Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 12-13-02, 02:01 PM   #1
何文田作品
Banned

註冊日期: Aug 2002
PC轉MAC機?

我好想轉MAC機,但我係PC…
禁我表哥就教我,先在YAHOO類似的地方伸請網上全放空間(我都唔知有無,表哥話有)之後將我既野放上去,再用MAC機上網羅番落離…
(禁我問表哥試過未,佢話未)
其實,得唔得既呢?

此篇文章於 12-13-02 02:06 PM 被 雿唬 編輯。
何文田作品 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-02, 02:37 PM   #2
達比
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
mac同pc個os都唔同...
仲有yahoo邊有咁大空間..
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-02, 06:34 PM   #3
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
有咩原因要專Mac機?

只為靚?

要PC過file去Mac
1. 係PC 開個FTP server,再係Mac 用FTP software connect過去.
2. 係PC 安 Win2000 server,set Support Appletalk,之後可以係LAN見到d Mac機
3. Burn CDR
4. 安個叫PCMacLan Software,之後可以係LAN見到d Mac Share.

仲有好多方法..

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-02, 10:39 PM   #4
何文田作品
Banned

註冊日期: Aug 2002
禁,我表哥講果個得唔得呀?
何文田作品 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:53 PM

手機版 | APP版