Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-09-18, 05:34 PM   #51
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
點解日系game咁鍾意用日系風格?
由手機版發出
邏輯謬誤
日系=動漫風格,並不等於動漫風格就係日系

舊 07-09-18, 05:55 PM   #52
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
講開日系美系搭單問下
之前玩the last of us同tomb rider都冇乜boss戰
日廠但主要客群歐美的mgsV都比前幾集少boss戰
歐美唔鍾意boss戰?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 06:13 PM   #53
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 真!DC 查看文章
講開日系美系搭單問下
之前玩the last of us同tomb rider都冇乜boss戰
日廠但主要客群歐美的mgsV都比前幾集少boss戰
歐美唔鍾意boss戰?
由手機版發出
Uncharted 4 無 boss 戰。

我諗無 boss 戰只係個別例子,唔足以作為美/日系既定義。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 06:20 PM   #54
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
再define 動漫風格

伊蘇FF就連皇帝聖印戰記都唔係cel shading

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count

此篇文章於 07-09-18 06:26 PM 被 強化人間ですの~★ 編輯。
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 06:26 PM   #55
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
konami 又有個例子, Silent Hill 1-4 ,算唔算日系?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 08:30 PM   #56
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
我最近玩緊奧丁,個人好欣賞依類2d卡通風

舊 07-09-18, 10:03 PM   #57
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
konami 又有個例子, Silent Hill 1-4 ,算唔算日系?
由手機版發出
其實日系美系都唔係完全冇得分o既, silent hill同blood brone呢D,我會覺得係日廠整歐美風遊戲.

好似日本廚師可以煮西餐咁囉.

舊 07-10-18, 01:28 AM   #58
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
Uncharted 4 爆機後有個filter可以即變cel shaded既漫畫風格。
https://www.youtube.com/watch?v=QVHwdIrrM6I

此篇文章於 07-10-18 01:32 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 06:59 AM   #59
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出

又咁講啦,三上隻THE EVIL WITHIN呢個先係原裝正名,PSYCHO BREAK係因為原裝正名日文發音太難先老作出O黎俾架仔,咁呢隻GAME係日系定歐美系?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 04:39 PM   #60
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: david 查看文章
又咁講啦,三上隻THE EVIL WITHIN呢個先係原裝正名,PSYCHO BREAK係因為原裝正名日文發音太難先老作出O黎俾架仔,咁呢隻GAME係日系定歐美系?

我前排睇攻略有講過吓係因為within難以用日文表明所以先用PSYCHO BREAK為日本version
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 05:49 PM   #61
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: sugihara 查看文章
日本工口Game去晒dmm啦,想睇嘢都係要抽抽抽
好多好搵到返唔到轉頭, 你睇下某隻10周年作公報到而家兩年先就黎出
佢個dmm網頁版....親身有課黎打過rank, 我相信....頭幾十個人已經可以令佢賺到笑....

論壇跳轉

現在的時間是 08:22 AM

手機版 | APP版