反對F2P, 不過太磨時間/錢嘅唔係在下杯茶

Terra Mystica 要望望~
Might and Magic: Duel of Champions 嚮 backlog (收咗嚮床下底)

常玩(async 對戰):

Ascension -- 在下嘅長期榜首(成癮咗好耐)
Lords of Waterdeep -- 新寵, worker placement呢隻做得同Stone Age有得揮
Carcassonne -- 賢妻都有玩, 但班GC friend玩嘅人少咗好多
Stone Age
A Brief History of the World -- 係咁patch之後, 順咗, 但玩嘅人仍然少 (未識玩 Small World)
Café International -- 好簡單, 又易上手, 唔難分勝負, 但玩嘅人仍然少
Arigcola -- 仲未贏到人類~ 玩嘅人仍然少
Battle of Bulge -- 班友玩到熟哂, 好難贏 (尤其做盟軍)
Drive on Moscow -- 真係玩補給同運動戰, 正好多

試緊隻 Musket Smoke

Rival of Catan 特價中, US$1.99, 不過好似好多 bug 仲未除

講開 Catan, 有消息指 MP 就到~

舊 12-04-13, 09:52 PM   #148
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
http://www.jp.square-enix.com/jf14/ff6/

要入定iTunes卡
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 10:27 AM   #149
肉羊哩咖
griffin611

Terra Mystica,唔見iOS版噃~~~

失驚無神出三集Double Dragon,支援iCade掛~

舊 12-05-13, 11:06 PM   #150
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
Terra Mystica,唔見iOS版噃~~~

失驚無神出三集Double Dragon,支援iCade掛~
Sorry, 我以為你講真係成盒果 d
有冇玩 Alhambra?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ios] derby owners club 交流討論區 Vol. 2 二打六車手 c.p 手機平板遊戲討論版 687 01-15-14 09:15 AM
[ios/android]時空獵人 kanone 手機平板遊戲討論版 0 05-12-13 09:19 PM
Google Play - Android 全方位綜合遊戲討論區 ZlWS 手機平板遊戲討論版 84 08-18-12 09:44 PM
iOS 5.1 是否香港未有得update呢 minekaoru Mac 討論區 7 03-08-12 11:12 PM

現在的時間是 04:57 PM

手機版 | APP版