Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-08-13, 08:12 AM   #76
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 緋村 光 查看文章
二來結婚係兩個人既事。你幾時見教堂宣誓要新婚夫婦愛埋對方屋企架?
中國婚姻,唔係睇雙方父母有無著數,之後先迫雙方仔女結婚咩
洗理相唔相愛,最緊要係屋企拎到著數

所以而家要先符合你家丫爺心水(愛國愛X),才可以選,直情係合情合理
而且本來應該係丫爺選俾你嫁,而家你有得選嫁俾邊個,已經係大仁大義
你仲想嫁個自己合心意的,你發夢LA

舊 12-08-13, 11:13 AM   #77
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 小草 查看文章
中國婚姻,唔係睇雙方父母有無著數,之後先迫雙方仔女結婚咩
洗理相唔相愛,最緊要係屋企拎到著數

所以而家要先符合你家丫爺心水(愛國愛X),才可以選,直情係合情合理
而且本來應該係丫爺選俾你嫁,而家你有得選嫁俾邊個,已經係大仁大義
你仲想嫁個自己合心意的,你發夢LA
呢個荒謬已經係宣誓度出現左。
不過都算,因為最荒謬唔係呢度
最荒謬既係佢用黎做準則
又翻去果個問題,有冇愛,點証明?
一來人心難測,講既係人都識啦
二來愛既方式從來因人而異,打者都可以愛也啦

一係佢比個明確既基準出黎
e.g.要入黨,咪睇下大家buy唔buy囉。
唔係,邊個負責檢查呢個無準則既準則?

唔好再講d咩「香港人既眼睛係雪亮」
既然係雪亮,公民提名冇審查有咩問題?全民齊做選委會又有咩問題?

個人blog:極地白犬(更新再開!!)

此篇文章於 12-08-13 11:18 AM 被 緋村 光 編輯。
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-13, 12:38 PM   #78
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
城市科林來料

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-13, 08:24 PM   #79
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: stephen1980 查看文章
唔係應該先愛港,之後先來愛國?
愛國,唔表示要愛黨

689玩死香港,之後上面搵過一個人來救香港,等大家覺得上要搵d人好野來的,慢慢染紅香港,溫水煮青蛙,香港死亡
香港人唔需要理愛唔愛國,搞掂自己唔好拖累人已經好好

大陸地方大陸自己會理

舊 12-08-13, 08:26 PM   #80
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 緋村 光 查看文章
呢個荒謬已經係宣誓度出現左。
不過都算,因為最荒謬唔係呢度
最荒謬既係佢用黎做準則
又翻去果個問題,有冇愛,點証明?
一來人心難測,講既係人都識啦
二來愛既方式從來因人而異,打者都可以愛也啦

一係佢比個明確既基準出黎
e.g.要入黨,咪睇下大家buy唔buy囉。
唔係,邊個負責檢查呢個無準則既準則?

唔好再講d咩「香港人既眼睛係雪亮」
既然係雪亮,公民提名冇審查有咩問題?全民齊做選委會又有咩問題?
假法治,真人治
係阿爺說了算

舊 12-09-13, 07:05 AM   #81
david
The One

註冊日期: Mar 2002
唔好再比五毛賺錢啦。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 11:05 AM   #82
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: david 查看文章
唔好再比五毛賺錢啦。
進又煩退亦煩。
回佢 - 俾五毛賺錢
唔回佢 - FORUM淪陷

舊 12-09-13, 11:10 AM   #83
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
5毛等緊機會赤化gaf
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 11:24 AM   #84
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
一係手掌拍唔響
無視好了
除非不停出post
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 12:11 PM   #85
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
點解五毛無處不在?

十三億人的意見??乜個十三億人可以隨便表達架咩?想做劉曉波定李旺陽?

民主國家唔能夠一步達成?54運動要民主科學係邊一年講架話?講民主科講咗成一百年都仲未夠?行動啦!頂你!!!

乜叫普及而平等的選舉呀? 白紙黑字寫住40歲香港出生的中國公民就可以參選.
但原來有d人係唔可以選!!

咁叫普及而平等?

