Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-15-10, 11:45 PM   #26
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
唔知點解,硬係凝住女主會死
沙翁 目前離線  
舊 12-16-10, 12:54 PM   #27
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
オリコン2010/12/20付 コミック (集計期間:2010/12/6~12/12)

順位/先週/推定売上部数/推定累積売上部数/登場回数/集計日数(初週のみ)/タイトル

*1 -- *,185,674 *,185,674 *1 4 進撃の巨人 3
*2 *1 *,173,224 *,635,378 *2 - BLEACH-ブリーチ- 48
*3 *3 *,148,236 *,363,413 *2 - D.Gray-man 21
*4 *4 *,134,298 *,322,916 *2 - 銀魂-ぎんたま- 37
*5 *5 *,121,456 *,302,216 *2 - 家庭教師ヒットマンREBORN! 32
*6 *9 *,*76,466 *,167,037 *2 - CLAYMORE 19
*7 12 *,*64,386 *,140,189 *2 - ヴァンパイア騎士(ナイト) 13
*8 13 *,*60,111 *,135,419 *2 - 黒子のバスケ 10
*9 11 *,*58,315 *,135,141 *2 - SKET DANCE 16
10 -- *,*54,420 *,*54,420 *1 5 ドロップ 12
11 27 *,*53,093 *,*98,180 *2 - スイッチガール!! 14
12 16 *,*52,370 *,117,228 *2 - キスよりも早く 8
13 90 *,*49,527 *,320,756 13 - 進撃の巨人 1
14 *2 *,*48,372 *,503,796 *3 - よつばと! 10
15 94 *,*46,671 *,309,798 15 - 進撃の巨人 2

舊 01-29-11, 01:36 PM   #28
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
3巻で218万部突破
http://gendai.ismedia.jp/articles/-/1980
Orphan 目前離線  
舊 01-29-11, 03:10 PM   #29
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
積多幾期,可以等動畫

舊 01-31-11, 05:28 PM   #30
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
終於港版都出左LAW~~~
1同2期一齊出~~仲話超越ONE PIECE....>.<係咪有D吹過頭呢~~

舊 01-31-11, 05:39 PM   #31
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
1同2期一齊出~~仲話超越ONE PIECE....>.<係咪有D吹過頭呢~~
我都覺..
同埋...題材唔同
無話咩超唔超既

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線  
舊 01-31-11, 06:00 PM   #32
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
睇之前以為係打一d只係體形較正常人大既巨人
原來巨人係完全違反物理常識
女裝少年 目前離線  
舊 01-31-11, 06:08 PM   #33
尼路
The One

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
咁老實講,同樣1,2期比的話我是覺得好睇過ONE PIECE……

舊 01-31-11, 07:45 PM   #34
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
因為上個月留意到佢攞左このマンガがすごい!2011
好奇心令我開左黎睇, 的確係唔錯(但最近入回憶篇開始悶...)

見到個故事明顯唔同校園默示錄果種見步行步,唔諗收尾果隻。

應該鋪好哂之後D內容同解謎等等,

但全套故事正能量太弱, 邪王道唔係咁易贏到王道極意...
佢根本未見到ONE PIECE既底牌...口氣真係大左D。
你話超越火影就話有可能

舊 01-31-11, 07:49 PM   #35
dust11

註冊日期: Aug 2010
我覺得尼套野睇連載緊張過單行本好多

睇單行本都唔夠衝擊既
dust11 目前離線  
舊 01-31-11, 08:09 PM   #36
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: 尼路 查看文章
咁老實講,同樣1,2期比的話我是覺得好睇過ONE PIECE……
kakaka咁都係~~
ONE PIECE都係到偉大航道編先開始爆發~~

舊 02-01-11, 10:56 AM   #37
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
作者: dust11 查看文章
我覺得尼套野睇連載緊張過單行本好多

睇單行本都唔夠衝擊既
佢分鏡既技巧問題, 冇考慮到睇單行本時既感受
D大細格分配得唔好, 應大格既唔夠大格, 冇左個FEEL
但你睇 時放到張圖好大既關係, 全部都變到好大格
仲有就係呢類題材, 通常睇第一次好震撼, 返睇就唔夠FEEL

舊 02-01-11, 12:12 PM   #38
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
這套漫畫第一次看 角色變型得很厲害, 不少型態都走灑位.
但用故事同突破性的戰鬥分鏡離保了這些不足.
成本漫畫連網貼都沒咩點用, 全都用掃描線去表達.
畫風還會出現差不多樣的角色, 第一本看上去時很混亂誰打誰...
但故仔很吸引下, 打巨人 之如會出現些其它路人被殺戮的場面, 不少看來可以做朋友的角色突然被秒殺.
真實度幾高!!!

