Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-16-08, 09:57 PM   #151
eddiecwk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
跟game果張野, input CODE.
need US live ac. to input....
eddiecwk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-08, 10:42 PM   #152
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
有冇人見過美版?還是美版其實未到正式發售日所以冇?
我見PS3行版好似貴咗

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 01:37 AM   #153
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
我見PS3行版好似貴咗
行版同美版有乜差別?

爆左隻game啦
爆機後有多件白色suit,30%甲

plus
隻game其實係次世代生化,只要你射擊能力了得好快就唔會怕d怪(不過d驚嚇位重係嚇到的.....)
適當使用武,冷靜考慮走位,到爆機你個store 應該會爆滿。哩隻其實射擊game黎xd

此篇文章於 10-17-08 01:56 AM 被 liar 編輯。
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 01:42 AM   #154
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
我見PS3行版好似貴咗
唔覺喎,188、SSP仲 keep住呀

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 01:42 AM   #155
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: liar 查看文章
行版同美版有乜差別?

爆左隻game啦
爆機後有多件白色suit,30%甲
隻game係咪好短??

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 01:52 AM   #156
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: 大懶財 查看文章
隻game係咪好短??
我爆左normal
game play 最後係10個鐘

而家準備越級打impossible mode

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 01:54 AM   #157
大懶財

引用:
作者: Bandit-Anji 查看文章
我爆左normal
game play 最後係10個鐘

而家準備越級打impossible mode
得!
有冇人放二手?

舊 10-17-08, 01:55 AM   #158
liar
Game Master

XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:
隻game係咪好短??
唔係呀,不過無乜解迷成份卡機
而且重生好體貼的,又無乜位要我頹跑,感覺上三日每日五個鐘到花左我十五六個鐘爆機
舊 10-17-08, 01:59 AM   #159
大懶財

引用:
而且重生好體貼的,又無乜位要我頹跑,感覺上三日每日五個鐘到花左我十五六個鐘爆機
我知隻game好玩,但短左d....今個月仲要買LBP....

舊 10-17-08, 02:02 AM   #160
征服者

註冊日期: Nov 2004
引用:
咁知唔知個故事內容講甚麼?個石村號点解會有怪物出現?
征服者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 02:54 AM   #161
liar
Game Master

引用:
作者: 征服者 查看文章
咁知唔知個故事內容講甚麼?個石村號点解會有怪物出現?
爆故,未爆機千其唔好睇
劇情發生既地點係太陽系外被採礦既行星,科技已達到咁既地步大約自行想像一下大圍既設定吧。

某一個星球,被CEC社應為有相當可觀既礦物唅量,CEC社覺得有利可圖,決定殖民進行前期準備,並於兩年後派出巨形採礦船”石村”(ishimura)到該星球進行爆破採礦(Planet cracking行星分解).但其實行動本身係非法的,CEC社正在進行緊大規模偷採.

係石村號出發之前,行星上有其他發現,採工係修建道路發現左一磚造形奇特既岩石(人類重未同其他外星生物接觸)係被應為係外星文明遺產同時,統一教*(我唔知佢個英文.....)信徒則應為岩石正正係佢地既教徵”The Marker”.
監於採擴行動係非法,同為信徒既行星長官只向上級報告,但卻收到來自教團回收”Marker”既命令。USG ishimura已被教團暗中安插人員,準備將”真相”送返教會手上。

*統一教來源於地球,始創人Altman於200年前宣揚政府於地球發現外星遺跡”The Marker"。Altman相信遺跡可以讓人超越物質世界,得以重生.並指責政府隱瞞事實.後來Altman離奇死亡及連串事件讓統一教異常壯大,商業化運營下,統一教成為人類最大既宗教

石村號到達之前行星發生各種事態。暴力、精神失常、集體自殺。石村號到達後,船長為避免係重要時刻發生事端,禁止任何人離開星球,只係接收左教會要求既Marker、殺人犯同精神病人。(同受教會所托既自殺死者則因為船長禁止行星長官離開行星,兩人關係決裂後被遺留係星球上.)接收Marker後,石村號如常進行行星分解(只係”割”走一部份,並非炸散星球)以向CEC及其他船員掩飾。同時教會安插既學者以Dr.Kyun為首開始研究The Marker。期間石村號上並出現異變。。。。。暴力、精神失常開始出現
到正式Cracking時巨形行星表面被送到石村號,但行星並同時失去聯絡,拖著巨量土石既石村號唯有如常開採石礦(原定要收容所有地面人員返地球),而船長卻明確禁止船員向外求援。
起初船員以為船長考量於事件非法性質。但好抉,少量掌握左地面情況既船員發現到事態嚴重,行星殖民地變為死城,由人變成既怪物到處搜獵人類。

此篇文章於 10-18-08 01:11 AM 被 liar 編輯。
舊 10-17-08, 04:54 AM   #162
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
去到最後打大佬都係用Cutter、Line Gun同 Pulse Rifle就KO
枝噴火槍頹到無朋友 /\

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 08:28 AM   #163
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
你地咁快爆既
我買左返黎兩日都唔得閒玩
係試玩左一陣
去到機器臂個度唔識過
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 09:55 AM   #164
eddiecwk

