Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28  ... 最後
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定
lwmanroy 03:34 PM 10-24-17
作者: wing:
我覺得神與神同復活F 係超果堆囉.
Z? 我覺得布歐篇之後已經完左了.

根本上超係由神與神+復活F的情節 開始講起. 唔係接續, 係再講一次.
咁講真神與神係同Z無明顯關係,但神與神做左之後先有超,睇你點計羅,你計故事係神與神+復活F的情節 開始講起,人地計作品出現日期就唔同講法。不過講真,正常係用出現日期去計,用故事去計唔通Z故事同超完全無關?一定唔係羅。
wing 03:39 PM 10-24-17
--del--
wing 03:40 PM 10-24-17
算啦,劇情重複左兩次, 算Z又得, 算超都得. 無謂嘈.
DevilElvis 01:10 AM 10-25-17

《Dragonball FighterZ》PS4繁體中文版及故事模式 香港發售日確定

https://unwire.hk/2017/10/24/chinese.../game-channel/

香港萬代南夢宮娛樂(BANDAI NAMCO Entertainment)宣佈《七龍珠 Dragonball FighterZ》PS4 版將會推出繁體中文版,並於 2018 年 2 月 1 日正式推出!除普通版遊戲外,更會推出附有豪華特典內容的典藏版,以及有首批特典贈送。Xbox One 與 PC 版則會於 1 月 26 日正式發售。

七龍珠 FighterZ》是龍珠融合了 2.5D 仿動畫技術的立體格鬥遊戲,除人物設計,出招時動畫版出現的畫面效果與聲音效果,都能如實地再現。遊戲中「VS模式」可選擇一個人單挑CPU,又或者離線同親朋好友一齊對戰。也有與全世界玩家隨機連線對戰的「武舞台連線」模式;亦有可同時 6 位玩家連線對打,進行 3 vs 3 格鬥的「派對連線」模式。另外還有學習其他玩家戰略技巧的「重播模式」等。

而除了基本格鬥對戰模式,《七龍珠 FighterZ》裡面更收錄了原創劇情,一個人慢慢享受的「故事模式」。由鳥山明監修的原創角色「生化人21號」將在本作全新故事當中登場。在 PS4 繁體中文版可使用中文享受故事內容。

今次 PS4 繁體中文版同樣推出了典藏版給用戶收藏。有特別鐵盒、收藏畫板、特製已著色的悟空公仔等等。另外首批購買 PS4/XBOX/PC 版的玩家,可得到限量迷你悟空公仔,以及在戰鬥中可提前解鎖使用的 SSGSS 悟空與比達。PS4版另追加收錄女性角色貼圖包。

《Dragonball FighterZ》PS4繁體中文版及故事模式 香港發售日確定
讚好此文:
十月 24, 2017 •遊戲情報 •

香港萬代南夢宮娛樂(BANDAI NAMCO Entertainment)宣佈《七龍珠 Dragonball FighterZ》PS4 版將會推出繁體中文版,並於 2018 年 2 月 1 日正式推出!除普通版遊戲外,更會推出附有豪華特典內容的典藏版,以及有首批特典贈送。Xbox One 與 PC 版則會於 1 月 26 日正式發售。

《七龍珠 FighterZ》是龍珠融合了 2.5D 仿動畫技術的立體格鬥遊戲,除人物設計,出招時動畫版出現的畫面效果與聲音效果,都能如實地再現。遊戲中「VS模式」可選擇一個人單挑CPU,又或者離線同親朋好友一齊對戰。也有與全世界玩家隨機連線對戰的「武舞台連線」模式;亦有可同時 6 位玩家連線對打,進行 3 vs 3 格鬥的「派對連線」模式。另外還有學習其他玩家戰略技巧的「重播模式」等。

而除了基本格鬥對戰模式,《七龍珠 FighterZ》裡面更收錄了原創劇情,一個人慢慢享受的「故事模式」。由鳥山明監修的原創角色「生化人21號」將在本作全新故事當中登場。在 PS4 繁體中文版可使用中文享受故事內容。

今次 PS4 繁體中文版同樣推出了典藏版給用戶收藏。有特別鐵盒、收藏畫板、特製已著色的悟空公仔等等。另外首批購買 PS4/XBOX/PC 版的玩家,可得到限量迷你悟空公仔,以及在戰鬥中可提前解鎖使用的 SSGSS 悟空與比達。PS4版另追加收錄女性角色貼圖包。

PS4 Z典藏版:內含《七龍珠 FighterZ》遊戲本體、特繪鐵盒及Z典藏外盒、3種不同款式的收藏畫板及高18公分,特製著色的悟空公仔

PS4 FighterZ版:內含《七龍珠 FighterZ》遊戲本體及季票(季票內容待日後公布)

PS4/Xbox One/PC版首批特典內容:

實體內容:限量迷你7公分悟空(SSGSS)公仔。

數位內容:在戰鬥中及線上大廳提前解鎖並使用悟空(SSGSS)、比達(SSGSS)角色。

預購PS4/Xbox One數位版的玩家將可享有搶先體驗公開測試的優先體驗權

資料來源:萬代南夢宮娛樂
Reishin 08:55 AM 10-25-17
Digital版仲有多個「究極版」,盛惠HKD839

【預約】DRAGON BALL FighterZ 究極版 (中韓文版)
https://store.playstation.com/#!/zh-...IAPLACEHOLDER2

