Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-28-13, 02:36 AM   #501
kawaiibaba
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
澳門三國FB有好大粒花生w
最後都唔知龜為何物

舊 02-28-13, 03:14 AM   #502
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
詳細?/

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 08:44 AM   #503
Stevesteve

註冊日期: Dec 2012
引用:
花生花生花生

quote:
Markmark Ng 我真心講孫武我打過,打左幾張ic添,士氣加速後我先冇玩,我用一氣呵成添,兩隻伏,我成副deck最高智都係得5,睇你奧義,睇最後我d柵就知!龜咪認Lo,我入30蚊係玩,唔係用黎保住d証,用黎悶人,lok哥我又真係唔明點解對到我要龜呢?由其我副deck弱點又多,加速又慢,對到你一隻殺神,我都唔使玩,我對到飛天直頭棄機添!

真係屎忽痕, 摟X

此篇文章於 02-28-13 08:47 AM 被 Stevesteve 編輯。
Stevesteve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 10:07 AM   #504
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: Stevesteve 查看文章
花生花生花生

quote:
Markmark Ng 我真心講孫武我打過,打左幾張ic添,士氣加速後我先冇玩,我用一氣呵成添,兩隻伏,我成副deck最高智都係得5,睇你奧義,睇最後我d柵就知!龜咪認Lo,我入30蚊係玩,唔係用黎保住d証,用黎悶人,lok哥我又真係唔明點解對到我要龜呢?由其我副deck弱點又多,加速又慢,對到你一隻殺神,我都唔使玩,我對到飛天直頭棄機添!

真係屎忽痕, 摟X
我新手睇吾明,請巨巨解釋
邊隻係殺神…?孫武殺神…?邊隻加速慢…?點解龜會悶…?

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!

此篇文章於 02-28-13 10:18 AM 被 魔靈娘 編輯。
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 10:14 AM   #505
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
未睇片, 但睇咗d回覆
有人手多口多, 跟住成班友又攪大咗, now落唔到台

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 11:45 AM   #506
Stevesteve

條友比金星友圍抽緊, 好好睇架~ 連斯斯文文永無得失人的昌哥都加把口, 只係昌哥打剎神佢講剎神東拉西扯啫(無視昌哥仔及其它人中肯評論).

而條片係個澳門仔的三條柵漢意快進擊 對香港赤火小霸王孫武.
澳門仔贏咗攞晒彩拍埋片貼堂, 仲要小人龜....

總觀大家共識係香港個邊副deck燒又燒人唔死, 孫武又找唔到機會開, 要去送死比小霸王繼隻殺至啱?
你話個位人兄係咪無品抵俾人圍住小?

http://www.facebook.com/#!/groups/14...17340/?fref=ts

舊 02-28-13, 11:51 AM   #507
cxzsedc

註冊日期: Nov 2006
引用:
條友比金星友圍抽緊, 好好睇架~ 連斯斯文文永無得失人的昌哥都加把口, 只係昌哥打剎神佢講剎神東拉西扯啫(無視昌哥仔及其它人中肯評論).

而條片係個澳門仔的三條柵漢意快進擊 對香港赤火小霸王孫武.
澳門仔贏咗攞晒彩拍埋片貼堂, 仲要小人龜....

總觀大家共識係香港個邊副deck燒又燒人唔死, 孫武又找唔到機會開, 要去送死比小霸王繼隻殺至啱?
你話個位人兄係咪無品抵俾人圍住小?

http://www.facebook.com/#!/groups/14...17340/?fref=ts
最攪笑係個topic話人龜佢最後一下,但明明個波佢自已有Counter位就當人龜佢
頭50C三連超絕人地咁靚出入城唔見佢題,可能攻唔入當人龜
BTW, 幾欣賞香港比人拍左片都咁忍得口, 同埋第一波小虎訓小喬好計

舊 02-28-13, 12:04 PM   #508
kawaiibaba

引用:
作者: cxzsedc 查看文章
最攪笑係個topic話人龜佢最後一下,但明明個波佢自已有Counter位就當人龜佢
頭50C三連超絕人地咁靚出入城唔見佢題,可能攻唔入當人龜
BTW, 幾欣賞香港比人拍左片都咁忍得口, 同埋第一波小虎訓小喬好計
佢map炮話全香港玩家都係龜wo
龜字咩定義??

