Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

查看投票結果: NBA 2012 總冠軍
東(1) 芝加哥公牛 0 0%
東(8) 費城七十六人 0 0%
東(4) 波士頓塞爾特人 1 2.86%
東(5) 阿特蘭大鷹 0 0%
東(3) 印第安納溜馬 0 0%
東(6) 奧蘭多魔術 0 0%
東(2) 邁亞密熱火 10 28.57%
東(7) 紐約人 1 2.86%
西(1) 聖安東尼奧馬刺 10 28.57%
西(8) 猶他爵士 0 0%
西(4) 孟菲斯灰熊 0 0%
西(5) 洛杉磯快艇 0 0%
西(3) 洛杉磯湖人 2 5.71%
西(7) 丹佛金塊 0 0%
西(2) 奧克拉荷馬雷霆 10 28.57%
西(7) 達拉斯小牛 1 2.86%
投票者: 35. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 02-21-12, 05:40 PM   #76
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
好多波DRAW唔到FOUL
對手又3分雨

輸好正常
仲有LIN真係唔好打超過30分鐘波
見佢第4節無乜體力跟唔上節奏

舊 02-21-12, 06:39 PM   #77
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
a米真係頹晒
仲諗住有個助攻手可以幫到佢
史密夫冇咩特點

今場開波打得好,後期對家狂3分波
jr上場打得唔錯
a米上場d mid range 都係無貨交到
其實最重要都係豪仔突破做到個spacing
d球員把唔把握到
突破唔到被double team
好似上場咁都要有隊友幫到手都可以無問題
一陣睇返依場咩事先
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-12, 10:05 PM   #78
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: tat0gd 查看文章
jr上場打得唔錯
a米上場d mid range 都係無貨交到
其實最重要都係豪仔突破做到個spacing
d球員把唔把握到
突破唔到被double team
好似上場咁都要有隊友幫到手都可以無問題
一陣睇返依場咩事先
係內線炒左好多波

舊 02-22-12, 03:26 PM   #79
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
a米真係頹晒
仲諗住有個助攻手可以幫到佢
史密夫冇咩特點

今場開波打得好,後期對家狂3分波
A 米外線唔準都算,點知內線都成日俾人 block ... 好似跳唔起咁 ...
另外希望 melo 操返起可以有返多個穏定的得分點

引用:
作者: ahleung 查看文章
no good team 呢單野又唔係一日球迷既問題既. 而係個記者水平問題.

佢應該唔熟NBA. 而最重要係無乜禮貌.
就算你唔熟果個聯賽, 你都唔會嚮咁既公開場合話某一隊係no good team啦........

可能果個台灣媒體原本無駐美記者, 因為呢期林來瘋先臨時搵個人做parttime?
個女記者係咪之前搞到 kobe 嬲嬲地話 lin 拎 40 分, no damn suggestion 個個? 把聲有 d 似??

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 04:14 PM   #80
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
Spurs光明正大打假波無人理
雖然唔係第一次

舊 02-22-12, 05:00 PM   #81
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
A 米外線唔準都算,點知內線都成日俾人 block ... 好似跳唔起咁 ...
另外希望 melo 操返起可以有返多個穏定的得分點

個女記者係咪之前搞到 kobe 嬲嬲地話 lin 拎 40 分, no damn suggestion 個個? 把聲有 d 似??
果日對raptors比人扑到軟哂

舊 02-22-12, 09:25 PM   #82
Sar8
The One

紐約:安東尼你走吧啦

舊 02-23-12, 08:56 AM   #83
Shadow 神
混沌與光明的創造者

今場打左幾分鐘已經見到 nyk 另一個弱點,lin 回場慢 ...
輸左好幾分俾 hawks ... 唔敢想像聽日對 heat 會點 ... 人地可以全場 alley-oop ...

