Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-20-04, 05:25 PM   #1
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

註冊日期: Mar 2004
新羅德斯島戰記?

我想問下出哂未?

係"難"尾??
kotoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-04, 05:27 PM   #2
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

同埋我想問下灰色的魔女角川有無出過?

而家仲搵唔搵到?

同埋如果我睇新羅德島戰記先再睇灰色的魔女有無問題?
舊 03-20-04, 07:18 PM   #3
光之颱風
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
新羅德島戰記出到第三期~

舊 03-20-04, 07:59 PM   #4
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
Originally posted by kotoko :
同埋我想問下灰色的魔女角川有無出過?

而家仲搵唔搵到?

同埋如果我睇新羅德島戰記先再睇灰色的魔女有無問題?
基本上是有問題的,羅德島是集他都有關連的,但如果真係冇時間或唔想洗錢,睇新羅德島之前都一定要睇左英雄騎士傳,因為新是直接承繼英雄騎士傳差不多所有設定及人物

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-04, 08:11 PM   #5
satan
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
漫畫?
灰色的魔女有出小說
satan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-04, 08:30 PM   #6
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
Originally posted by satan :
漫畫?
灰色的魔女有出小說
漫畫都有
我有

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-04, 09:23 PM   #7
satan
Crazy Gamer

新羅德島戰記有冇中文版? 邊度有得買 thank
灰色魔女篇個同新羅德島戰記好似冇乜關係.

新羅德島戰記

序章、炎之繼承者
被任命為暗黑之島瑪莫的公王的年輕騎士史派克,在他坐上這個位置前經歷過的許多邂逅及別離。炎之部族前女族長娜蒂亞激烈的一生、對瑪莫公國有重大貢獻的魔獸使艾蓮娜其悲傷的過去、阻擋公國未來的新生瑪莫帝國之宮廷魔術師,及在他背後那可怕的「不死之王」的真面目……

、灰色之魔女
魔神戰爭結束至今已三十年,但羅德斯島上卻再度點燃新的戰亂之火!
黑暗之島馬莫的皇帝貝魯特,突如其然地揮軍大舉進攻卡諾王國,而他的身後,則有一位神祕的美麗魔女掌握著一切的變化?!

而在這時,一個滿腔熱血的年輕人,為了實踐自己的正義展開了他的旅程。而他所踏出的這一步,也成為轉動命運之輪的力量……

一部壯麗的史詩,就從一個小小的村莊展開了
舊 03-20-04, 09:25 PM   #8
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

英雄騎士傳有無出小說或者漫畫?
舊 03-20-04, 09:27 PM   #9
vov430
黑色疾風丸

引用:
英雄騎士傳有無出小說或者漫畫?
漫畫有

今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
舊 03-20-04, 09:30 PM   #10
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

漫畫邊間野出?
如果我叫漫畫店訂仲有無可能訂到?
舊 03-20-04, 09:32 PM   #11
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

有無人可以話比我知睇羅德斯島戰記既正確次序?
舊 03-20-04, 09:33 PM   #12
vov430
黑色疾風丸

台灣東販

唔使訂
好多漫畫鋪都有
旺角就去創天地鋪/童年夢

今天是好日子嗎?
舊 03-20-04, 09:34 PM   #13
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
引用:
新羅德島戰記有冇中文版? 邊度有得買 thank
灰色魔女篇個同新羅德島戰記好似冇乜關係.
基本上成個故事係有關係
d時間加埋好似有百幾年,全部都有小說

灰色魔女篇好似捉左小妮思做d咩復活儀式(定係英雄騎士傳?)
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-04, 09:34 PM   #14
satan
Crazy Gamer

小說都有

之前有某網網主翻譯左中文. 比大家dl..之後日本方面同佢買左翻譯版權..之後就冇得dl...在修訂左一d出中文版..
冇記錯的話...
舊 03-20-04, 09:34 PM   #15
vov430
黑色疾風丸

引用:
有無人可以話比我知睇羅德斯島戰記既正確次序?
http://www.haniwa.idv.tw/

醒你
你早2年去有中文小說d/l
而家要等佢出書
記得買正版

今天是好日子嗎?
舊 03-20-04, 09:35 PM   #16
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by Wraith :

基本上成個故事係有關係
d時間加埋好似有百幾年,全部都有小說

灰色魔女篇好似捉左小妮思做d咩復活儀式(定係英雄騎士傳?)
係英雄騎士傳
捉妮思做邪神復活儀式
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-04, 09:36 PM   #17
vov430
黑色疾風丸

引用:
小說都有

之前有某網網主翻譯左中文. 比大家dl..之後日本方面同佢買左翻譯版權..之後就冇得dl...在修訂左一d出中文版..
冇記錯的話...

我d/l左
不過係個backup hhd度
唔係就share出來都冇所謂

ps.而家係先出新羅德斯島戰記
出完先出番羅德斯島

今天是好日子嗎?

此篇文章於 03-20-04 09:38 PM 被 vov430 編輯。
舊 03-20-04, 09:38 PM   #18
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

當然~~

正~
完來羅德島戰記-灰色魔女而家先比台灣扲到個版權~
舊 03-20-04, 09:38 PM   #19
satan
Crazy Gamer

我最鐘意亞修拉姆
希望將來出書面佢做主角
舊 03-20-04, 09:39 PM   #20
vov430
黑色疾風丸

引用:
我最鐘意亞修拉姆
希望將來出書面佢做主角
睇水晶大陛佢超型

今天是好日子嗎?
舊 03-20-04, 09:40 PM   #21
satan
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by vov430 :

我d/l左
不過係個backup hhd度
唔係就share出來都冇所謂

ps.而家係先出新羅德斯島戰記
出完先出番羅德斯島
我以前中毒format冇左
舊 03-20-04, 09:41 PM   #22
vov430
黑色疾風丸

引用:

我以前中毒format冇左
唔好望住我
我而家都冇架

今天是好日子嗎?
舊 03-20-04, 09:41 PM   #23
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
引用:
Originally posted by 小嘉 :

係英雄騎士傳
捉妮思做邪神復活儀式
講起又有印象,
咁有狂戰士果個係?
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-04, 09:43 PM   #24
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

慘,要暫時封住本新羅德島

咁樣法理斯的聖女係咪外傳黎?
舊 03-20-04, 09:44 PM   #25
vov430
黑色疾風丸

引用:
Originally posted by Wraith :

講起又有印象,
咁有狂戰士果個係?
火龍山之魔龍

時序係
傳說---->戰記--->新戰記

火龍山之魔龍係戰記第3個古仔

今天是好日子嗎?

此篇文章於 03-20-04 09:46 PM 被 vov430 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 08:21 PM

手機版 | APP版