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 01:32 PM   #86
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://inews.mingpao.com/htm/INews/2...9/gb11209k.htm

黃毓民:下次不掟雞蛋掟汽油彈 (12:09)

議員黃毓民說在立法會上激烈抨擊政制假諮詢,揚言香港除了搞革命已無出路,以後不是掟雞蛋而是汽油彈。

立法會政制事務委員會今早討論政改諮詢,政制發展諮詢專責小組三名成員,包括政務司長林鄭月娥、律政司長袁國強、政制及內地事務局長譚志源都有出席。
黃毓民發言時指住政改三人組一輪炮轟,稱全國人大法律委員會主任委員喬曉陽、全國人大常委會副秘書長李飛是共產黨的奴才,他們就是奴才的奴才,「兩個AO(指林鄭和譚志源)、一個律師(袁國強),懂什麼政治!」
黃毓民又指,香港現在除了搞革命已無出路,下次就「不是掟雞蛋,而是掟汽油彈!別以為很得意!」
主席譚耀宗雖多次提醒黃毓民要小心自己的發言,但黃未理會,反而進一步指住林鄭月娥說,「你落梗地獄!」林鄭聞言搖頭。
黃毓民發言完畢後,即自行離場,並再拋下一句:「梁振英落地獄,你們都落地獄!」
在2小時會議結束後,林鄭回應傳媒提問時說,完全不認同黃毓民的言論,若黃有進一步的言語威脅到人身安全,她將會採取適當行動。
(即時新聞)

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 01:34 PM   #87
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
會唔會真係有人被煽動掉燃燒彈

掉還掉,請一下就掟中目標

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 01:57 PM   #88
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
http://inews.mingpao.com/htm/INews/2...9/gb11209k.htm

黃毓民:下次不掟雞蛋掟汽油彈 (12:09)

但黃未理會,反而進一步指住林鄭月娥說,「你落梗地獄!」林鄭聞言搖頭。
黃毓民發言完畢後,即自行離場,並再拋下一句:「梁振英落地獄,你們都落地獄!」

(即時新聞)
真係聽雲大師講叫人落地獄

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 02:03 PM   #89
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
引用:
作者: 河野貴明 查看文章
會唔會真係有人被煽動掉燃燒彈

掉還掉,請一下就掟中目標
頭盔mode:我講架咋喎
[YOUTUBE]hZb1ytk-1Qw[YOUTUBE]

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 02:26 PM   #90
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
唔好就咁講下啦,幾時起兵邊度集合有咩裝備,美國同英國支唔支持

舊 12-09-13, 02:59 PM   #91
david
The One

註冊日期: Mar 2002
佢都係想攞大紙雞分張O者,俾O下面啦。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 04:10 PM   #92
九把刀
Junior Member

註冊日期: Dec 2012
的確高官太過份!整個大話三人組黎對付佔中三子,太過份!
九把刀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 04:31 PM   #93
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
會唔會係23條入既位?
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 04:33 PM   #94
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
而家聽3位高官解話都feel到一定有篩選啦, 不過懶好聽咁講現階段會接受各方面不同意見, 好廢話

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 04:36 PM   #95
小嘉
The One

引用:
作者: ヨコ男 查看文章
而家聽3位高官解話都feel到一定有篩選啦, 不過懶好聽咁講現階段會接受各方面不同意見, 好廢話
你諗一下大陸會唔會放權就知一定有篩選啦
舊 12-10-13, 07:42 PM   #96
字智波班
Junior Member

註冊日期: Dec 2013
我比較忠於國家.

如果說忠於國家的人. 就係五毛的話. 那就這麼認為吧.

看見你們的留言. 有點反共意識.

既然你們要一言堂. 你們就一言堂吧.

小弟不和你們討論了.
字智波班 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 07:43 PM   #97
小嘉
The One

引用:
作者: 字智波班 查看文章
我比較忠於國家.

如果說中於國家的人. 就係五毛的話. 那就這麼認為吧.

看見你們的留言. 有點反共意識.

既然你們要一言堂. 你們就一言堂吧.

小弟不和你們討論了.
國家叫你去死

記得第一個衝上前WO
舊 12-10-13, 07:44 PM   #98
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
忠於中國冇咩所謂
忠於中華人民共和國就真係唔好討論,時間好寶貴,去其他地方會快D

舊 12-10-13, 07:47 PM   #99
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
大多數人都反共架啦

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 07:49 PM   #100
小嘉
The One

我理得你咩黨