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 02-23-12, 09:38 AM   #84
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
NY VS ATL
半場未過 lead 20
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 10:05 AM   #85
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
今場打左幾分鐘已經見到 nyk 另一個弱點,lin 回場慢 ...
輸左好幾分俾 hawks ... 唔敢想像聽日對 heat 會點 ... 人地可以全場 alley-oop ...
意識問題,可以改嘅
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 10:19 AM   #86
ammms
渣根懦夫

巴朗戴維斯變左林瘋後備
舊 02-23-12, 11:14 AM   #87
Shadow 神
混沌與光明的創造者

前幾場 novak 都係一場有一場無,呢場佢又戴腰帶,咁聽日即係 ...
Melo 可以見到佢的作用,但 A 米真係 ... trade 佢又無人要,都唔知可以點用佢 ...

舊 02-23-12, 01:32 PM   #88
ammms
渣根懦夫

紐約其實而家係咪想好似以前馬刺咁打雙塔?
拎唔到分都唔係咁緊要O既
佢如果 rebound 同 block 都有交代其實都叫發揮左作用啦

反而安東尼打順境波絕無問題
但係果 d 輸緊 10 幾分O既賽事
好少見佢真係可以一個人獨力橕得起成隊波
舊 02-23-12, 02:05 PM   #89
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: ammms 查看文章
紐約其實而家係咪想好似以前馬刺咁打雙塔?
拎唔到分都唔係咁緊要O既
佢如果 rebound 同 block 都有交代其實都叫發揮左作用啦

反而安東尼打順境波絕無問題
但係果 d 輸緊 10 幾分O既賽事
好少見佢真係可以一個人獨力橕得起成隊波
安東尼唔係戰神,只係一個有名氣實力一般既球員
同期占士比人插到暈,但堅佢好多

舊 02-23-12, 04:36 PM   #90
Sar8
The One

佢剩係識得分

至於BD,佢未回好態都係做LIN後備,我估最多都係同LIN瓜分時間

舊 02-23-12, 07:24 PM   #91
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
聽日打熱火
好睇
林書豪遇強越強

舊 02-23-12, 07:28 PM   #92
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
安東尼唔係戰神,只係一個有名氣實力一般既球員
同期占士比人插到暈,但堅佢好多
同LBJ比的話 有邊個唔係實力一般呢

CARMELO喪起上來一個QTR入33分 係幾一般丫
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 09:20 AM   #93
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
今場明砌林書豪....heat 今個月應該忍左佢好耐
amare+林書豪已經有12個turnovers

形勢雖差,但仍咬住4分另差距完上半場
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 10:05 AM   #94
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
如果話Melo只係一般球員又未免克過份,
統計過咁多個皇牌之中Melo係第四節關鍵得分佔百分比最高的,
比起LBJ呢種「頭三節英雄」,我寧願要Melo啦講真

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 10:11 AM   #95
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
前幾場 novak 都係一場有一場無,呢場佢又戴腰帶,咁聽日即係 ...
Melo 可以見到佢的作用,但 A 米真係 ... trade 佢又無人要,都唔知可以點用佢 ...
第四節,11PT 5 REB,
A米你係咪唔想撈啦?

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 10:34 AM   #96
Sar8
The One

林書豪終於要做戰犯

舊 02-24-12, 10:41 AM   #97
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
強如rose面對夾殺都搞唔掂
豪哥當交下學費先

反而amare今次我唔幫你喇
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 10:48 AM   #98
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
amare岩岩先死左親人~
比少少時間佢

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 10:48 AM   #99
Sar8
The One

NYK呢段三角關係好睇
而我不知三巨頭是誰

舊 02-24-12, 10:49 AM   #100
flymanhaha
Senior Gamer

註冊日期: May 2009
想問下27號的all stars game 係香港時間幾點開始?thx
flymanhaha 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM
NBA 討論區 VOL. 22 - NBA 2009 正式開鑼 ~~Where amazing happens ? 阿聰 體育版 990 01-20-09 12:44 PM
NBA 討論區 VOL. 16 - CLOSED - 請到 NBA 討論區 VOL. 17 繼續討論 阿聰 體育版 1000 01-11-07 11:07 AM
NBA 討論區 VOL. 11 - 請轉到 NBA 討論區 VOL. 12 繼續討論 阿聰 體育版 1003 01-23-06 01:52 PM
Game vol.32(完) 龍寶寶 體育版 23 01-04-05 04:12 PM

現在的時間是 03:42 PM

手機版 | APP版