舊 02-28-13, 12:08 PM   #509
小備兵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2012
引用:
作者: kawaiibaba 查看文章
龜字咩定義??
應該係指出色既防守技巧

順帶一提, 強勁既攻城技叫推

至於傷害計就係九系

麻矢,加速就係屈技
小備兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 12:35 PM   #510
aubreycty

註冊日期: Jul 2012
引用:
龜字咩定義??
以後三國志大戰規定, 邊個進攻唔夠49.5count 者, 即時因太龜而被判輸, 話之你打獻帝簡雍落城丫

my youtube channel: http://www.youtube.com/user/aubreycty1984?feature=mhee
aubreycty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 12:46 PM   #511
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: aubreycty 查看文章
以後三國志大戰規定, 邊個進攻唔夠49.5count 者, 即時因太龜而被判輸, 話之你打獻帝簡雍落城丫
車〜的以前玩呂布嘩啦都成日被人話我龜啦 我都吾明
之後龜過排7棚小流星,我覺得我仲忙仲刺激過玩呂布嘩啦

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-28-13, 12:48 PM   #512
aubreycty

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
車〜的以前玩呂布嘩啦都成日被人話我龜啦 我都吾明
之後龜過排7棚小流星,我覺得我仲忙仲刺激過玩呂布嘩啦
龜都係戰術, 等counter 位0者

同埋孫武master 被人針deck 都有攻啦, 唔明條澳門膠鬧乜

my youtube channel: http://www.youtube.com/user/aubreycty1984?feature=mhee
aubreycty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 12:55 PM   #513
cxzsedc

引用:
龜字咩定義??
同我兩三年前打高達一樣
囉劍機同人單挑就話人屈佢槍拉打, 估唔到三國都會咁
有時相性問題根本就無得攻,我戰騎到住麒麟兒+10武張飛開幕次次都要龜
點龜第一波都要讓一下門咁濟,之後永遠都追唔番

舊 02-28-13, 01:08 PM   #514
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: aubreycty 查看文章
大流星和傾國怎辦?

下次搵人攻夠佢99C唔比佢過半場唔知佢又會講乜
(回舞之類的)
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 01:13 PM   #515
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
同我兩三年前打高達一樣
囉劍機同人單挑就話人屈佢槍拉打, 估唔到三國都會咁
有時相性問題根本就無得攻,我戰騎到住麒麟兒+10武張飛開幕次次都要龜
點龜第一波都要讓一下門咁濟,之後永遠都追唔番
劍西挑人機之後話人拉打,跟住就拎部天意出黎罵「咁鐘意拉打丫拿!」

其實如果那人玩暴虐4,佢咪要鋪鋪都罵?

爆裂吧! 肝臟!!
舊 02-28-13, 01:51 PM   #516
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
劍西挑人機之後話人拉打,跟住就拎部天意出黎罵「咁鐘意拉打丫拿!」

其實如果那人玩暴虐4,佢咪要鋪鋪都罵?
有咩問題 好合理

其實係咁ga啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 02:22 PM   #517
Stevesteve

引用:
作者: kev00269270 查看文章
大流星和傾國怎辦?

怜為玉碎, 不作瓦全 態度上梗係要攻架啦
仲要唔俾自陣諸刃.

舊 02-28-13, 02:23 PM   #518
cxzsedc

引用:
怜為玉碎, 不作瓦全 態度上梗係要攻架啦
仲要唔俾自陣諸刃.
睇黎跳舞deck只有打移動舞陣先叫唔龜

舊 02-28-13, 02:25 PM   #519
小備兵

註冊日期: Mar 2012
引用:
睇黎跳舞deck只有打移動舞陣先叫唔龜
飛天移動舞.
小備兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 02:37 PM   #520
cxzsedc

引用:
作者: 小備兵 查看文章
飛天移動舞.
唉,隻飛天無突擊波既,龜

舊 02-28-13, 03:31 PM   #521
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
最頂癮都係話我地香港好多人都龜先升到証咋
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 03:39 PM   #522
Stevesteve

引用:
最頂癮都係話我地香港好多人都龜先升到証咋
佢講埋d野太多位比人老抽啦.

見到依家海賊王馬頭繼續抽水中, 笑死我了

此篇文章於 02-28-13 03:43 PM 被 Stevesteve 編輯。
Stevesteve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 03:50 PM   #523
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
佢仲有d不知所謂既朋友幫拖添

一開始我地未出聲就恰鬼孫武 master "人少少 龜咪認囉"

到我地睇唔過眼出聲就話番我地人多蝦人少

佢地真係

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 04:11 PM   #524
kawaiibaba

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
佢仲有d不知所謂既朋友幫拖添

一開始我地未出聲就恰鬼孫武 master "人少少 龜咪認囉"

到我地睇唔過眼出聲就話番我地人多蝦人少

佢地真係
唔講道理, 就會多人睇唔過眼

講道理VS唔講道理
多人VS少人
=人多蝦人少

好合理

舊 02-28-13, 04:39 PM   #525
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
http://am.sega.jp/utop/eservice/img/...kuw_130301.pdf
三月event

都咁多年喇,已經冇乜特別好玩,
竟然仲有咁大粒花生.....
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVI 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1006 02-06-13 05:17 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIII 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1009 08-31-12 03:12 PM
三國志大戰討論區 Vol.LII 鬼東東 街機心得交流討論區 1040 08-09-12 02:30 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM

現在的時間是 06:17 AM

手機版 | APP版