Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-25-08, 04:25 PM   #426
pritt
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
原來大家有咁多珍藏,Macross 雖然小弟唔係 Fans,不過當年因為過場畫面太吸引,夾硬 con 爆左隻 game,最尾果版連音樂真係好正~~ 講講下我即時 down 左 Lynn Minmay - Do You Remember Love 首歌黎聽
另外講開 MD,2年前好符碌咁係香港買到盒新品 MDCD-rom(返去先知,因為所以鐵片配件等等一未開過,部機又無花痕),個睇鋪染髮靚仔可能年紀太後生,又掛住睇漫畫唔理野,可能幫人鄧場 @@v,入面個櫃放左盒 MDCD,唔知係唔係 display,我口痕問佢幾錢,佢望一望走埋去睇,咁岩個櫃對正部 MDCD 下面條木有張舊貼紙寫左 $200,佢就話 $200,我二話不說即立叫佢俾我,前後唔駛 3分鐘,重問我駛唔駛試機....我話唔駛,返去一試.... 一切正常,掂個碌蔗.... 依單野小弟都算經典,兩舊水買十幾年前斷碼新貨,當收藏都抵。
pritt 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-08, 10:26 PM   #427
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 劉公子 查看文章
哈哈...... 我那隻比你的更新淨(因為買o左連睇都未得閒睇過, 死未)
係時候一齊 macross 一o下了(笑)~~~
劉兄,
我那隻雖然有紙邊,
不過就沒有放入透明袋。

我只有少部份的遊戲才放入透明袋,
而有極極極極少數就用泡泡膠包著。

劉兄的所有遊戲也會入透明袋嗎?(迷)

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-08, 10:43 PM   #428
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 八仙果 查看文章
劉兄,
我那隻雖然有紙邊,
不過就沒有放入透明袋。

我直頭用仲縮膠包住,同新既一樣~

舊 07-25-08, 10:46 PM   #429
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
大大大部份會用普通透明膠袋包住的, 少少少部份是用熱縮腸包住的(笑)~~~
除了遊戲外, 大大小小的包裝膠袋也是我的收藏品(笑)~~~

引用:
劉兄,
我那隻雖然有紙邊,
不過就沒有放入透明袋。

此篇文章於 07-26-08 11:45 PM 被 劉公子 編輯。
劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 10:46 PM   #430
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

世喜機仔188 $238only

舊 07-26-08, 11:51 PM   #431
CWC
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
嘩,咁有無人知旺角同深水埗有無呀?
CWC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 12:08 AM   #432
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
所以我上黎問左先
畫汁如何?

舊 08-21-08, 12:02 AM   #433
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

剛贏左個bid...

兩部md1+一部md cd1+一堆配件,箱說あり....
買埋32x就要展開補完計劃
32x隻VF一定要入手

我想問md係咪仲有3型架?我只係見過1,2型

舊 08-21-08, 12:34 AM   #434
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
剛贏左個bid...

兩部md1+一部md cd1+一堆配件,箱說あり....
買埋32x就要展開補完計劃
32x隻VF一定要入手

我想問md係咪仲有3型架?我只係見過1,2型
對,其實在 Vol. 1 的 P.16 已有說過,
剩下的圖片,
是時候再拍一些新的相片了。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 12:41 AM   #435
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
對,其實在 Vol. 1 的 P.16 已有說過,
剩下的圖片,
是時候再拍一些新的相片了。

3同1,2有乜分別?

舊 08-22-08, 01:00 PM   #436
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
想買返MD個火牛同SS既AV線
有沒人知邊度有得賣a

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-08, 03:45 PM   #437
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003

MD超必之大雪山

舊 08-24-08, 12:02 AM   #438
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
嘩~~~ o里個山堅喎...... 砌得咁高, 是否想破世界記錄(笑)???

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章

MD超必之大雪山

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-08, 07:41 PM   #439
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

記得以前o係同學屋企玩過隻好好玩既橫向動作遊戲,但唔知叫咩名,一直都無緣再玩....
事隔咁多年,我今日終於買返隻game喇

原來隻game叫爆笑三人組,好棧鬼架~
今晚返去即刻下先

呢度仲搵到D介紹同攻略~
http://emumax.uuu9.com/Article/2007/200711/117540.shtml

舊 09-06-08, 10:23 PM   #440
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
邊度有得整SS?依家所有GAME都只當CD LOAD,玩唔到

舊 09-06-08, 10:28 PM   #441
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
邊度有得整SS?依家所有GAME都只當CD LOAD,玩唔到
買過部啦...
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=178992
同佢交易過兩次,好好人,好準時

舊 09-06-08, 10:35 PM   #442
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
買過部啦...
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=178992
同佢交易過兩次,好好人,好準時
THX,總有辦法解決到

實情係:清潔完部機之後,可以玩到十項全能,玩左一陣諗住換GAME,跟住無一隻GAME讀到碟,全都是正版

舊 09-07-08, 10:33 AM   #443
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
高登有間有得整舊機

舊 09-07-08, 05:57 PM   #444
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: ELT 查看文章
高登有間有得整舊機
THX
去呢間問問,記得呢間鋪自紅白機時代已經存在

舊 09-07-08, 07:18 PM   #445
Q頭
Banned

PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
where can i buy saturn vcd now?
any thing i need to know b4 buy???
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-08, 09:16 PM   #446
clie

請問有冇人玩過呢隻GAME?
有玩過既人可唔可以講吓好唔好玩?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-08, 11:35 PM   #447
pulpman
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: clie 查看文章

我玩過 pce 版…好玩….不過 5 g 係咪同 saturn 版一樣...
pulpman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-08, 11:40 PM   #448
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: clie 查看文章

空想科學世界又名超時空少年,正呀呢隻,好野黎.

舊 09-08-08, 11:41 PM   #449
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: Q頭 查看文章
where can i buy saturn vcd now?
any thing i need to know b4 buy???

上幾個post講過...

舊 09-08-08, 11:58 PM   #450
clie

引用:
空想科學世界又名超時空少年,正呀呢隻,好野黎.
大大可唔可以講吓係玩咩?同埋點好玩法?thx
我以前好鐘意呢套動畫,但ss有好多動畫雷game
game入面主角可唔可以o係隻手度射出monster架?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Maker綜合] circus『D.C.III ~ダ・カーポIII~』11月18日制作発表会生中継 HM H-GAMEの部屋 64 10-21-23 11:33 AM
[多機種] Diablo III (暗黑破壞神 III) 玩家收集區 八仙果 攻略及心得交流區 11 10-08-14 03:59 PM
BlackSite: Area 51 神祕人1號 電視遊戲討論版 35 10-20-07 07:44 PM
The Apprentice III (飛黃騰達 III) Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 223 09-23-05 08:11 AM
[PS2]Ys III イースIII 圖片, 3月24日發售 neo2046 電視遊戲討論版 13 03-18-05 10:38 PM

現在的時間是 03:51 AM

手機版 | APP版