超人打怪獸, 現在人類打超能人.

marco仔 目前離線  
舊 02-01-11, 12:25 PM   #39
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
行過報攤見到即時購入...
回憶篇真係有D悶

舊 02-01-11, 01:22 PM   #40
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
回憶篇睇白薯女o既o者

舊 02-01-11, 01:42 PM   #41
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: Rance 查看文章
回憶篇睇白薯女o既o者
白薯女開波無耐就死左
得番回憶

舊 02-01-11, 05:46 PM   #42
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
白薯女開波無耐就死左
得番回憶
你由頭睇多次...
第一至第十位直至最新連載係一個人都未死o既...

舊 02-01-11, 07:26 PM   #43
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
仲有就係呢類題材, 通常睇第一次好震撼, 返睇就唔夠FEEL
其實我覺得本野除左有d格唔夠大之外
單行本仲有一個好嚴重既問題
就係封面極度樣衰

第一期冇咩野
但第二期個巨人攪到我睇左一次之後就放埋一邊
用原案咪幾好
dust11 目前離線  
舊 02-02-11, 12:14 AM   #44
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
見咁好評買左#1,2尼睇
劇情好緊張
可惜似乎主角有威能?令感覺唔夠絕望
不過見佢二話不說就桶死個綁匪, 我鍾意
最唔鍾意D咀炮主角

見好多人話D畫唔掂, 但我覺得OK, 比佢更差ge商業漫畫見過更多,
而且覺得佢構圖幾有迫力, 格大小方面我又唔覺有問題
個人唔多鍾意d漫畫係唔係都大格,
有d漫畫幾頁都大格大頭講一兩句對白但又唔係咩野重要場面, 感覺好呃錢

此篇文章於 02-02-11 12:17 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線  
舊 02-02-11, 06:44 AM   #45
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
同意...睇左一次,就無意欲再去點呢本書...
其他書都話無聊會再睇..但呢本離奇係睇完一次就飛埋一邊等封塵

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線  
舊 02-02-11, 08:33 AM   #46
細路翔
The One

人地先出得十幾話你地就當自己睇緊完結左既連載咁講埋d大師發言(拖走

我好肯定美術系出身既三浦畫烙印頭幾期時d分鏡唔好得過佢

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 02-02-11, 02:49 PM   #47
尼路
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章
人地先出得十幾話你地就當自己睇緊完結左既連載咁講埋d大師發言(拖走

我好肯定美術系出身既三浦畫烙印頭幾期時d分鏡唔好得過佢
這是事實……同樣功夫旋夫兒、我的女神頭幾期都係睇死人……

舊 02-08-11, 04:28 PM   #48
sena123
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagsena123
如果可以保持水準,銷量好大機會超越鋼練和NARUTO

此篇文章於 02-08-11 04:32 PM 被 sena123 編輯。
sena123 目前離線  
舊 02-08-11, 04:57 PM   #49
尼路
The One

引用:
作者: sena123 查看文章
如果可以保持水準,銷量好大機會超越鋼練和NARUTO
好難講,本破刃開頭好好地,但到三、四期打後便開始差唔多得個打,本身又要係月刊,如果這也是一樣的話,好快就會走下波……

舊 02-08-11, 05:23 PM   #50
sena123
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagsena123
引用:
作者: 尼路 查看文章
好難講,本破刃開頭好好地,但到三、四期打後便開始差唔多得個打,本身又要係月刊,如果這也是一樣的話,好快就會走下波……
出多幾期,再出動畫,又可以爆過

不過重點當然是要保持水準

sena123 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★街貨同人誌 Vol.007★★★(08/10~08/17) ★星人44★ 水★專區 27 08-21-11 09:24 PM
[TVB] "搜神傳" 25/08/08 星期一至五 20:00~20:30 Busconcamp Neo Entertainment TREND 238 10-18-08 12:05 PM
[TVB] "尖子攻略" 25/08/08 20:30首播 Busconcamp Neo Entertainment TREND 222 09-19-08 09:34 PM
[ETC] 團購青文 First departure !! 22/8/08 - 04/9/08 Dick 電視遊戲討論版 73 09-16-08 05:54 PM
[NDS] FIFA 08 enishi 手提遊戲機討論版 2 10-14-07 10:54 PM

現在的時間是 03:31 PM

手機版 | APP版