Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-14-14, 02:49 PM   #2451
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: ai. 查看文章
急問,dr3入面有dl code嗎?
大耐唔記得了, 印像中係無......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-14, 03:00 PM   #2452
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
大耐唔記得了, 印像中係無......
thanks,咁在你印象有咩game有。
應該今日買機。
想問下marketplace 全世界一樣,咁我用返舊日本金ac都無問題?
暫時係唔係咩game都有god版?貨幣都係跟ac地區?係唔係都係一個ac下載,全部機的ac都玩到?包括add on

此篇文章於 03-14-14 03:14 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-14, 03:14 PM   #2453
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
fifa14入面有個dlc code,係for UT mode,送一包卡,其餘我有o既game,DR3/RYES/TITANFALL都係冇dlc code,只有2日金會員code。

另外,所有game都有GOD,可以去marketplace dl。

可以用返日版live account,不過而家冇日本marketplace,得歐美地區。

希望幫到你
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-14, 03:18 PM   #2454
ai.
RELEASED

Thumbs up

引用:
作者: RS 200 查看文章
fifa14入面有個dlc code,係for UT mode,送一包卡,其餘我有o既game,DR3/RYES/TITANFALL都係冇dlc code,只有2日金會員code。

另外,所有game都有GOD,可以去marketplace dl。

可以用返日版live account,不過而家冇日本marketplace,得歐美地區。

希望幫到你
咁姊係我如果要買add on周god都要用返歐美ac用外幣買,唔似我想像咁marketplace係不論咩ac都係入去同一個marketplace買賣?

舊 03-14-14, 03:23 PM   #2455
ahleung
The One
Bannnned

引用:
咁姊係我如果要買add on周god都要用返歐美ac用外幣買,唔似我想像咁marketplace係不論咩ac都係入去同一個marketplace買賣?
雖然我未試過轉地區, 但睇報導話X1係睇你主機地區設定黎選擇賣場,隨時轉都得。與account 無關。
舊 03-14-14, 03:24 PM   #2456
ai.
RELEASED

早前見水代理保1年,依家落到灣仔間間都話無,唔通要電氣定深水埗先有?

引用:
雖然我未試過轉地區, 但睇報導話X1係睇你主機地區設定黎選擇賣場,隨時轉都得。與account 無關。
ok,thanks

此篇文章於 03-14-14 03:30 PM 被 ai. 編輯。
舊 03-14-14, 04:39 PM   #2457
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
thanks,咁在你印象有咩game有。
應該今日買機。
想問下marketplace 全世界一樣,咁我用返舊日本金ac都無問題?
暫時係唔係咩game都有god版?貨幣都係跟ac地區?係唔係都係一個ac下載,全部機的ac都玩到?包括add on
DR3 DAYONE版有CODE , O係上兩集主角O既衫同武器
我用日本LIVE ACCOUNT都可以用到
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-14, 04:44 PM   #2458
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

NPD:2 月在美國賣得最好的遊戲機依然是 PlayStation 4
但 Xbox One 也不是差很多

引用:
在上個月時,NPD Group 指出 PlayStation 4 美國賣得最好的遊戲機,想不到 Sony 在二月依然可以保持這個紀錄呢。雖然 Sony 都沒有透露到底在二月有多少部 PS4 賣出,不過 Microsoft 卻宣佈他們在二月賣出了 258,000 部 Xbox One,是 PS4 銷量的 90%,換言之 PS4 理應賣了 287,000 部左右。雖然兩者在二月的表現怎樣都不及上市之初的表現。

另外,據報今年的遊戲硬體總銷售比去年同期上升了 42%,單月比較的話,則比 1 月多了 44%;分析指每間公司的遊戲機銷量都平均有「每月雙位數至三位數的上升」。說到遊戲軟體方面,表現則沒有那麼好了。二月的遊戲總銷量下降了 11%,在最多人選的 10 款遊戲中,Xbox 360 和 Xbox One 的遊戲分別佔了 6 款和 7 款。NPD Group 指出有上述下降屬正常的,因為較舊遊戲機正在處於淡出的階段。大家想了解更多的話,請點引用來源吧。
http://chinese.engadget.com/2014/03/...february-2014/
http://www.engadget.com/2014/03/13/n...february-2014/

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-14, 06:54 PM   #2459
ai.
RELEASED

引用:
作者: kakajit 查看文章
DR3 DAYONE版有CODE , O係上兩集主角O既衫同武器
我用日本LIVE ACCOUNT都可以用到
day1版姊機跟下載遊戲版?

舊 03-14-14, 08:31 PM   #2460
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
day1版姊機跟下載遊戲版?
Ryse forza dead rising 3 都有day one 版
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-14, 09:00 PM   #2461
ai.
RELEASED

買了。
引用:
作者: taikin0901 查看文章
Ryse forza dead rising 3 都有day one 版
不是實碟,對嗎?

