Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-20-16, 08:04 PM   #27651
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
聞說 7.0內有7.1的東西
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-16, 08:14 PM   #27652
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
你地估有冇機會有免費4星角送(好似空境咁冇啦啦有太太拎)
送哈桑王(發夢)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-16, 09:32 PM   #27653
雷切爾
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2013
引用:
作者: digiharuka 查看文章
聞說 7.0內有7.1的東西
唔怪得玩唔到FGO- -
雷切爾 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-16, 09:48 PM   #27654
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
終於先打完七章
難度上應該得太陽女神,無巨腿JACK真係唔知點過
劇情就唔駛講斯巴達,花圈....

梅林係唔錯,但應該唔會特別追

得返日幾,升絆都應該升唔到幾多sosad
無回合限制,我唯一絆10白J可以期待嗎

舊 12-20-16, 11:14 PM   #27655
psidef

註冊日期: Apr 2007
依家先第15節, 唔通要skip故事打?

舊 12-21-16, 12:09 AM   #27656
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: psidef 查看文章
◆プレゼント対象◆
2016年12月22日(木) 13:59時点で「第七特異点 絶対魔獣戦線 バビロニア」をクリアしているすべてのお客様

星期四香港時間中午一點截止
仲有兩晚時間可追

今晚打多少少穩陣D呀師兄

舊 12-21-16, 12:16 AM   #27657
digiharuka

引用:
作者: psidef 查看文章
還有 20+場 要打, skip一些吧, 但有幾個場景就不好啦 (18節是牛肉丸, 飛吧)

=====

總結, 認同巴哈有人講法

這次是 絕對傲嬌戰線
舊 12-21-16, 01:13 AM   #27658
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
留意7節後期一場可以打超久……

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 07:39 AM   #27659
gingq7

註冊日期: May 2008
總算在昨晚打完第7章
最後幾節一場真係打好耐, 最尾都係靠弓王和小黑食糊,
弓王+劍蘭斯+梅林完全OP, 係呢個組合下, 劍蘭斯係完全勁過沖田

另外, 最尾隻金閃好似係特別版, 個造型係靈基2+靈基3, 而且好似有新語音
不過唔係好明點解故事最尾隻術閃會變光消失, 我仲一直以為佢係"人"? (和第2章尼錄, 3章船長一樣)

引用:
你地估有冇機會有免費4星角送(好似空境咁冇啦啦有太太拎)
如無意外應該係盾娘升5星?

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
應該係改短法老金既B卡演出啦?
法老金大buff
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 08:33 AM   #27660
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: gingq7 查看文章
總算在昨晚打完第7章
弓王+劍蘭斯+梅林完全OP, 係呢個組合下, 劍蘭斯係完全勁過沖田

另外, 最尾隻金閃好似係特別版, 個造型係靈基2+靈基3, 而且好似有新語音
不過唔係好明點解故事最尾隻術閃會變光消失, 我仲一直以為佢係"人"? (和第2章尼錄, 3章船長一樣)

最後幾場都只係敵人血多,係梅林同冥界女神的BUFF下真係無敵
尤其NP獲取量50%UP下, 弓王那些NP回轉率高的英靈幾乎TURN TURN 出寶具

金閃模組的確係特別版同特殊語音, 同六章隻槍王一樣係靈基2+靈基3

活人術閃在恩奇都化為天之鎖和媽媽玩綑綁play後及伊絲塔將轟落提馬亞特轟落冥府前,這個時間點已經因用大量魔力砲阻礙提馬亞特及拖延時間而力盡而亡.

冥府出現的那隻金閃和消失的術閃實際上已經死了(我不知道那是自己降臨的英靈還是因為現世連結冥府而出現的幽靈)而不是活人。
最後消失前他也有說主角難得來到這裡,如果沒看到自己的全盛期(弓閃)就太不幸了
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 08:33 AM   #27661
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
總算在昨晚打完第7章

法老金大buff
最後好似有話肉身俾冥界女神拿走咗?
可能地母神嗰嘢真係致命傷,最後墮落冥界時己經死咗,弓閃回歸時已經英靈化?

