Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-05-05, 10:26 PM   #76
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
黃葉 ~

攝於昭和記念公園

Rice

舊 01-05-05, 10:35 PM   #77
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

行貨 (2)

姬路城天守

Rice

舊 01-05-05, 11:39 PM   #78
=HG=
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
高手們, 想問要用咩相機先可以影到咁既效果
=HG= 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-05, 11:58 PM   #79
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: =HG=
高手們, 想問要用咩相機先可以影到咁既效果
這個Post的相是用Canon EOS-300D 配 Kit lens影的.

其實機材是次要, 最重要反而是攝影者自己本身.

在我簽名檔內頭3條Link的相是用Canon Powershot A70影的,
我覺得還見得下人

Rice

舊 01-06-05, 12:07 AM   #80
=HG=

引用:
作者: riceking
這個Post的相是用Canon EOS-300D 配 Kit lens影的.

其實機材是次要, 最重要反而是攝影者自己本身.

在我簽名檔內頭3條Link的相是用Canon Powershot A70影的,
我覺得還見得下人

Rice
啊..都睇得出分別既, 我想問下攝影者本身既意思係指,隻手既定力,定係話取境呢?
舊 01-06-05, 12:21 AM   #81
riceking
一人前のダメ人間

引用:
啊..都睇得出分別既, 我想問下攝影者本身既意思係指,隻手既定力,定係話取境呢?
都是, 其實我是指攝影者的技術, 觸角及創意

Rice

舊 01-06-05, 12:42 AM   #82
=HG=

引用:
都是, 其實我是指攝影者的技術, 觸角及創意

Rice
多謝指教 有咩問題既話再問你
舊 01-06-05, 12:44 AM   #83
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
多謝指教 有咩問題既話再問你
米王好好人
但係佢都係五毒教派黎既使者

舊 01-06-05, 02:21 AM   #84
=HG=

引用:
作者: Strider
米王好好人
但係佢都係五毒教派黎既使者
原來果位高人係叫米王
影相都有分咩派打咩派架咩= ="?
舊 01-07-05, 08:12 PM   #85
riceking
一人前のダメ人間

引用:
原來果位高人係叫米王
影相都有分咩派打咩派架咩= ="?
我不是什麼高人, 只是一個剛墮入D-SLR地獄的一個初心者而已.
放毒是我閒來沒事做的興趣而已. 俾人毒時我毒人嘛

Rice

舊 01-09-05, 04:29 PM   #86
=HG=

引用:
我不是什麼高人, 只是一個剛墮入D-SLR地獄的一個初心者而已.
放毒是我閒來沒事做的興趣而已. 俾人毒時我毒人嘛

Rice
完全唔明= =" 算..
舊 01-16-05, 07:53 PM   #87
riceking
一人前のダメ人間

花花大放送 ~

攝於昭和記念公園

Rice

論壇跳轉

現在的時間是 07:30 AM

手機版 | APP版