舊 03-14-14, 10:06 PM   #2462
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
買了。

不是實碟,對嗎?
當然係碟啦

舊 03-14-14, 11:28 PM   #2463
ai.
RELEASED

我部機返到屋無畫面?
在店內試都無問題,回到家用自己家火牛(500w)就開唔到。
機,眼和牛都有著燈,但無畫面。。。
有無人咩問題?

舊 03-14-14, 11:30 PM   #2464
ahleung
The One
Bannnned

引用:
我部機返到屋無畫面?
在店內試都無問題,回到家用自己家火牛(500w)就開唔到。
機,眼和牛都有著燈,但無畫面。。。
有無人咩問題?
會唔會插錯左HDMI插口?

留意有個係HDMI in
舊 03-14-14, 11:33 PM   #2465
ai.
RELEASED

引用:
會唔會插錯左HDMI插口?

留意有個係HDMI in
哈哈。。。係。。。都唔知嬲定笑好。

想問下tv in個位有無人試過插ps3或360入去用??work唔?

此篇文章於 03-15-14 12:52 AM 被 ai. 編輯。
舊 03-15-14, 01:56 AM   #2466
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDHKGATOCHOI
XBox Live GamertagHKGATOCHOI
引用:

想問下tv in個位有無人試過插ps3或360入去用??work唔?
我初初都係咁插左hdmi in

係得既

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
賈圖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-14, 09:21 AM   #2467
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

幾乎係必經之路,我都插錯過
可以插遊戲機.但因為有delay,頂多用來打機戰架咋

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-14, 01:00 PM   #2468
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
引用:
當然係碟啦

師兄, 你台Day 1 Ed Console 同Games 似乎香港依家係買唔到(合理價), 請問係上外國網訂定師兄根本住喺外國?
小弟都想依家出機(行貨石沉大海, 唔X等佢!), 請問你呢set咩價位同喺邊度訂到?

jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-14, 01:58 PM   #2469
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: jamcat 查看文章
師兄, 你台Day 1 Ed Console 同Games 似乎香港依家係買唔到(合理價), 請問係上外國網訂定師兄根本住喺外國?
小弟都想依家出機(行貨石沉大海, 唔X等佢!), 請問你呢set咩價位同喺邊度訂到?

一出時係意大利AMAZON訂返黎
舊 03-15-14, 02:08 PM   #2470
jamcat

引用:
一出時係意大利AMAZON訂返黎
Wow....即係依家至搞無希望~ 無奈....
唔該晒!

睇睇好唔好去MK電氣出部水美機+手制+DR3+TF+BF4...

舊 03-15-14, 06:56 PM   #2471
rwtk
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
Wow....即係依家至搞無希望~ 無奈....
唔該晒!

睇睇好唔好去MK電氣出部水美機+手制+DR3+TF+BF4...

其實day1真係除咗黑盒,day1手制及成就,基本上無不同,你不是collect的話不用諗,去涼份3888堅抵ga.

行價我估都不会平好多,不過有得保
rwtk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-14, 08:10 AM   #2472
jamcat

引用:
作者: rwtk 查看文章
其實day1真係除咗黑盒,day1手制及成就,基本上無不同,你不是collect的話不用諗,去涼份3888堅抵ga.

行價我估都不会平好多,不過有得保
就係保養呢吓嘢搞到我喺度15/16緊買唔買美水版XB1~
另外有無弟兄見到香港有地方返console連下載Titalfall版...如果有係咩價位??

舊 03-17-14, 03:34 PM   #2473
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
就係保養呢吓嘢搞到我喺度15/16緊買唔買美水版XB1~
另外有無弟兄見到香港有地方返console連下載Titalfall版...如果有係咩價位??

我過年前忍不到手,買了水貨美版。
保養就真係睇你自己,
行版未有期,如果未有自己很想玩的 game 可以等o下。
有 game 想玩?重等咩?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-14, 04:19 PM   #2474
jamcat

引用:
作者: 八仙果 查看文章
我過年前忍不到手,買了水貨美版。
保養就真係睇你自己,
行版未有期,如果未有自己很想玩的 game 可以等o下。
有 game 想玩?重等咩?
有!
1. Titanfall
2. Dead Rising 3
3. MGS Ground Zeroes

(其實360果邊我仲有一二十隻Games未打晒, 屋企加埋都有成百隻360 Game儲緊; 但硬係無原動力去開嚟玩, 諗住XB1有啲新刺激打吓!)

舊 03-17-14, 06:56 PM   #2475
仁魂
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
3. MGS Ground Zeroes
畫面係好正, 不過強烈建議等慘跌價或者平二手先買
我個人覺得唔值200幾蚊...
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 11:26 PM

手機版 | APP版