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 09:03 AM   #27662
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
結論,我地比錢抽個隻唔係全盛時期

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 09:09 AM   #27663
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 大破人間 查看文章
最後幾場都只係敵人血多,係梅林同冥界女神的BUFF下真係無敵
玩隻game咁耐
最爽就係第七章21節

真係令人有一種"如有神助"既感覺

引用:
雖然係咁講
但七章竟然無復刻金閃閃pickup個人都仲係覺得好意外

天之鎖喎
竟然無得比人抽弓閃

舊 12-21-16, 09:29 AM   #27664
digiharuka

引用:
總算在昨晚打完第7章

法老金大buff
巴哈有人指出了(有心追留言)

賢王mode 閃閃 在伊絲塔轟掉神殿時同時死亡(肉體都無了), 而最後登場閃閃都表明是 servant archer (弓閃) 所以修復特異點後當然消失

冥界女神應該無得抽了, 但山老刻定有
舊 12-21-16, 10:05 AM   #27665
gingq7

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
玩隻game咁耐
最爽就係第七章21節

真係令人有一種"如有神助"既感覺
我覺得set得好好, 完全令到玩家切身體會如果無左 冥界buff+梅林buff+哈桑王debuff 係100%輸,
不過同時又好似令到最終戰太易打, 變相攪到打羽蛇神果場變左全章最難

另外, 第7章多左好多背景圖, 亦有好多特殊演出, 仲第一次有"有人"既CG圖(術閃企係城牆上果幅), 睇黎製作組水源真係十分充足
舊 12-21-16, 10:24 AM   #27666
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
堅持等冥界女神

果個位我都唔係太明
即係最後消失既術閃係全盛期果個既變裝?

引用:
冠位版等緊你

舊 12-21-16, 10:42 AM   #27667
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 6078 查看文章
堅持等冥界女神

果個位我都唔係太明
即係最後消失既術閃係全盛期果個既變裝?

應該只係弓閃著返術閃套衫而已
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 10:59 AM   #27668
蛋撻王子
功德完滿

【カルデア広報局より】
「最終決戦開幕直前キャンペーン!」内の一部キャンペーンは、明日、12月22日(木)13:59で終了いたします。聖晶石30個プレゼントは期間内に第七章をクリアされた方が対象となりますので、ご注意ください。 #FateGo

每日都提
官方仲緊張過我地

舊 12-21-16, 11:06 AM   #27669
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
催你地快d清完第7章

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 11:16 AM   #27670
digiharuka

引用:
不, 是全盛期, 不過唔全力而已
=======

金閃最後問主角: 愉悅嗎? XDDDDD

=======

上星期全體約4成過第七章, 推斷現在有6成吧.....
舊 12-21-16, 11:19 AM   #27671
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
昨晚也完成了七章,難度意外地低(當然事先知道蛇神是有優勢的)

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 11:32 AM   #27672
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: digiharuka 查看文章
不, 是全盛期, 不過唔全力而已
=======

金閃最後問主角: 愉悅嗎? XDDDDD

=======

上星期全體約4成過第七章, 推斷現在有6成吧.....
計埋D刷首抽acc,4成其實都算多

グランブルーファンタジー:

此篇文章於 12-21-16 12:02 PM 被 夜貓 編輯。
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 11:45 AM   #27673
gingq7

引用:
作者: 夜貓 查看文章
計埋D下刷首抽acc,4成其實都算多
我估實際玩家應該係上次生放送個數左右: 100萬咁上下,
其實真係好多...

所以營運咁豪送30石
舊 12-21-16, 12:19 PM   #27674
digiharuka

引用:
我估實際玩家應該係上次生放送個數左右: 100萬咁上下,
其實真係好多...

所以營運咁豪送30石

其實那個數字是 "入場人次"...... 要知經常被踢走, 不斷更新個數字當然升好快 (你有見過數字會減?)

要用之前鬼島那種扣血來逆計算活躍人口..... 50萬人以下應差不多了
舊 12-21-16, 12:33 PM   #27675
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
我覺得set得好好, 完全令到玩家切身體會如果無左 冥界buff+梅林buff+哈桑王debuff 係100%輸,
不過同時又好似令到最終戰太易打, 變相攪到打羽蛇神果場變左全章最難

另外, 第7章多左好多背景圖, 亦有好多特殊演出, 仲第一次有"有人"既CG圖(術閃企係城牆上果幅), 睇黎製作組水源真係十分充足
應該人手多番 然後我覺得好大機會係多既人手係真係本身有玩開Type-Moon作品
你見其實演出同Fate本篇既手法似左好多

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 07:53 AM

手機版 | APP版