Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-11, 10:57 PM   #476
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
個價係一回事,但個個都話玩爆左十幾廿萬次
究竟隻野係咪剩係for舊玩家玩根本無人在意
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:03 PM   #477
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: BlackWing 查看文章
個價係一回事,但個個都話玩爆左十幾廿萬次
究竟隻野係咪剩係for舊玩家玩根本無人在意
我冇玩過
好想玩 加埋好3D一定正
不過有game未玩完同個價咁都買就傻啦

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:05 PM   #478
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
作者: B|WINS 查看文章
我冇玩過
就係咁樣先覺得奇怪,人地比得起錢買得起
用自己錢,轉頭又有人話傻

睇上去就係酸緊人地有得玩自己無得玩
之後仲要講一堆野安慰自己感覺良好
舊 06-15-11, 11:06 PM   #479
marconsp
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
冇GAME玩+好想玩都唔會做笨7 啦...
marconsp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:09 PM   #480
keithkan
Insane Gamer
死"機"佬

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code2492 5317 3045
PSN  IDkeithkan
我正正就係無玩過ge人~~我以前無得玩遊戲機.......
咩PS,PS2,N64,GC........全部唔關我事........
係出黎做野先有錢買機玩.......所以今次隻撒爾達要玩唯有玩3DS版本

keithkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:10 PM   #481
keithkan
死"機"佬

引用:
作者: marconsp 查看文章
冇GAME玩+好想玩都唔會做笨7 啦...
一個願打一個願捱,又唔好話笨x....

此篇文章於 06-15-11 11:24 PM 被 keithkan 編輯。
舊 06-15-11, 11:13 PM   #482
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
就係咁樣先覺得奇怪,人地比得起錢買得起
用自己錢,轉頭又有人話傻

睇上去就係酸緊人地有得玩自己無得玩
之後仲要講一堆野安慰自己感覺良好

仲有我呢排ot 有錢都冇時間買.. 加上op未爆
520都會入但6xx就88

的確好多人葡萄

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 06-15-11, 11:27 PM   #483
keithkan
死"機"佬

其實我自己都未爆op ga~~但我真係返工時間好長....唔想浪費時間去撲game.......

舊 06-15-11, 11:27 PM   #484
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
我冇玩過
其實我有n64偏偏黎梗出個兩隻64 remake都冇玩過
zelda都係玩過梅袓拉面具
四百左右都會入...而家咁既價之餘...仲要手提機
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:28 PM   #485
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: marconsp 查看文章
-del-
呢度唔俾粗口
趁未被BAN快D EDIT啦
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:29 PM   #486
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
未玩過+1~~
我認我好想玩,但係真係貴,
你話炒價一個願打一個願捱係無錯,咁多版友叫唔好買住,都係唔想d係又炒唔係又炒ge人無法得益,又唔關酸唔酸事

舊 06-15-11, 11:31 PM   #487
enishi

Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
美版 TVCM

enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:32 PM   #488
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
未玩過+1~~
你話炒價一個願打一個願捱係無錯,咁多版友叫唔好買住,都係唔想d係又炒唔係又炒ge人無法得益,又唔關酸唔酸事
其實大家忍下手
就吾會俾班奸商咩都炒高個價la
而家班奸商知道炒到貴一貴都有人買, 以後咩hit game 都炒, 只係受害ge都只係消費者

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:35 PM   #489
天涯笑笑生
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2010
引用:
未玩過+1~~
如果酸既話.....我仲酸....我拿住部日版3DS.......想玩但唔捨得買.......雖然果5,6百蚊俾得起......但心痛....
再睇果邊美版機........既價......ORZ.....
天涯笑笑生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:35 PM   #490
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
未玩過+1~~
吾係串你,
問過幾間熟店,問點解0甘貴
間間來貨價都$480以上
你叫人點平賣比你?
$520人地都係汁你$40,還要比人話系抄家,好音功

舊 06-15-11, 11:36 PM   #491
BlackWing
World Order
↘本氣度0

咁應該係店出面舉牌
係gaf講相信都改變唔到咩事實
事實就係有人會放工已經倦到爆,剩係想買自己心頭好
之後買完比人話傻|||

----
仲有,如果覺得店係奸商的話
其實可以選擇等/去第二到買
正如你見到+x哥d店賣野貴都可以有第d選擇
反正遊戲價錢呢d野,一般都係"只要你可以等,你就係勝利者"
舊 06-15-11, 11:42 PM   #492
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: ist 查看文章
吾係串你,
問過幾間熟店,問點解0甘貴
間間來貨價都$480以上
你叫人點平賣比你?
$520人地都係汁你$40,還要比人話系抄家,好音功
玩家吾買炒價 -> 零售商怕做蟹吾入炒左ge 批價 -> 批商1係轉行, 1係就吾炒d 貨ga la
個價炒吾炒得起其實係由市場主導
吾係話比$6xx 買隻4800yen ge人係傻
只係佢地會助長左個炒風, 令其他玩家受害

