Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 05-27-07, 11:11 PM   #26
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
Land of the Dead?
佢地之後仲識用武器...(電鑽、槍...)
最勁係佢地成班唔知點樣渡海
係呢套LA!
我睇左頭個PART就唔敢睇下去了(死
結局係點的

舊 05-28-07, 12:00 AM   #27
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
我淨係知遇到喪屍而又頂唔順既最佳
對策:g19:
熄電視....

我承認lee個係一個好冷既爛gag...
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-07, 12:17 AM   #28
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 死.屍神 查看文章
但致命傷害真係頭咩......因為佢地冇痛楚 爆左頭都可以照行架..
理論上人體所有機能活動都係由腦部發射o既神經訊號控制,
如果個腦部受到嚴重破壞就控制唔到手腳活動(由脊椎發出o既條件反射另計)。

如是者依呢個設定去講都講得通爆頭會死,
但我就真係唔明有o的個頭爛到見腦,
個腦又唔見咁幾忽o既喪屍點鮮仲識甩……

唯一俾自己o既答案竟係喪屍個腦部受輕微破壞(冇o左半個腦!?)後仍然用得……掛

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-07, 12:20 AM   #29
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
理論上人體所有機能活動都係由腦部發射o既神經訊號控制,
如果個腦部受到嚴重破壞就控制唔到手腳活動(由脊椎發出o既條件反射另計)。

如是者依呢個設定去講都講得通爆頭會死,
但我就真係唔明有o的個頭爛到見腦,
個腦又唔見咁幾忽o既喪屍點鮮仲識甩……

唯一俾自己o既答案竟係喪屍個腦部受輕微破壞(冇o左半個腦!?)後仍然用得……掛
可以理解為小腦同延腦冇被破壞

爆晒頭都識郁果d叫屈機

舊 05-28-07, 12:57 AM   #30
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 神京 查看文章
唔同
伊波拉病毒只係一種殺人病毒
T病毒本身係用係生化武器研究上
即係基因突變之類o既野
有錯請插a

"復活"o既原因BH電影版第一集有講
原理同BH本身o既設定大同小異
T病毒正係為生化武器研究上將伊波拉病毒"改良"而成
伊波拉病毒不足之處在於受感染者活動時間太短,
為要有效擴散就加強伊波拉活動時間同侵略性,變成T病毒
以前係某網站睇番黎,好似係將官方bio小說翻譯,原文詳盡好多...

唔記得電影版講個原理
但電影版d喪屍好似係死前受感染

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 05-28-07 02:58 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-07, 10:14 AM   #31
死.屍神
Game Master

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDghostqoo
如果變左喪屍黎講 嗅覺係唔係強烈左?

因為睇親電影都係成班喪屍係好遠既地方都可以知道?
死.屍神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-07, 01:31 PM   #32
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
係呢套LA!
我睇左頭個PART就唔敢睇下去了(死
結局係點的
有錢佬們死晒
窮人不受喪屍侵襲(似乎喪屍們搵到個城市做新家就唔會再搞其他人...)
主角們繼續浪跡天涯

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-07, 03:36 PM   #33
Dev
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live GamertagPhonix Dev
講到喪屍, 有無人知道香港有無一本叫World War Z o既...小說賣?

http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_Z

World War Z D喪屍又係似28日後咁, 中o左o個種病毒就變喪屍.
不過...今次D喪屍係惡到失晒控.

舊 05-28-07, 10:37 PM   #34
Dante_lcf
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2003
我總覺得最初創造喪屍的靈感,
是源自人們對痲瘋病人的恐懼.

舊 05-28-07, 10:39 PM   #35
死.屍神
Game Master

引用:
作者: Dante_lcf 查看文章
我總覺得最初創造喪屍的靈感,
是源自人們對痲瘋病人的恐懼.
但我覺得木乃伊似D
舊 05-28-07, 11:47 PM   #36
Dante_lcf

引用:
作者: 死.屍神 查看文章
但我覺得木乃伊似D
木乃伊較似殭屍...