究極版包含:
・遊戲本體
・FighterZ季票(8位新角色)
・動畫曲包(11首動畫中的音樂)
・實況主持人語音

另外有人問過NBGI,話繁中版得台灣譯名
強化人間ですの~★ 09:25 AM 10-25-17
作者: Reishin:
Digital版仲有多個「究極版」,盛惠HKD839

【預約】DRAGON BALL FighterZ 究極版 (中韓文版)
https://store.playstation.com/#!/zh-...IAPLACEHOLDER2

究極版包含:
・遊戲本體
・FighterZ季票(8位新角色)
・動畫曲包(11首動畫中的音樂)
・實況主持人語音

另外有人問過NBGI,話繁中版得台灣譯名
日版反而得一種
wing 10:05 AM 10-25-17
" 6 位玩家連線對打,進行 3 vs 3 格鬥" <----- 呢種team battle 其實幾好玩
Dyhalt Rushifar 10:11 AM 10-25-17
" 6 位玩家連線對打,進行 3 vs 3 格鬥" <----- 呢種team battle 其實幾好玩
不過根據當年DOA2 2ON2既經驗,通常都係一個用晒3個會好打D…
「喂!我未連完架!換咩人呀!」
「你有血我冇血,換我出黎托咩!」

wing 10:24 AM 10-25-17
作者: Dyhalt Rushifar:
不過根據當年DOA2 2ON2既經驗,通常都係一個用晒3個會好打D…
「喂!我未連完架!換咩人呀!」
「你有血我冇血,換我出黎托咩!」
^ 好玩在呢D~ 上一代機同幾個friend 4人打鐵拳TT2同sf x tk打呢類mode 都幾好玩 (可惜sf x tk本身唔多掂)
Dyhalt Rushifar 10:28 AM 10-25-17
^ 好玩在呢D~ 上一代機同幾個friend 4人打鐵拳TT2同sf x tk打呢類mode 都幾好玩 (可惜sf x tk本身唔多掂)
的確,不過1打3會幾唔公平(3個人果邊)
wing 10:32 AM 10-25-17
的確,不過1打3會幾唔公平(3個人果邊)
哦, 上面舉果2隻都係2vs2.

dbz 應該3 vs 3好d. 不過次次要齊6個人可能真係有D難度
強化人間ですの~★ 10:33 AM 10-25-17
KOF14個每player一個角色3V3 mode結果有冇人理?
HON HON 10:38 AM 10-25-17
咁即係局我訂典藏版啫...
charcsc2000 11:05 AM 10-25-17
我睇到DLC地獄.....
咁既價錢我都係SKIP啦...
Dyhalt Rushifar 03:00 PM 10-25-17
全包HKD839在下覺得可以接受既,不過於在下而言問題反而係中韓字…
強化人間ですの~★ 03:03 PM 10-25-17
全包HKD839在下覺得可以接受既,不過於在下而言問題反而係中韓字…
等11月1生放送
日版可能會公開其他ver
wing 03:43 PM 10-25-17
作者: charcsc2000:
我睇到DLC地獄.....
咁既價錢我都係SKIP啦...
bandai野.....怕且冇gvg咁離譜掛.
charcsc2000 03:49 PM 10-25-17
bandai野.....怕且冇gvg咁離譜掛.
真心唔知...如果呢360差價係"角色"only...一定唔會支持...
如果佢加多3個dlc就不同講法....
Dyhalt Rushifar 03:57 PM 10-25-17
冇理解錯,應該係咁:

> 遊戲本體 HKD479
>> FighterZ季票(8位新角色) +HKD240 (719)
>>> 動畫曲包(11首動畫中的音樂)& 實況主持人語音 +HKD120 (839)
charcsc2000 04:22 PM 10-25-17
冇理解錯,應該係咁:

> 遊戲本體 HKD479
>> FighterZ季票(8位新角色) +HKD240 (719)
>>> 動畫曲包(11首動畫中的音樂)& 實況主持人語音 +HKD120 (839)
應該係既....但季票會有咩...真係唔知...
強化人間ですの~★ 04:48 PM 10-25-17
GGBB一個角色都50~60啦
wing 05:09 PM 10-25-17
作者: charcsc2000:
應該係既....但季票會有咩...真係唔知...
動畫其實都知係咩, 至於武道大會主持..... 真係要到時睇過.
Dyhalt Rushifar 05:35 PM 10-25-17
作者: 強化人間ですの~★:
GGBB一個角色都50~60啦
咁話實DBFZ啲角色的確冇GG/BB果D咁多野玩既,不過30蚊一隻嘛…
holsety 07:50 PM 10-25-17
今時今日D game,我買最平個種就夠了^^!
安安 08:13 PM 10-25-17
https://www.youtube.com/watch?v=pfHzZzREY4o ナッパ
作者: :

第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28  ... 最後

返回主題版面