咁你話我有錢覺得值就得, 咁呢個係事實, 亦都無可口非
只不過咁樣對個業界有d 負面咁lor

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:45 PM   #493
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
做玩家正常點知人地來貨幾錢咩?
咁官方set定價係4800 yen,咁依家成6xx
我唔買都好正常姐

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:46 PM   #494
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
未玩過+1~~
最利害係有人買左就話人地酸緊人地有得玩自己無得玩
之後仲要講一堆野話自己問題不大

我都比得起錢買得起
假如2百幾大把貨,我呢個wk都冇時間買
下wk唔忙先有時間買

此篇文章於 06-15-11 11:49 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 06-15-11, 11:46 PM   #495
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: enishi 查看文章
美版 TVCM

正,個女真係跟ZELDA命名
Robin Williams is the light sage

Nintendo3DS

此篇文章於 06-16-11 12:11 AM 被 Suda 編輯。
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:48 PM   #496
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
玩家吾買炒價 -> 零售商怕做蟹吾入炒左ge 批價 -> 批商1係轉行, 1係就吾炒d 貨ga la

6xx呢個係謎價,呢個時勢就算識人都要近5舊
大陸果邊話19號返貨,不過果日係星期日

想持續玩平game最好方法係買美版game,呢隻都就出啦
-------
另外上次爆粗比人ban果位,我分明就係話緊你架啦
個個會員都最多只係話個價錢,係得你咁堅話買既人係傻
如果自己覺得唔值既野,人地買左就係傻既
咁真係周街都係傻人

此篇文章於 06-15-11 11:51 PM 被 BlackWing 編輯。
舊 06-15-11, 11:55 PM   #497
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
6xx呢個係謎價,呢個時勢就算識人都要近5舊
大陸果邊話19號返貨,不過果日係星期日

想持續玩平game最好方法係買美版game,呢隻都就出啦
-------
另外上次爆粗比人ban果位,我分明就係話緊你架啦
個個會員都最多只係話個價錢,係得你咁堅話買既人係傻
咁真係周街都係傻人
上次唔係爆粗當爆粗而已
你又對號入座吧 同一大段話

只係我個人見解 只係見高過原價好多都買我覺得傻姐 唔使勞氣
而且本身真係只針對價

舊 06-15-11, 11:58 PM   #498
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章

絕對同意..$6XX買左的可能真係好想玩或者好有米
但真係唔建議大家呢個時候出手,而家變成有價有市
同埋樓上話來貨$480,但我琴日見荃灣賣$500
而家應該升左喇,但斷估佢一開始唔會剩係賺你廿雞掛?!

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 11:59 PM   #499
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
上次唔係爆粗當爆粗而已
你又對號入座吧 同一大段話

只係我個人見解 只係見高過原價好多都買我覺得傻姐 唔使勞氣
果個係粗口來的,查證左有人犯過先做你的
我就無咩問題丫,我自己買個價仲低過你個接受價

我只係想講,有個會員係買貴左
佢放工遲,買到自己心頭好,貼上來驚奇下都算,我自己都覺得6字頭係好奇怪
但都唔駛去到"買就傻"既地步,另外一件連粗口都出埋,又係極品|||
舊 06-16-11, 12:00 AM   #500
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
咁真係周街都係傻人
hehe
都係架

唔好介意人講乜,只要自己覺得值,有得玩玩得開心
人地酸唔酸唔使特登講

引用:
果個係粗口來的,查證左有人犯過先做你的
上次用iphone打字打快左變成咁==
"很大",同"十分大"是同義,
但事後先知,多左"好"字的確變左粗口的代用詞,算啦

你太在意><

此篇文章於 06-16-11 12:06 AM 被 ZlWS 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Biohazard: Revelations 綜合情報 Vol. 2 | | 嚴禁劇透 ! neo2046 手提遊戲機討論版 214 02-09-13 12:49 PM
[ETC] The Legend of Zelda: The Shadowgazer neo 手提遊戲機討論版 9 11-02-08 01:57 AM
[Wii] The Legend of Zelda: Twilight Princess Vol. 2 neo2046 電視遊戲討論版 837 04-07-08 12:12 PM
GC Legend of Zelda: Four Swords Adventures小問 美版之王-天涯浪子 電視遊戲討論版 13 06-19-04 11:02 PM
[GC]The Legend of Zelda 2 info at March end ? neo2046 電視遊戲討論版 0 03-16-04 11:31 PM

現在的時間是 11:09 AM

手機版 | APP版