殭屍與喪屍給我的感覺很不同...

殭屍:死而不腐
喪屍:未死先臭

舊 05-29-07, 12:36 AM   #37
死.屍神
Game Master

引用:
作者: Dante_lcf 查看文章
木乃伊較似殭屍...

殭屍與喪屍給我的感覺很不同...

殭屍:死而不腐
喪屍:未死先臭
殭屍:身著光鮮
喪屍:爛衫爛褲\/
舊 06-03-07, 05:16 PM   #38
nick

註冊日期: Sep 2002
睇返wesker report就得喇.

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-07, 12:02 AM   #39
細路翔
The One

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
T病毒正係為生化武器研究上將伊波拉病毒"改良"而成
伊波拉病毒不足之處在於受感染者活動時間太短,
為要有效擴散就加強伊波拉活動時間同侵略性,變成T病毒
以前係某網站睇番黎,好似係將官方bio小說翻譯,原文詳盡好多...

唔記得電影版講個原理
但電影版d喪屍好似係死前受感染
好明顯玩過re1都覺得班友係為左不死而整t病毒

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-07, 01:03 AM   #40
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
引用:
作者: msz006 查看文章
我淨係知遇到喪屍而又頂唔順既最佳
對策:g19:
熄電視....

我承認lee個係一個好冷既爛gag...
我喜歡

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-07, 10:59 AM   #41
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
以bio o個種行動方式泥講
識追人証明個腦仲有思考,所以打頭仲叫合理
打脊骨打到佢癱都得架

但照計打心臟都得啦
冇血上腦根本好快brain dead
肌肉冇糖消耗仲點會識行

如果人o既身體結構冇其他因素去改變能量供應方式o既話
根本變唔成喪b

此篇文章於 06-04-07 11:02 AM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-07, 08:09 PM   #42
lamchunhin
潛艇

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 神京 查看文章
理論上病毒會經血液接觸傳染

因為主角們識用通街都執到o既藥草
但因為政府宣傳不足 , 一般星斗市民都唔曉點用
最不明白的地方是……為什麼會通街都有藥草?umbrella在熊市是開中藥鋪的嗎?

lamchunhin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-07, 10:00 PM   #43
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: lamchunhin 查看文章
最不明白的地方是……為什麼會通街都有藥草?umbrella在熊市是開中藥鋪的嗎?
game入面有文件提過
啲草係特產, 家家戶戶都種
不過可能啲人係用之前已經瓜左, 死人唔洗用啦
比較奇怪係點解leon第四集同外傳去到山卡啦咁遠都有呢隻草

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-07, 10:01 PM   #44
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
>但照計打心臟都得啦
第四集瞄心口冇死
bug

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-07, 11:30 PM   #45
細路翔
The One

引用:
作者: Razgriz 查看文章
>但照計打心臟都得啦
第四集瞄心口冇死
bug
第四集個d寄生體黎嫁喎

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-07, 11:55 PM   #46
死.屍神
Game Master

引用:
作者: Razgriz 查看文章
>但照計打心臟都得啦
第四集瞄心口冇死
bug
人地爆頭都唔死 重有條虫虫係到左搖右擺
舊 06-06-07, 05:10 AM   #47
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
其實如果真係有喪屍既﹐著上中世紀果D騎士盔甲係咪就無敵?

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-07, 01:30 PM   #48
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Oruma 查看文章
其實如果真係有喪屍既﹐著上中世紀果D騎士盔甲係咪就無敵?
到時成街都係monster hunter

舊 06-06-07, 06:43 PM   #49
lamchunhin
潛艇

註冊日期: May 2007
其實喪屍的細胞組織已經開始壞死,肌肉強度也應該會大幅降低才對。
那麼就算被它們咬到也不要緊吧?(咬到下巴脫臼也咬不進)

lamchunhin 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:47 AM

手機版 | APP版