Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 02-22-07, 12:23 AM   #26
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
如果可以同小愛一齊搭舢舨,死幾多次都無所謂

舊 02-22-07, 07:29 PM   #27
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
如果可以同小愛一齊搭舢舨,死幾多次都無所謂
如果可以被DREAM版既一目連虐待完先死既,我都會覺得死多幾次無所謂

回正題,
人死左之後應該會輪迴轉生,再做返人學返你今世學唔會既事,
直到你克服曬所有缺點你先可以歸天。
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-07, 07:56 PM   #28
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
人死如燈滅
一切歸於無

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-07, 09:50 PM   #29
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: HikariY 查看文章
如果可以被DREAM版既一目連虐待完先死既,我都會覺得死多幾次無所謂

回正題,
人死左之後應該會輪迴轉生,再做返人學返你今世學唔會既事,
直到你克服曬所有缺點你先可以歸天。
係香港的教育制度之下~
我諗到的只係~

呢世讀文~ 下世讀理~ 再下世讀商~ XD

引用:
作者: DBS 查看文章
經歷過人生, 又怎會白費
問題係我今世學完行行完講野~
我下世有幸仲係人的時候~ 我要將我識的野由頭學多次~
生生世世都係咁...

另... 死無咩可怕...
可怕的係對世上的其他人或事思念同埋眷戀~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-07, 10:40 PM   #30
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
死左咪Game Over, 無得continue

安東尼さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-07, 11:02 PM   #31
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: 安東尼さん 查看文章
死左咪Game Over, 無得continue
有架~~~!!! 要去"裡關"繼續呀~~~!!!

題外 : 我試過死前一刻, 見番由細到大的重要片段~~~~~緊架!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-07, 11:58 PM   #32
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: KIM 查看文章

題外 : 我試過死前一刻, 見番由細到大的重要片段~~~~~緊架!
kim哥
可唔可以詳細D講下呀

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-07, 03:06 AM   #33
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:

平時唔記得的都會見返?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-07, 10:14 AM   #34
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: House 查看文章
kim哥
可唔可以詳細D講下呀
1999年 吐路港 毛毛雨 駕駛三菱跑車
上馬場天橋, 落坡時轉彎失控, 車輛轉了兩圈, 準備撞石壆, 睇住會撞擊前的一秒多 :
腦裡想番好多童年與家人的片段, 由細到大, 見到最好的朋友, 歷年女友,(當年未識金夫人)
開心及不開心的片段, 見過養過的犬.......直到真正撞到石壆!!!
之後成架車total loss, 我就完全冇事, 係個頭好暈~!

當時的片段多到自己都唔信, 有d仲係自己唔記得的~~~!

舊 02-23-07, 12:03 PM   #35
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

註冊日期: Mar 2003
未知生,焉知死

以前睇完鬼片後,在現實中總係內仍住仍住某D陰暗未知的角落有遊魂野鬼凝視著你
到而家認清後,化作局外人,先察覺係注意力去錯方向,同精神過剩結果,
溫飽的哲學家小說家總係有辦法穿鑿附會令到人類自我補完,給解釋解困惑給平淡帶趣味
即如九樓所言:發臭

此篇文章於 02-23-07 01:02 PM 被 疾風雷電 編輯。
疾風雷電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-07, 12:51 PM   #36
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
萬般帶不走,唯有債隨身

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-07, 01:22 PM   #37
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
乜野都冇,所以生命先咁可貴
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-07, 01:44 PM   #38
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
上馬場天橋, 落坡時轉彎失控, 車輛轉了兩圈, 準備撞石壆, 睇住會撞擊前的一秒多 :
腦裡想番好多童年與家人的片段, 由細到大, 見到最好的朋友, 歷年女友,(當年未識金夫人)
開心及不開心的片段, 見過養過的犬.......直到真正撞到石壆!!!
之後成架車total loss, 我就完全冇事, 係個頭好暈~!

我炒了兩鑊車都無呢個現象

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-07, 01:47 PM   #39
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: mikemike 查看文章
下次應該會有了~~~

舊 02-23-07, 02:20 PM   #40
奇妙Go1
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
想法係:
幾個空間時間不一樣, 但會互補
就是當人意識消去時, 會被拉向去另一空間過著或許與之前不一樣的生活, 腦內對這些反應皆顯得像是最正常不過既事情~
奇妙Go1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-07, 08:18 PM   #41
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: mikemike 查看文章
炒得唔夠勁

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-07, 09:03 PM   #42
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: 月舞 查看文章
好似未出世之前咁
無印象
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-07, 09:18 PM   #43
Kit
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
其實我擔心既唔係死左之後點,而係自己死o個陣時係點,我好驚o個種未知既感覺...
我都係咁諗,不過我諗應該好似瞓著覺咁
所以如果可以瞓著覺個時死,我覺得幾時死都無咩所謂
反正唔需要面對死個刻既來臨
Kit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-07, 04:38 AM   #44
SANG2003
Banned
希望之星

死與未死之間個刻你就會唔想死..我朋友經歷..
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-07, 04:46 AM   #45
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
若根據柏拉圖的人魂論
人死後靈魂會回歸概念(From,也譯作「相」、「理型」)界
然後再根據你生前所作的事決定你轉生為何物
作了壞事就會被降為次一等的存在
如果男人作了壞事就會變成女人(肉體上降一等,靈魂則同等、有著高尚的靈魂)
如果男人沈醉於酒肉生活之中則會降為畜生
而畜生的靈魂並沒有高尚的部份,所以並不能轉生為人

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-07, 05:50 AM   #46
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
X世界=真正現實
現在=X世界真我的夢
現在死後X世界的我的夢醒
人由那裡來,便回那裡去,人在這世界只不過是旅客。

參考:
HxH個GI
Matrix
Cube(心慌方)
注意:下文记有作品情节、结局或其他相關內容,可能降低欣赏原作時的兴致。

引用:
立方体迷宫的目的
建造这个立方体迷宫有一个明显的目的就是研究人在强压力状态下的心理状态变化。
立方体也可能就代表生命或者世界本身。没人知道为什么活着或者为什么生活在地球上,并且错误的决定会造成死亡。立方体迷宫只是把这些用恐怖的方法微缩在一起。

此篇文章於 02-25-07 02:28 PM 被 Designer 編輯。
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-07, 06:32 AM   #47
nacho
Insane Gamer

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
若根據柏拉圖的人魂論
如果男人作了壞事就會變成女人(肉體上降一等,靈魂則同等、有著高尚的靈魂)
點解 女人 係 肉體上降一等 ge ???

如果 如 柏拉圖的人魂論 咁,
諗真d,
原來 d 女人 其實 係男人 黎 都真係 幾恐怖
nacho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-07, 07:20 AM   #48
JAckJAck
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
若根據柏拉圖的人魂論
咁e個世界人咪越黎越少?人做壞事會變畜生,但畜生冇話好定壞,冇得轉生為人,咁e+個世界何來越來越多人
JAckJAck 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-07, 06:41 PM   #49
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
若根據柏拉圖的人魂論
回歸概念<< 唔明,即係點..?
同中國投胎一樣?

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-07, 09:27 PM   #50
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:

睇個套西片,唔記得名
就係講d人(男女主角)覺得你e 個feel好正
不斷咁去炒車感受 e個 feel
最後2個炒死哂

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:08 AM

手機版 | APP版