Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-20-17, 02:22 PM   #2476
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
漫畫版好唔ger 點解又寫番轉頭比達弱過悟空
又寫到大杜係人型仙豆,呢段真係寧願睇番動畫版好過
明明係大杜篇,結果大杜淨係識做啦啦隊,咁寫完全唔好睇

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 05-20-17 02:26 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 02:43 PM   #2477
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
家下超分左兩個版本………究竟電視版定漫畫版是正史??
搞到好亂……
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 03:24 PM   #2478
Shadow 神
God of Gamer
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
家下超分左兩個版本………究竟電視版定漫畫版是正史??
搞到好亂……
由手機版發出
好似兩邊都係鳥山明作左個大綱,然後佢地互不干涉自由發揮
但到呢一刻為止,都係漫畫版內容較合理
e.g. 超藍 + 界王拳已經過火了,仲有超藍打無限等等 ...

不過都無話邊面先係正版 ge ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 03:46 PM   #2479
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章

我開頭都有咁疑問過
但諗番依次戰鬥,悟空一開始就用左魔封波清空左條氣,連超藍都變唔到
同埋成個未來篇,佢一直無同黑悟空正面交鋒過,只係同扎古斯係到玩玩下
不過咁樣顯得比達自己傻仔不自量力爭前鋒攪到今時今日田地…
無問題喎,比達對BLACK,悟空對札馬斯,呢個戰術好合理,
如果唔係悟空忘記帶封條,呢個戰術已經贏咗......

因為札馬斯有不死身,只可以用魔封波封印,
所以如果一開始由悟空殺BLACK,比達拖住札馬斯,
之後悟空就會唔夠氣用魔封波,一樣係搞唔掂札馬斯.....

當然都可以話佢地有一粒仙豆,
悟空殺完BLACK可以食仙豆再封札馬斯,
但我覺得呢一粒仙豆只係用作保險,戰術上唔會計到咁盡啩......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 05:40 PM   #2480
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章

但我覺得呢一粒仙豆只係用作保險,戰術上唔會計到咁盡啩......
札馬斯如果識好似菲利和斯路咁唔夠打就炸爆地球,根本唔會輸
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 08:10 PM   #2481
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:

我係指其實成篇都無講悟空認真打過,原來係伏線...

舊 05-21-17, 01:27 AM   #2482
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: freemanl 查看文章
札馬斯如果識好似菲利和斯路咁唔夠打就炸爆地球,根本唔會輸
但佢目的只係消滅人類,人類以外嘅地球生物無罪喎......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-17, 01:31 AM   #2483
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
我係指其實成篇都無講悟空認真打過,原來係伏線...
又講到悟空一早就諗到收藍攻略,只係無實踐咁解

咁合左體果陣又唔用 搵黎講既

咁樣夾硬要比悟空威真係好白痴
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-17, 10:54 AM   #2484
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

係漫畫先無認真打姐
動畫版認真係都係比人打臉 仲要去諗旁門左道得王子認真練功去正面打番對面臉

同埋 其實漫畫版比達個解法都唔係錯,甚至其實咁樣優良過悟空夾硬收晒落個人度七傷拳
我唔明點解要咁樣要比達開到口認低威

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 05-21-17 10:56 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 05-21-17, 01:03 PM   #2485
freemanl

引用:
但佢目的只係消滅人類,人類以外嘅地球生物無罪喎......
札馬斯咁執著就抵佢死
舊 05-21-17, 01:07 PM   #2486
freemanl

其實札馬斯分咗體後可以用不死身無限次幫黑悟回血,

黑悟再學悟空咁將玫紅力量鎖入體內,真玫紅係咪會勁過真超藍悟空?

此篇文章於 05-21-17 02:42 PM 被 freemanl 編輯。
舊 05-21-17, 04:38 PM   #2487
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
打左幾十年交,先學識唔好將氣外洩,同做左幾十年人先學識控制括約肌一樣,以前俾佢地因為無聊爆氣爆爛晒d地真係慘
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-17, 05:08 PM   #2488
freemanl

引用:
作者: hitachi 查看文章
打左幾十年交,先學識唔好將氣外洩,同做左幾十年人先學識控制括約肌一樣,以前俾佢地因為無聊爆氣爆爛晒d地真係慘
其實講得通,超西神和超藍用神氣變身,可以理解成悟空和比達未完全掌握好神氣運用,
悟空和悟飯在斯路篇將超西融入平常狀態都花了不少時間

此篇文章於 05-21-17 05:15 PM 被 freemanl 編輯。
舊 05-21-17, 08:54 PM   #2489
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
係漫畫先無認真打姐
動畫版認真係都係比人打臉 仲要去諗旁門左道得王子認真練功去正面打番對面臉

同埋 其實漫畫版比達個解法都唔係錯,甚至其實咁樣優良過悟空夾硬收晒落個人度七傷拳
我唔明點解要咁樣要比達開到口認低威
因為合完體, 知道悟空去左另一個境界又講得通wo.....

只係王子變左解說役

舊 05-22-17, 03:55 AM   #2490
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
隻飛天少女豬事丁好新穎呀........

舊 05-22-17, 01:08 PM   #2491
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: Rance 查看文章
隻飛天少女豬事丁好新穎呀........
鳥山明重口味

舊 05-22-17, 02:21 PM   #2492
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
鳥山明重口味
o個隻明顯係天使得得B......不過我都係完全頂唔順
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 02:29 PM   #2493
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: freemanl 查看文章
其實講得通,超西神和超藍用神氣變身,可以理解成悟空和比達未完全掌握好神氣運用,
悟空和悟飯在斯路篇將超西融入平常狀態都花了不少時間
其實我覺得比達個解法都係正確 仲要無咁大風險:o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 05-22-17, 03:51 PM   #2494
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實我覺得比達個解法都係正確 仲要無咁大風險:o)
技巧上應該係比達仲難D
不過每次都係咁啦,每次遇到瓶頸位,比達都係以現有既方法睇下點再變強
悟空就尋求更進一步,甚至新既變身

以比達既說法,佢應該都知有依個方法,不過理性既佢一開始就覺得太無理,練都費事練

舊 05-22-17, 05:37 PM   #2495
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
講反今集電視版, 叫大家入精神屋每個人都潛力解放咪得

舊 05-22-17, 05:56 PM   #2496
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: Tdot 查看文章
龍珠慣例係唔合適嘅時間忽然智能障礙是常識吧
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 06:05 PM   #2497
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
引用:
作者: qwe 查看文章
龍珠慣例係唔合適嘅時間忽然智能障礙是常識吧
不過潛力解放根本外掛, 無咩修行的悟飯都差唔多打到超藍同級, 叫比逹和悟空開咪根本外掛, 又唔見佢有咩所謂的消耗

舊 05-22-17, 06:07 PM   #2498
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
4小時變到幾耐
一次只能兩人入(原設定,但布歐篇..魔童,悟天 ,杜拉,布歐一起入)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 06:10 PM   #2499
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
作者: pet3 查看文章
4小時變到幾耐
一次只能兩人入(原設定,但布歐篇..魔童,悟天 ,杜拉,布歐一起入)
入去好像一年如一日, 有N這麼多個25小時

舊 05-22-17, 06:11 PM   #2500
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
入去好像一年如一日, 有N這麼多個25小時

不是最低消費一小時嗎

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 02:13 AM

手機版 | APP版