Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-25-19, 03:37 PM   #51
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: teealpha 查看文章
亞人其實有種類似魔物咁既特性,身體會根據LV而成長
但亦因為呢樣似魔物,所以人族會歧視亞人

盾勇有對奴隸成長BUFF加經,但要成為盾勇既奴隸先會有效,正常人唔會為左加經自願做奴隸
而且果個世界認知係有輸出就是GJ既單機game觀念,唔明白打RAID坦補先係神,認為低輸出既盾勇係呃飯食既垃圾,所以一有浪潮就死很大
"亞人其實有種類似魔物咁既特性,身體會根據LV而成長"
"盾勇有對奴隸成長BUFF加經"

動畫化成日會唔提呢d重要設定, 十分影響觀看
其實講1-2句都係用幾秒而已
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-19, 07:29 PM   #52
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
商人最初推薦果隻高LV奴隷都係大大隻啫 唔會咁樣老死
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 01:59 PM   #53
supermanlady
The One
あかん

TVアニメ『盾の勇者の成り上がり』第4話「暁の子守唄」予告【WEB限定】
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-19, 11:35 PM   #54
gingq7

點解國王可以容許其中一個勇者捉另一個勇者的同伴做人質來決鬥咁傻, 咁同逼人做反係無乜分別,
咁唔鐘意盾勇不如直接殺左佢算啦
舊 01-27-19, 12:30 AM   #55
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
點解國王可以容許其中一個勇者捉另一個勇者的同伴做人質來決鬥咁傻, 咁同逼人做反係無乜分別,
咁唔鐘意盾勇不如直接殺左佢算啦
四聖一定要4個全死先可以再召喚
另外有一個設定係四聖每死一個, 敵人個能力就會高左, 所以就算無用都要留佢條命
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-19, 01:45 AM   #56
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
作者應該受過超差別對待先會寫D咁扭曲既劇情
盾哥應該有類似遊戲王的聖防護罩既招數?
唔係點同人單挑
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-19, 11:33 PM   #57
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
#4...

2段變熟?!?!
聖壁正確用法
究竟呢個國家幾討厭盾.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-19, 05:59 AM   #58
gingq7

引用:
作者: axe1292 查看文章
四聖一定要4個全死先可以再召喚
另外有一個設定係四聖每死一個, 敵人個能力就會高左, 所以就算無用都要留佢條命
既然唔殺得, 不停砌佢生豬肉為乜? 多個戰力唔好咩?

還好劍/弓總算有少少良知 (槍我唔怪佢,中了美人計無計
成件事最XX就係國王和公主
舊 01-31-19, 09:56 AM   #59
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: gingq7 查看文章
既然唔殺得, 不停砌佢生豬肉為乜? 多個戰力唔好咩?

還好劍/弓總算有少少良知 (槍我唔怪佢,中了美人計無計
成件事最XX就係國王和公主
如果真係想知國王點解會咁對盾,就要劇透到好後期
關私人恩怨事,單方面的

舊 01-31-19, 06:38 PM   #60
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
槍真係0智力,劍弓LV UP左智力?以為盾會暴走,係動畫改左先本來都無?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-19, 07:01 PM   #61
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Lamsze 查看文章
槍真係0智力,劍弓LV UP左智力?以為盾會暴走,係動畫改左先本來都無?
正確來講係未爆走JA
三勇雖然智力有問題,咁本質都係勇者來的,又無仇口。

舊 01-31-19, 11:53 PM   #62
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
想問一下, 呢套作品啲配角係真心智障定係另有苦衷先有咁既表現

舊 02-01-19, 02:00 AM   #63
gingq7

引用:
作者: 尼路 查看文章
正確來講係未爆走JA
三勇雖然智力有問題,咁本質都係勇者來的,又無仇口。
仇口其實有, 三勇第一集已當正盾勇係強姦犯
正常人都不會對強姦犯有咩好臉色, 何況呢三個自命係勇者, 當正盾勇係仇人其實都正常

其實我覺得不能說三勇智力有問題, 只係智力不夠高而已
整個問題的最重要部份就係士兵在房內搵到"物證", 將本來口同鼻拗, 變成證據確鑿,
正常人點會估到士兵+國王+公主一早已深仇大恨咁, 想要整死剛剛到埗的盾勇
舊 02-01-19, 09:40 AM   #64
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
見到三勇大罪武後帶來既負面影響真係爽到爆炸

舊 02-01-19, 10:36 AM   #65
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
本身對轉生系無太大興趣
但呢套動畫表現又真係幾好

故事雖然有D Over左(e.g.皇帝對盾立場, 槍勇智力, etc.),
但唔深究咁睇落去暫時都覺得幾好睇
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-19, 09:51 PM   #66
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
睇來到呢一刻先有味覺同見到熊妹已變成美少女
呢個故事都是現實宿影....一群智障到底有幾慘
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-19, 10:45 PM   #67
The One
あかん

TVアニメ『盾の勇者の成り上がり』第5話「フィーロ」予告【WEB限定】
引用:
舊 02-01-19, 11:22 PM   #68
axe1292
Game Master
AXE

下集到主角做歐洲人一抽入魂
舊 02-01-19, 11:30 PM   #69
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: 石主乙個 查看文章
想問一下, 呢套作品啲配角係真心智障定係另有苦衷先有咁既表現
或者咁講, 4聖都只係和平世界既溫室少年,
邊會識呢D政治野,
仲要3聖比人當神咁拜,
好難唔漂漂然,
就算係盾勇者一開始都係好天真,
如果唔係點會比公主呃

槍勇好似智障但其實本身都係一個好人, 只係好天真同易信人 (我覺得係有D想串大路作品既主角)
舊 02-07-19, 12:05 AM   #70
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

#5終於感覺到所謂弱智係咩一回事....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-07-19, 12:29 AM   #71
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
唔明肥鳥羸比賽有咩問題,肥鳥都羸條龍咪更落面
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-19, 12:12 PM   #72
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
肥雀進化過程全改曬

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-19, 12:50 PM   #73
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

比賽贏左升呢成肥雀可以理解,但訓左一晚變成幼女又係咩事件觸發?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-08-19, 07:57 PM   #74
The One
あかん

TVアニメ『盾の勇者の成り上がり』第6話「新しい仲間」予告【WEB限定】
引用:
舊 02-12-19, 08:03 PM   #75
The One
あかん

引用:

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] AQUAPLUS「うたわれるもの 偽りの仮面」2015年10月放送開始丨WHITE FOX制作 全2クール money 日本動漫畫討論版 257 12-18-22 01:06 PM
[MOVIE] LIMIT OF LOVE 海猿 -UMIZARU- 06.05.06 日本上映 Marco 電影版 32 09-08-10 11:51 PM
[PS2]J League Winning Eleven 10 + Europe League 06'-07' , 06年11月22日發售 6402oen 電視遊戲討論版 17 11-02-06 12:57 PM
23/06~24/06齊秦"情歌齊唱香港演唱會"...日前宣佈取消 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 0 06-19-06 09:32 PM
[XB360]NBA Live 06圖片及影片,美版11月15日,日版06年1月19日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 36 11-18-05 01:16 PM

現在的時間是 04:33 PM

手機版 | APP版