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
你地咁快爆既
我買左返黎兩日都唔得閒玩
係試玩左一陣
去到機器臂個度唔識過
the second 臂(right one), 連接完,,,, 再加一吓 X 整慢佢..
then go to 中間, active it.
eddiecwk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 10:10 AM   #165
Bandit-Anji
Crazy Gamer

引用:
作者: wuxu 查看文章
去到最後打大佬都係用Cutter、Line Gun同 Pulse Rifle就KO
枝噴火槍頹到無朋友 /\
我淨係用Pulse Rifle 同Line Gun,
噴火槍廢到我賣左佢

打大佬唔難... d 卒仔先最難搞
成日一班出黎開party

此篇文章於 10-17-08 10:12 AM 被 Bandit-Anji 編輯。
舊 10-17-08, 10:35 AM   #166
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
得!
有冇人放二手?
$310玩10個鐘抵啦

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 10:40 AM   #167
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
想問問爆左機o既版友...
玩其他難度時d資料可唔可以承繼?
例如果d武器升左級駛唔駛再升過?

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 05:25 PM   #168
NieAChunG
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDNieAChunG
睇到d game 評都覺得隻game ok架啦
不過都未心動
但睇完咁多大大講既感想, 同埋加上自己去睇左dead space 果6篇前傳animated comic
就真真正正被打動, 好想入手~!
NieAChunG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 08:02 PM   #169
Akito86
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2003
只係過左兩日....今日全mk都冇貨...

舊 10-17-08, 08:10 PM   #170
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: NieAChunG 查看文章
睇到d game 評都覺得隻game ok架啦
不過都未心動
但睇完咁多大大講既感想, 同埋加上自己去睇左dead space 果6篇前傳animated comic
就真真正正被打動, 好想入手~!
買啦,呢隻真係好野,入左唔會後悔

舊 10-17-08, 09:19 PM   #171
slashkit
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
引用:
爆故,未爆機千其唔好睇
劇情發生既地點係太陽系外被採礦既行星,科技已達到咁既地步大約自行想像一下大圍既設定吧。

某一個星球,被CEC社應為有相當可觀既礦物唅量,CEC社覺得有利可圖,決定殖民進行前期準備,並於兩年後派出巨形採礦船”石村”(ishimura)到該星球進行爆破採礦(Planet cracking行星分解).但其實行動本身係非法的,CEC社正在進行緊大規模偷採.

係石村號出發之前,行星上有其他發現,採工係修建道路發現左一磚造形奇特既岩石(人類重未同其他外星生物接觸)係被應為係外星文明遺產同時,統一教*(我唔知佢個英文.....)信徒則應為岩石正正係佢地既教徵”The Marker”.
監於採擴行動係非法,同為信徒既行星長官只向上級報告,但卻收到來自教團回收”Marker”既命令。USG ishimura已被教團暗中安插人員,準備將”真相”送返教會手上。

*統一教來源於地球,始創人Altman於200年前宣揚政府於地球發現外星遺跡”The Marker"。Altman相信遺跡可以讓人超越物質世界,得以重生.並指責政府隱瞞事實.後來Altman離奇死亡及連串事件讓統一教異常壯大,商業化運營下,統一教成為人類最大既宗教

石村號到達之前行星發生各種事態。暴力、精神失常、集體自殺。石村號到達後,船長為避免係重要時刻發生事端,禁止任何人離開星球,只係接收左教會要求既Marker、殺人犯同精神病人。(同受教會所托既自殺死者則因為船長禁止行星長官離開行星,兩人關係決裂後被遺留係星球上.)接收Marker後,石村號如常進行行星分解(只係”割”走一部份,並非炸散星球)以向CEC及其他船員掩飾。期間石村號上並出現異變。。。。。暴力、精神失常開始出現
到正式Cracking時巨形行星表面被送到石村號,但行星並同時失去聯絡,拖著巨量土石既石村號唯有一面開採石礦一面同地表聯絡(原定要收容所有地面人員返地球)
唉,寫之前無考慮篇幅,明天續

未完,入game搵料中
想問下 而家ch8 去到一個放炸彈炸地球儀 成日俾野撞死..點搞呀....
slashkit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 10:34 PM   #172
Bandit-Anji
Crazy Gamer

xbox 而家有 lv 5 elite suit (唔同蠍子suit) 免費download,
時間限定, 要down 就快手

舊 10-17-08, 11:22 PM   #173
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
玩到第6版,有隻大怪好難打
射晒佢3條野,中間係咁噴野果隻
射極都射唔死,大家有無咩心得

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-08, 12:10 AM   #174
地獄犬
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
XBox Live GamertagHELLINU
引用:
作者: lph_1818 查看文章
玩到第6版,有隻大怪好難打
射晒佢3條野,中間係咁噴野果隻
射極都射唔死,大家有無咩心得
丟爆炸品落中間
再差唔多用晒我d機槍同手槍子彈先打死
不過執到3,4個中回復 賺

舊 10-18-08, 12:15 AM   #175
gamerroid
Game Master

註冊日期: May 2002
PSN  IDgamerroid
XBox Live Gamertaggamerroid
這套遊戲真不錯!我覺得似太空版bioshock!

gamerroid 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 有冇Bioshock / Dead Space 中文版攻略網址? 6402oen 電視遊戲討論版 2 11-11-08 01:31 AM

現在的時間是 07:36 PM

手機版 | APP版